Vitlöksgravad strömming

Använder du rå strömmingsfilé måste du först lägga in dem i ett ättiksspad.
Blanda då:
5 dl vatten
1 1/4 dl ättika 12% eller halva mängden 24%
1 msk salt

Låt ligga i 6-8 timmar. Ta upp dem och låt dem rinna av ordentligt.

___

Ingredienser:
500-600 g strömmingsfilé eller sill
2 dl gräddfil
2 dl majonnäs
1 dl dill
1 dl hackad gräslök
15 grovstötta pepparkorn
2 st pressade vitlöksklyftor
1 tsk salt


___

Blanda alla såsens ingredienser samman till jämn konsistens.
Varva sås och filéer i en burk och låt stå i kylskåpet och dra sig i ca 2 dygn.

Går bra till kokt potatis, som förrätt till bröd, avokado och knäckbröd m.m.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0