Om man inte var hörselskadad innan...

Alltså jag har nått till en punkt här hemma där det liksom räcker. Jag har försökt stå ut ibland men alltså nej, huvudvärken kommer bara smygandes och öronen sprängs sakta men säkert när det drar igång. Min pojkvän har tydligen hört att han har en sexig röst, flera gånger. Med detta kommer även att han har börjat vissla. Falskt som fan.
Jag tycker om honom och det vet han. Han är snäll och duktig på mycket MEN han kan INTE vissla! Det låter som en blandning mellan en strypt katt och en sjukt ostämd fiol - alltså hemskt.

Nu fick jag höra en passande låt. Om du inte står ut hela sången så klicka dig fram till slutet - till visslingen!
Jag ryser vid bara tanken.
Tur att han sover nu, snark låter så grymt mycket bättre!


Natten innan nyår

Idag har vi förberett det mesta som går att förbereda inför imorgon. Vi har städat, inhandlat det sista, köpt dricka, köpt strumpbyxor och planerat. Nu ligger mitt hjärta på soffan och ja, gissa vad? Precis, sover.

Måste blir bättre på att planera mina dagar. Vi har ätit sjukt mycket outemat de senaste två veckorna. Nu under julen har alla rutiner försvunnit - vi har sovit halva dagarna, ätit pizza/falafel istället för hemmalagad mat vilket vi nästan alltid annars äter osv, Reinaldo vill inte ens ha snabbmat mer nu - han vill ha min mat säger han, haha.

Men okej, julafton nu då. Och alla presenter och bilder! Jag kan börja med presenterna då bilderna fortfarande ligger på minneskortet.
Jag fick supermycket fina saker och kommer säkert glömma något men här kommer det jag har i minnet:

Hårtork.Såanordning(till groddar och liknande).Dessertskålar.Håkan Hellströms biografi.Ljuslyktor.Parfym.Pengar.Film.Halsband.Oljespray.Pussel.Manikyrset.Adventsljusstake.
Flera julkort och julsms.

Jag TROR att har fått med allt nu. Fyller på annars om jag kommer på mer!

Nu ska jag dra med snarkmaskinen till sängen så vi orkar upp imorgon. Gott nytt år allihopa!

Ni måste se humorn!


2010-12-27

Dålig uppdatering, igen!
Liten sammanfattning om de senaste dagarna då. Julafton firades hemma hos mamma och senare även hos Reinaldos syster. God mat, julklappar, sällskapsspel, prat och skratt. Jag tog en hel drös med bilder - dock mestadels på Ezter. Tur att hon är så söt!
På juldagen åkte vi till mamma och åt upp resterande julmat och under kvällen så spelade vi mer spel. Kvällen och natten spenderades framför ett nytt pusselhel*ete som SKA bli klart. Jag somnade apatisk på soffan vid klockan 5.30 på morgonen och pusslet är fortfarande inte klart!
Igår så sov jag bort större delen av dagen för att sedan pussla och städa resten av den. Eller vi somnade till en film med. Sex and the city 2 närmare bestämt!
Och så idag då, jag borstade ut mitt fördärvade hår som jag på något sätt försökt att förtränga de senaste dagarna, resultatet - ett slitet hår och ömmande hårbotten. Efter detta tog jag mig ner till stan för att träffa Erika och Jimmy för en tur i mellandagsrean. Vad fick jag med mig hem då? Presentpapper. Japp, presentpapper.
Och då undrar väl ni varför bara presentpapper? Jo för att vi ska till Norrköping och shoppa imorgon, mohaha!

Så nu har Reinaldo och hans kompisar som är hemma över jul gått och spelat biljard efter ett par timmars prat och tapas-ätande här hemma bland värmeljus och musik.

Så, nu ska jag skriva en examination, eller i alla fall börja. Ge mig motivation, självdisciplin och hjärnceller tack!

God jul!

Tänkte slänga upp lite bilder från mobilen nu som en julklapp till er boggläsare!
Jag tänkte även passa på att skriva GRATTIS till Belinda som fyller 3 år på självaste julafton!



