2/10

Igår så vart det inte riktigt som tänkt. Jag hade tvättid till fem så jag satt där nere en hel del. När Reinaldo kom hem så duschade vi och sedan åkte vi till Kvantum där mascaran självklart var slut! Haha. Så vi köpte lite frukt m.m.
Sedan hämtade vi upp mamma och åkte ner till Åhléns där jag möts av PARFYMER för halva priset. Köpte endast därför Britneys Believe 50 ml som egentligen kostat 430 men då hämnade på 215! Köpte även en BH eftersom det var 20% rabatt på alla under tjejkvällen! Blev en svart och bandlös BH som satt som en dröm!

Efter att vi lämnat av mamma så åkte vi förbi och köpte en pizza på Accapulco som vi delade på för att sedan dra hem och baka mer bröd. Tänkte lägga ut receptet här eftersom det är väldigt lätt att baka och man behöver inte så mycket som man inte redan har hemma!


Havrebröd

x Ingredienser:

Havregrynsgröt på ½ liter vatten, 3 dl havregryn + en nypa salt
½ liter mjölk
100 g jäst (den med blå text)
1 dl ljus sirap
1 tsk salt
20 dl mjöl

x How to do:

Koka upp gröten och ställ av den från plattan. Värm mjölken i mikron eller i kastrull så den är ca. 37 grader. Bryt sönder jästen i en stor bunke och häll på mjölken. Rör om tills all jäst har smält sönder.
Häll i sirapen, gröten, saltet och slutligen mjölet i bunken. Knåda med båda händerna tills degen är jämn och fin.
Täck med en bakduk/kökshandduk och låt jäsa.
Sätt ungnen på 250 grader.
När degen jäst (efter ca 30 min) så baka ut små bollar eller längder av degen på plåtar med bakplåtspapper. Lägg på duken och låt jäsa ytterligare i ca 10 minuter.
Sätt in en plåt i taget i mitten av ugnen och grädda i ca 10 minuter.
Ta ut och låt svalna en stund.

x Serveringstips: Totalt underbart en mörk kväll framför tv:n. Servera med smör och/eller ost! Gärna ett glas oboy också!

Smaklig måltid

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0