Inlagd Västeråsgurka
Du behöver:
Ca 2 kilo Västeråsgurka
1 liter vatten
1 ½ dl salt
1 liter vatten
3 dl ättikssprit 12% eller
1½ dl ättikssprit 24% + 1½ dl vatten
5 dl socker
4-6 dillkronor
1 påse gula senapsfrön
1 tsk salt
Såhär gör du:
Häll 1 liter vatten i en stor skål som rymmer alla gurkor och blanda sedan ner saltet. Skär gurkan i skivor på ca 4 mm och häll i dem i saltvattnet. Täck skålen med plastfolie och låt det stå i kylen över natten.
Koka dagen efter upp 1 liter vatten, ättikssprit, sockr, dillkronor, senapsfrön och salt.
Häll ut spa't från gurkorna i exempelvis ett durkslag och häll i dem i glasburkar eller en burk med tillförslutbart lock.
Häll ättiksblandningen över gurkorna och låt dem svalna innan du ställer in dem i kylen för vidare förvaring.
Serveringstips:
Jättegott att ha på en smörgås, till maten eller som tilltugg.
Ca 2 kilo Västeråsgurka
1 liter vatten
1 ½ dl salt
1 liter vatten
3 dl ättikssprit 12% eller
1½ dl ättikssprit 24% + 1½ dl vatten
5 dl socker
4-6 dillkronor
1 påse gula senapsfrön
1 tsk salt
Såhär gör du:
Häll 1 liter vatten i en stor skål som rymmer alla gurkor och blanda sedan ner saltet. Skär gurkan i skivor på ca 4 mm och häll i dem i saltvattnet. Täck skålen med plastfolie och låt det stå i kylen över natten.
Koka dagen efter upp 1 liter vatten, ättikssprit, sockr, dillkronor, senapsfrön och salt.
Häll ut spa't från gurkorna i exempelvis ett durkslag och häll i dem i glasburkar eller en burk med tillförslutbart lock.
Häll ättiksblandningen över gurkorna och låt dem svalna innan du ställer in dem i kylen för vidare förvaring.
Serveringstips:
Jättegott att ha på en smörgås, till maten eller som tilltugg.
Kommentarer
Trackback