Reinaldos kreativitet utvecklas, sakta men säkert. Denna omgång med lussebullar gjorde han Waldemar, vår julgris. Jättepöööööt var han!


"Julbordet" i början. Lägg märke till Waldemar, såååå söööööt! Lätt bästa julköpet i år!


"Julbordet" just nu.. Liiiite fler julklappar har kommit på plats. Och ser ni det smala paketet till vänster mellan de svarta och det röda? Det är till mig och innehåller SAND! Det är i alla fall vad jag tror. Förra helgen klämde, kände och vände jag på det och jag svär, det ÄR sand! Vad har jag gjort för att förtjäna det då? Ja det kan man fråga sig...


Belinda kom in härom dagen med och jag satte henne i hårt arbete direkt! Skala morötter var jätte kul! Krävdes dock lite övertalning att göra något annat då hon inte fick hacka dem efteråt....

Sedan hittade hon en pensel som mitt lilla älskade pucko till pojkvän så snällt lagt på diskbänken av någon anledning. Penseln var liksom full med träolja och ja, nu är även en Soda Stream flaska, diskbänk, kastrull, stekpanna, tallrikar osv osv inpenslade med det också, haha. Men men, det vart fint tyckte Belinda. Det luktade säkert skit gott också ska ni se!


Och sista bilden som jag bara måste visa. Man ser vilka paket Reinaldo slagit in, han tycker nämligen det är fint med skarven på paketen så han vill visa den genom att sätta fast snörena på den sidan. Jag skrattar varenda gång jag går förbi dem!

Total bloggförsumning!

Jag har totalt skitit i min blogg upptäckte och kom jag på nu!
En kort uppdatering:

- Ligger efter i skolan
- Varit/är magsjuk
- Ligger efter med julsakerna
- Blev påmind förut idag att julafon är imorgon!!
- Har inget att ta på mig imorgon
- Kräktes härom natten ner större delen av sovrumsgolvet, inklusive mig själv, väggen, dörren, garderobsdörren, kläder osv osv osv.........
- Shoppat julklappar och vill egentligen köpa dubbelt så många fler - bara för skojs skull!
- Varit extremt inaktiv på bloggen!

Nu ska jag äta min första MAT sedan julmiddagen i tisdags, så jäkla gott det ska bli!

Vädret eller termometern?

Jag undrar vilket det är fel på - vädret eller termometern?
När jag kollade första gången stod det att det var +6.8 ute. Tyckte att det var lite konstigt då det snöade men sket i vilket då jag ändå ska vara inne idag. Sedan tittade jag igen efter någon halvtimma och då var det helt plötsligt -4.9 ute. Nu när jag tittade hade det blivit liiiite varmare igen +15.6. så vad väntar ni på? Fram med kortbrallorna! Det är ju snart sommar!

Supergoda och saftiga lussebullar

Igår kväll bakade jag och Reinaldo vår andra sats lussebullar för i år. Denna gång ändrade jag lite i receptet och resultatet blev underbart! Detta är en vegetariskt recept då jag bytte ut Kesellan mot Philadelphiaost, i Kesella är det nämligen ostlöpe.

Det här behöver du:

2 paket saffran (1 g sammanlagt)
1 msk strösocker

50 g jäst (röd)
5 dl mjölk
150 g smör eller margarin

1 paket Philadelphiaost (200 g)
1 tsk salt
2 dl strösocker
14-16 dl vetemjöl

Russin
1 ägg

Såhär gör du:


Stöt saffranen och 1 msk socker i en mortel, detta för att få fram aromerna ur saffranet bättre.
Värm mjölk och smör/margarin fingervarmt, alltså ca 37 grader.
Smula ner jästen i en stor bunke och häll över lite av mjölken. Rör om tills jästen smält helt.
Häll sedan i resterande mjölk.
Blanda i Philadelphiaosten, saltet och strösockret och häll slutligen i ca 10 dl vetemjöl och knåda tills degen är jämn och klumpfri. Tillsätt sedan mer vetemjöl, lite i taget, tills degen släpper skålen och fingrarna. Den är klar då man kan knåda den utan att bli kletig.
Låt degen jäsa ca 40 minuter med en bakduk över.

