Dagens middag?

Jag har blivit totalt fäst vid grönsaker och rotfrukter i ugn, just nu skulle jag nog nästan kunna äta det varenda dag!

Tips:
Vi använder en plåt med non-stick beläggning då det inte fastnar lika mycket. Den är även lättare att diska.

Exempel grönsaker och rotfrukter att ha i:

Potatis
Morötter
Broccoli
Lök
Paprika
Rödbetor
Zuccini
Aubergine
Tomat
Palsternacka
Blomkål

Detta är alltså väldigt enkelt att göra. Du hackar/skivar bara grönskerna och rotfrukterna så dem blir ungefär lika stora. Lägg dem på en plåt och krydda. Antingen kör du på salt och peppar eller tar du exempelvis timjan, basilika, oregano, potatiskrydda, cayenne eller något annat du tycker om. Häll på lite olja eller milda mat och kör in det i ungen på ca. 200 grader. Ta gärna ut plåten någon gång för att vända om allt. För att känna om det är klart tar du en kniv och kör genom potatisen eller rödbetorna.

Kommentarer
Postat av: Mohammed

Haha, ja det hoppas jag med. Skulle behöva ett klick i mitt liv nu :)

2010-12-13 @ 01:49:51
URL: http://cherinomohammed.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0