Vitlöksgravad strömming
Använder du rå strömmingsfilé måste du först lägga in dem i ett ättiksspad.
Blanda då:
5 dl vatten
1 1/4 dl ättika 12% eller halva mängden 24%
1 msk salt
Låt ligga i 6-8 timmar. Ta upp dem och låt dem rinna av ordentligt.
___
Ingredienser:
500-600 g strömmingsfilé eller sill
2 dl gräddfil
2 dl majonnäs
1 dl dill
1 dl hackad gräslök
15 grovstötta pepparkorn
2 st pressade vitlöksklyftor
1 tsk salt
___
Blanda alla såsens ingredienser samman till jämn konsistens.
Varva sås och filéer i en burk och låt stå i kylskåpet och dra sig i ca 2 dygn.
Går bra till kokt potatis, som förrätt till bröd, avokado och knäckbröd m.m.
Blanda då:
5 dl vatten
1 1/4 dl ättika 12% eller halva mängden 24%
1 msk salt
Låt ligga i 6-8 timmar. Ta upp dem och låt dem rinna av ordentligt.
___
Ingredienser:
500-600 g strömmingsfilé eller sill
2 dl gräddfil
2 dl majonnäs
1 dl dill
1 dl hackad gräslök
15 grovstötta pepparkorn
2 st pressade vitlöksklyftor
1 tsk salt
___
Blanda alla såsens ingredienser samman till jämn konsistens.
Varva sås och filéer i en burk och låt stå i kylskåpet och dra sig i ca 2 dygn.
Går bra till kokt potatis, som förrätt till bröd, avokado och knäckbröd m.m.
Kommentarer
Trackback