Att spränga sig själv

Nu i helgen inträffade den första självmordsbombningen i Sverige på en handelsgata i Stockholm.
Att på något sätt tro att man hedrar sig gud genom detta är fel.

Jag förstår helt ärligt inte hur någon kan påstå sig vara förvånad över detta tilltag. Okej, det är på alla plan fel att begå självmord och försöka ta med sig andra i fallet, jag försvarar det inte. Men jag vill ändå påpeka en sak: osäkra människor har alltid funnits i alla tidsepoker.
Osäkra, lättmanipulerade, hatiska, osjälvständiga och nedbrutna människor är inget ovanligt.
Att det då finns någon eller några som finner dessa personer och manipulerar dem, påverkar deras tro, verklighet och insikt, uppmuntrar hatet och åter bryter ner en människa är nog tyvärr inte helt ovanligt.

Det är fel att måla upp alla muslimer som terrorister. Jag känner flera och åter flera muslimer och ingen av dem har som fredagshobby att stena sin syster, spränga bilar eller köpa vapen över nätet. Dem värnar om fred då de vet hur krig är och gör mot individen och ett helt samhälle.
Saken är den att dessa personer som enkelt lever ett enkelt och "vanligt" liv är de som inte syns. Det är ingen som intresserar sig för att kartlägga eller diskutera varför dem köper paprika i mataffären eller röker på balkongen. Precis som alla andra.
Det är de här andra få som sticker ut som man vill lyfta upp ännu mer, det är dem man vill se. Det är dem som köper recept på sprängmedel över nätet, tillverkar kokain i vardagsrummet och slår sina barn på skolgården som man vill se, men helt ärligt - hur många tror ni att det är?

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0