Dela sedan degen och baka ut hälften i taget. Det ska sammanlagt bli ca 30 bullar så dela degen därefter.
Gör de former på bullarna du vill ha och lägg dem sedan på en plåt klädd med bakplåtspapper. Tryck sist i russin och pensla med ägg.
Grädda bullarna i mitten av ugnen i 225 grader i ca 10 minuter eller tills dem fått en fin, gyllenbrun färg.

Tips:

Frys ner de bullar du inte ska äta samma dag direkt efter att dem svalnat. Ta sedan upp och tina samma dag du ska äta dem. Saffran torkar nämligen ut brödet snabbt och lussebullar är ju som godast då dem är helt färska!


Igår råkade jag missbedömma storleken lite, resultatet för den första plåten efter gräddning blev därför såhär - monsterstora lussebullar!

2010-12-16

Mår fortfarande inte helt bra tyvärr. Gårdagen gick åt till vila. Det ser ut som fan i hela lägenheten. Jag behöver tvätta, diska, dammsuga, damma, plocka undan, sortera papper, plugga, skriva, lista ut de sista presenterna, vara social osv.
Just nu har jag noll inspiration. Kanske återfår den då jag sätter foten utanför dörren.
Funderar dock på att spela Sims3 nu och fly undan verkligheten ett tag. Jag vet att jag har annat för mig men det känns bra att skita i det ett tag till faktiskt.

Ytterligare något att lägga på meritlistan

Idag gjorde jag en ny sak, en sak jag aldrig riktigt gjort förut. Jag svimmade. Två gånger.
Jag satt på toan och vaknade upp i ett undervisningsrum, typ. Vissa dagar är helt enkelt intressantare än andra.
Nu sitter jag här och tycker faktiskt fortfarande synd om mig själv och fortsätter hata uttrycket 'det som inte dödar härdar' - in my ass!

En aktör - ett helt folk skyldigt?

"Jag har varit helt sjukt nedstämd sedan bomberna smällde. En extrem obehagskänsla likt en klump i magen som vägrar lösa upp sig. Jo, jag tänker på mig själv. Och muslimer i Sverige som nu inte har en särskilt rolig tid framför sig. Jag tänker på alla unga muslimska killar som nu kommer få stå ut med säpos trakasserier. På alla fördomar som kommer ges uttryck i våld, förolämpningar och mobbing mot muslimska barn. På alla aktiva föreningsmuslimer som får slita dag och natt med att "ta avstånd" och förklara att islam inte förespråkar våld."
- cherinochmohammed.blogg.se

Jag skäms över att någon ens behöver känna en gnutta skuld över detta, bara för att dem har samma religion! Jag skäms över alla inskränkta svenskar med sin lilla, lilla världsbild som tittar, undrar och tar avstånd från muslimer då dem "faktiskt kan ha en bomb eller två därunder".

Tänk efter - hur många människor finns det på jorden och hur många av dem spränger sig varje dag?
Precis, en VÄLDIGT liten del.
Hur många människor slår sina barn, våldtar, dödar, hotar, super, knarkar, säljer droger till barn, krigar, förorenar, är korrupta, förskingrar, är otrogna, planerar nästa stormakt, utövar makt, torterar osv osv osv? Jo, betydligt många fler. Problemet med detta är bara att det sker överallt - i Sverige, Norden, Europa, USA, mellanöstern. Inom kristendom, islam, buddhism, judendom. I ditt hem och i grannens hem. Då är det inte lika roligt att prata om det, eller hur?

Snälla, tänk er för. Jag delade ju för fan namn med barnflickan i Knutby - inte var jag medskyldig eller på något sätt inblandad för det?
Hon är ju både svensk, religiös och störd - är inte alla svenskar det då?

Detta krig

Detta är inget krig i religionens namn, detta är ett krig mot sjuka människor med en förvriden bild på sin tillvaro.

Att spränga sig själv

Nu i helgen inträffade den första självmordsbombningen i Sverige på en handelsgata i Stockholm.
Att på något sätt tro att man hedrar sig gud genom detta är fel.

