Recept på dagens middag
Idag åt vi ugnsgratinerade grönsaker som jag tänkte skriva ut receptet till.
Gratinerad aubergine med ost
6 st "filéer"
Det här behöver du:
2 stora aubergine el. 3 mindre
1 gul lök
ca. 2 stora vitlöksklyftor
½ ask körsbärstomater
Fetaost el. Apetina
½ paprika
Riven gratängost
Salt och peppar
Om du vill: hackade champinjoner, kantareller, färska kryddor, purjolök m.m.
Såhär gör du: Börja med att skära 2 stora auberginer i tre delar på längden. Strö rikligt med salt på den och låt dem ligga och dra sig i ca. 20 minuter. Förbered så länge genom att skära lök i smala klyftor, skära körsbärstomaterna, finhacka paprikan och fetaosten. Sätt ugnen på 200 grader.
Skölj efter 20 minuter av auberginen under svalt vatten och torka ur den genom att försiktigt pressa/krama ur vätskan. Lägg dem på en plåt och strö över alla grönsaker, pressa över vitlöken, krydda och avsluta med osten.
Låt dem gratineras tills dem fått ett knaprigt skal och känns mjuk då man kör igenom en kniv.
Gratinerad zuccini med grönsaker
Det här behöver du:
1 zuccini
1 gul lök
½ ask körsbärstomater
ca. 2 st vitlöksklyftor
Fetaost el. Apetina
Trattkantareller el. vanliga gula (förstekt)
Salt och peppar
Riven gratängost
Om du vill: hackade champinjoner, färska kryddor, purjolök m.m.
Såhär gör du: Skiva zuccinin i smala skivor på längden, ca. 6-8 st. Täck botten på en form med skivorna och strö sedan över alla grönsaker och kantareller, pressa över vitlöken, krydda och avsluta med osten. Ställ in det i ugnen på ca 200 grader tills den fått ett knaprigt skal och känns mjuk då man kör igenom en kniv.
Gratinerad blomkål och champinjoner
Det här behöver du:
½ blomkålshuvud
4 stora champinjoner
Riven gratängost
1 liten lök
1 vitlöksklyfta
Salt och peppar
Om du vill: Broccoli, kantareller, grön sparris, paprika m.m.
Såhär gör du: Skär blomkålshuvudet i bitar och lägg dem på plåten. Skär sedan champinjonerna på mitten för att sedan dela dem igen så det blir 4 delar sammanlagt. Krydda. pressa över vitlöken och strö över osten. Låt det gratinera i ca. 200 grader tills kålen känns mjukare och osten är knaprig.
Hoppas det smakar!
Gratinerad aubergine med ost
6 st "filéer"
Det här behöver du:
2 stora aubergine el. 3 mindre
1 gul lök
ca. 2 stora vitlöksklyftor
½ ask körsbärstomater
Fetaost el. Apetina
½ paprika
Riven gratängost
Salt och peppar
Om du vill: hackade champinjoner, kantareller, färska kryddor, purjolök m.m.
Såhär gör du: Börja med att skära 2 stora auberginer i tre delar på längden. Strö rikligt med salt på den och låt dem ligga och dra sig i ca. 20 minuter. Förbered så länge genom att skära lök i smala klyftor, skära körsbärstomaterna, finhacka paprikan och fetaosten. Sätt ugnen på 200 grader.
Skölj efter 20 minuter av auberginen under svalt vatten och torka ur den genom att försiktigt pressa/krama ur vätskan. Lägg dem på en plåt och strö över alla grönsaker, pressa över vitlöken, krydda och avsluta med osten.
Låt dem gratineras tills dem fått ett knaprigt skal och känns mjuk då man kör igenom en kniv.
Gratinerad zuccini med grönsaker
Det här behöver du:
1 zuccini
1 gul lök
½ ask körsbärstomater
ca. 2 st vitlöksklyftor
Fetaost el. Apetina
Trattkantareller el. vanliga gula (förstekt)
Salt och peppar
Riven gratängost
Om du vill: hackade champinjoner, färska kryddor, purjolök m.m.
Såhär gör du: Skiva zuccinin i smala skivor på längden, ca. 6-8 st. Täck botten på en form med skivorna och strö sedan över alla grönsaker och kantareller, pressa över vitlöken, krydda och avsluta med osten. Ställ in det i ugnen på ca 200 grader tills den fått ett knaprigt skal och känns mjuk då man kör igenom en kniv.
Gratinerad blomkål och champinjoner
Det här behöver du:
½ blomkålshuvud
4 stora champinjoner
Riven gratängost
1 liten lök
1 vitlöksklyfta
Salt och peppar
Om du vill: Broccoli, kantareller, grön sparris, paprika m.m.
Såhär gör du: Skär blomkålshuvudet i bitar och lägg dem på plåten. Skär sedan champinjonerna på mitten för att sedan dela dem igen så det blir 4 delar sammanlagt. Krydda. pressa över vitlöken och strö över osten. Låt det gratinera i ca. 200 grader tills kålen känns mjukare och osten är knaprig.
Hoppas det smakar!
Kommentarer
Trackback