Idag ska vi äta Svamprisotto
Du behöver:
2 gula lökar
Olivolja till stekning
20 champinjoner
4 dl avorioris
1 liter grönsaksbuljong
2 msk smör
1 dl riven parmesanost
Salt och peppar
Såhär gör du:
Skala och finhacka lökarna. Fräs dem sedan genomskinliga i lite olivolja.
Skiva och lägg i hälften av svampen.
Tillsätt riset och låt det fräsa en stund. Slå i hälften av buljongen.
Tillsätt resten av buljongen allteftersom det kokar in.
Låt det koka i ca 20 minuter och blanda sedan i resten av svampen och låt det koka i ytterligare 5 minuter.
Blanda ner smöret och parmesanosten. Salta och peppra.
Serveringstips: För att få den äkta Italenska känslan så servera risotton med rucolasallad och parmesanost.
Nyttigare: Byt ut avorioris till fullkornsris och skippa smöret. Dra ner lite på oljan och servera med keso eller yogurt istället för parmesanost!
2 gula lökar
Olivolja till stekning
20 champinjoner
4 dl avorioris
1 liter grönsaksbuljong
2 msk smör
1 dl riven parmesanost
Salt och peppar
Såhär gör du:
Skala och finhacka lökarna. Fräs dem sedan genomskinliga i lite olivolja.
Skiva och lägg i hälften av svampen.
Tillsätt riset och låt det fräsa en stund. Slå i hälften av buljongen.
Tillsätt resten av buljongen allteftersom det kokar in.
Låt det koka i ca 20 minuter och blanda sedan i resten av svampen och låt det koka i ytterligare 5 minuter.
Blanda ner smöret och parmesanosten. Salta och peppra.
Serveringstips: För att få den äkta Italenska känslan så servera risotton med rucolasallad och parmesanost.
Nyttigare: Byt ut avorioris till fullkornsris och skippa smöret. Dra ner lite på oljan och servera med keso eller yogurt istället för parmesanost!
Kommentarer
Trackback