Jag förstår helt ärligt inte hur någon kan påstå sig vara förvånad över detta tilltag. Okej, det är på alla plan fel att begå självmord och försöka ta med sig andra i fallet, jag försvarar det inte. Men jag vill ändå påpeka en sak: osäkra människor har alltid funnits i alla tidsepoker.
Osäkra, lättmanipulerade, hatiska, osjälvständiga och nedbrutna människor är inget ovanligt.
Att det då finns någon eller några som finner dessa personer och manipulerar dem, påverkar deras tro, verklighet och insikt, uppmuntrar hatet och åter bryter ner en människa är nog tyvärr inte helt ovanligt.

Det är fel att måla upp alla muslimer som terrorister. Jag känner flera och åter flera muslimer och ingen av dem har som fredagshobby att stena sin syster, spränga bilar eller köpa vapen över nätet. Dem värnar om fred då de vet hur krig är och gör mot individen och ett helt samhälle.
Saken är den att dessa personer som enkelt lever ett enkelt och "vanligt" liv är de som inte syns. Det är ingen som intresserar sig för att kartlägga eller diskutera varför dem köper paprika i mataffären eller röker på balkongen. Precis som alla andra.
Det är de här andra få som sticker ut som man vill lyfta upp ännu mer, det är dem man vill se. Det är dem som köper recept på sprängmedel över nätet, tillverkar kokain i vardagsrummet och slår sina barn på skolgården som man vill se, men helt ärligt - hur många tror ni att det är?

Dagens middag?

Jag har blivit totalt fäst vid grönsaker och rotfrukter i ugn, just nu skulle jag nog nästan kunna äta det varenda dag!

Tips:
Vi använder en plåt med non-stick beläggning då det inte fastnar lika mycket. Den är även lättare att diska.

Exempel grönsaker och rotfrukter att ha i:

Potatis
Morötter
Broccoli
Lök
Paprika
Rödbetor
Zuccini
Aubergine
Tomat
Palsternacka
Blomkål

Detta är alltså väldigt enkelt att göra. Du hackar/skivar bara grönskerna och rotfrukterna så dem blir ungefär lika stora. Lägg dem på en plåt och krydda. Antingen kör du på salt och peppar eller tar du exempelvis timjan, basilika, oregano, potatiskrydda, cayenne eller något annat du tycker om. Häll på lite olja eller milda mat och kör in det i ungen på ca. 200 grader. Ta gärna ut plåten någon gång för att vända om allt. För att känna om det är klart tar du en kniv och kör genom potatisen eller rödbetorna.

Arabic gymnastics



Haha kan verkligen inte sluta skratta! Vet att jag redan lagt upp ett sådant här klipp men alltså, snacka om noll koordination!

Kärlekssaknad och grottgranne

Kom hem så jag får säga god natt till dig.
Kommer du nu så lovar jag att hålla om dig ända tills du somnat och ännu längre. Inte riktigt tills du vaknar kanske men nästan!
Så Reinaldo, vill du komma hem och sova med mig så kan du göra det nu, för nu går jag och lägger mig!

Förresten, jag hatar min granne, grottmänniskan, och hans minst lika "sinnesslöa" kompisar! Att slå igen ytterdörren, klampa nerför trappan under tiden man pratar högt och ljudligt med varandra för att sedan slå igen porten efter sig kallar inte jag respekt. Sedan får man ju inte glömma att fanskapet lunkar hem runt halv 3 och då gör samma prodedur igen, fast tvärtom - drar upp porten, låter den slå igen, stampar(!!!) av sig snön, klampar vidare uppför trappan pratandes med en kompis eller i telefonen för att avsluta med en fin smäll i ytterdörren då han inte stänger den efter sig. Åh vad kul det är att vakna av det. Flytta tillbaka till dinosaurierna och grottorna som du är van vid!


Ni som vet vem jag menar kan se hur lik han är grottmänniskan längst bort, ser precis ut som han på bilder fast med kläder.

Sinnesslö = ett äldre ord på det vi idag kallar psykiska funkionsnedsättningar. Andra äldre, men ack så väl passande ord skulle väl vara efterbliven, idiot mfl.

God natt

Till mina klasskamrater:



Hittade just en film som jag tycker ALLA i min klass borde se! Även alla ni som läser socionomi, pedagogik, psykologi eller varför inte teknik?
Riktigt bra gjord med bra och verklighetstrogna skådespelare, all cred till dem!

Inte ett enda barn borde få fara illa.

SJUKA MÄNNISKA!



Den här filmen, jag vet inte ens vad jag ska säga! Jag såg den länkad i en annan blogg (cherinochmohammed.blogg.se) och nu efter att jag sett den så nästan ångrar jag att jag såg den! HUR KAN MAN GÖRA SÅHÄR MOT ETT BARN!?

För er som inte hänger med så bra i engelskan:
Mamman frågar ut sonen om en lapp från skolan. Han har varit i slagsmål med en klasskamrat under en lektion om några pennor. Hon skriker på honom och frågar vad som händer om man gör något sådant. Pojken storgråter och svarar: hot sause (het sås, (tabasco, shilisås)), hon frågar sedan vad som händer om man ljuger och pojken svarar storgråtande: kall dusch. Dr Phil berättar sedan i slutet av filmen att denna film inte filmades av hans filmteam utan av pojkens syster.

Min lilla pojke har blivit stor!

Rubriken talar ju för sig själv - min lilla pojke har blivit stor!
Det är nämligen så att min kära pojkvän bara för en stund sedan packade sin egna väska - alldeles själv! Så nu har han och bästa kompisen Jonathan gått iväg för ett häng på gymmet.
Men va!? NU kom han hem, måste kolla! Hej då

Ny bloggdesign!

Nu har jag äntligen tagit tag i det - jag ändrade om lite färger här på bloggen. Då jag i princip aldrig går in på min egen så kommer jag aldrig ihåg hur den ser ut, bara att den har mänger med färger. Det har jag ju visserligen inte ändrat, mängder med färger är det fortfarande!
(Uppdatera sidan om du inte ser rosa, rosa, rosa!)

Före:

Bildbomb!


Vårt nya köksbord (högt barbord) med tillhörande stolar


Reinaldos söta lusseorm, haha


Tomte på solsemester



Vyn från bilen på väg hem från Vimmerby


ALLA bitar som var kvar var blåa, i samma nyans dessutom. Jag höll verkligen på att få psykbryt då, haha.



Dagens julklappsinslagning!

Vi har ett problem...


... Vi tänkte försöka hitta en ram till denna! På bilden ser den visserligen liten ut men i verkligheten är den väl ca 1 meter bred!

Det snurrar i min skalle

<object width="480" height="385"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/QfU-4Y4_akY?fs=1&amp;hl=sv_SE"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/QfU-4Y4_akY?fs=1&amp;hl=sv_SE" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="480" height="385"></embed></object>

Haha!

Haha! Kan inte sluta skratta åt dem!



Jag menar, det var ju typ sådär man såg ut som liten då man hade gympa i skolan!

2010-12-06

Åh det är så mycket att göra just nu. Julen närmar sig med diverse saker att hinna tills dess. Jag har varit sjuk till och från jätte länge nu och det är så mycket jag vill! Har gjort flera "To do" listor men jag kommer bara på fler och fler saker att göra hela tiden.
Bloggen kommer tyvärr vid sidan om just nu, livet går före.

Jag hade väl tänkt att uppdatera lite nu när jag får tid (hemmastudier onsdag och torsdag) men tänkte även försöka hinna med bankbesök, resetittande, julklappsköpande, julklappsinslagning, saftkokning, julgodisbakning m.m m.m m.m m.m!
Hur kom det sig att denna jul skulle bli så stressig!?

2010-12-03

Både mina inlägg och bloggläsare har minskat väsentligt och jag kan bara säga: I don´t blame you! Min uppdatering har verkligen varit under all kritik den senaste tiden MEN jag har inte haft någon som helst inspiration då jag endast suttit hemma! Deppigt, I know!

RSS 2.0