2010-08-31

Introduktionsdagen gick jättebra! Vi är fyra tjejer från Västervik som kan samåka lite och min basgrupp som vi ska arbeta efter verkar bra den med!
Nervositeten och de tappade timmarna i natt gjorde sitt och jag var helt slut under dagen! Har sovit ett par timmar nu och ska strax bege mig och hämta den första boken jag behöver som M:s mamma har varit så snäll och lånat i mitt personnummer idag.
Drar mig sedan för en skön hemmakväll i Fridborgsgatans soffa, hoppas jag!
Imorgon smäller det, jag kommer inte längre vara tonåring, surrealistiskt då jag varit det en stor del av mitt liv som jag minns. Middag hos mamma och på lördag firande med släkten.
Vi hörs imorgon, nu ska vi dra oss då vi har en del att göra innan, bl.a. göra ett oanmält besök hos mamma så hon kan tvätta mina skor, haha.

Jag vill bara säga:

Tack! Till alla som står vid min sida i den här onödiga diskussionen.
Jag har precis läst igenom mitt inlägg om att Våga hjärta BRIS och ärligt talat, jag kan faktiskt inte se mina påhopp, förutom ett, då jag skriver att mina lärare kunde kasta sig i väggen.
Tack alla som vågar kommentera och ha åsikter. Tack för att ni låter mig veta dem.

Nu efter en dag med Willys-shopping, matlagning, städning, film, Rei och Chris så ska vi gå och lägga oss. Imorgon börjar ju faktiskt en dag i mitt nya liv, ett liv som Högskolestuderande! Bussen går tidigt imorgon så jag ska försöka sova ett par timmar i alla fall, om jag nu kan somna.

Uppdaterar igen imorgon! God natt

Svar på kommentar

pessimisten  ([email protected]) om Svar på kommentar:
Jag menar personligt till dig. Eftersom du själv tycker du haft det svårt, så tycker jag trots din ringa ålder du borde tänka på vad du säger ( tänker är ju svårare ) om andra, och hur snar du är att döma, när du inte ens bryr dig om att ta reda på hela sanningen om ngn.

men det blir väl lätt lite hybris när man hela tiden får höra hur duktig och perfekt man själv är

Men klokheten kommer väl med åldern kanske. Du verkar vilja ha allt så perfekt utåt, men ngn som snackar skit och dömer andra den inte vet ngt om, är inte perfekt, långt ifrån

Jag ber dig bara tänka dig för nästa gång INNAN du väljer att öppna munnen och klaga på andra, för det finns dem som är formade av större svårigheter än vad du gått igenom. Välj att se bakom fasaden, vem vet du kanske kan hjälpa till istället

Svar: Som du kanske sett så har jag fått flera kommentarer angående dina åsikter och faktiskt, jag håller med dem i vissa saker. Du skriver att jag dömer folk, men vad jag vet så känner vi inte ens varandra så vad gör inte du?
Jag skrev inte inlägget för att klaga på andra, jag skrev det ur min synvinkel och min bild på hur jag tyckte det var.
Klokheten kommer med åldern skriver du också, använder du din riktiga mail så är du ett par år äldre än mig. Du skriver även sådana här saker till mig utan att, troligtvis, ha en aning om vem jag är, vad jag gjort, vad jag inte gjort osv. Vad visar det på? Klokhet som kommer med din höga ålder?
Jag uppskattar verkligen att folk har åsikter och kommenterar men jag tycker att du kunde gjort det i ett inlägg där jag går på någon, klagar på någon eller mobbar någon. Det jag skrev i detta inlägg var helt enkelt en del av en kampanj som BRIS har. En kampanj som uppmanar till att skriva någonting som tyngt dig eller som varit jobbigt. Jag har inte ljugit och jag har inte heller skrivit att jag har haft den värsta uppväxt man kan tänka sig. Bara sanningen, enligt mig.
Och en sak till, att jag har ett perfekt liv, läs lite till i min blogg så kanske du inser att jag aldrig påstått det. Det jag säger är bara att jag har så mycket att vara glad åt. Jag har en familj som älskar mig, en pojkvän som alltid står vid min sida, kompisar som ställer upp, en skola som väntar på mig imorgon, en framtid som ser ljus ut och tak under huvudet. Jag har friheten till egna åsikter och jag vågar stå för dem.
Vill du så får du gärna höra av dig vidare, oavsett vad du vill.

Svar på kommentar

pessimisten  ([email protected]) om Våga hjärta BRIS:
du tycker du har haft det tufft, det finns andra som haft det värre än du, jobbigare längre tid, utan ngn som stöttar och säger att man är värd att älska eller är duktig, personer som du väljer att snacka skit om och döma ut bakom dess rygg, men som du inte vågar fejsa

du mår inte bättre av att trycka ned andra, däremot om du räcker en hjälpande hand

man ska vara försiktig att döma andra innan man gått 1 mil i deras skor

lycka till

Svar: Jag har väldigt svårt att avgöra om du skriver detta riktat mot mig eller om du skriver just allmänt om hur det borde vara.
Skriver du det riktat mot mig får du gärna precisera dig och förklara vad jag gjort dig.
Jag sökte på din mailadress på facebook och du är ingen jag känner. Vi har inte heller några gemensamma vänner eller liknande.

Självklart finns det dem som haft det tusen gånger jobbigare men som det stod i inlägget så skriver jag bara en upplevelse som varit eller är jobbig för mig. Inte att jag haft det värst i världen eller att folk ska tycka synd om mig. Jag gjorde detta som en del i BRIS uppmaning att Våga hjärta BRIS, varken mer eller mindre.
Jag skrev även att jag gallrade och hoppade över mycket, så ja, det finns även andra anledningar till att allt blev som det blev. Det är ingen ursäkt eller medlidande-förklaring utan jag bara skriver det.
Skulle vara kul om du svarade på detta så jag förstår vad du menar! :)

Svar till Våga hjärta BRIS

Vill bara tacka för all den feedback jag fått angående mitt tidigare inlägg. Jag har svarat på alla kommentarer till allas respektive bloggar förutom en kommentar, den från mamma. Hon har ingen blogg men jag vet att hon går in här och läser titt som tätt.



Svar: Tack mamma för att du för första gången kommenterade ett inlägg här på bloggen. Jag vet att du kan vara en hejare på att "gilla" mina bilder på facebook men inte mer, haha.
Anledningen till att jag bara lägger upp denna kommentar här är för att jag inte kan svara på den på något bättre sätt.
Jag hade även fått ett mail på facebook från dig men det håller jag för mig själv!
Du betyder jätte mycket för mig med och utan dig hade jag troligtvis inte stått här idag, ha det med dig!
Och jo, jag kan nog hålla med lite om det där med Lotta på Bråkmakargatan, bortsett från att jag tycker hon är irriterande;) Men lika envis är jag nog!

Våga hjärta BRIS

Nu ska jag ta mig an och skriva ett inlägg som jag dragit mig för nu i kanske en vecka.

Jag såg för ett tag sedan ett sponsrat inlägg på startsidan på blogg.se som kom från BRIS. Våga hjärta BRIS hette det och utmaningen var att berätta någonting om dig själv som är eller har varit jobbigt för dig.



Det jag ska berätta om nu är delar av min uppväxt. Jag kommer att välja och gallra rätt mycket då jag fortfarande bor i samma, lilla stad. Jag vet även att min mamma och mina kompisar går in och läser min blogg och tänker därför inte skriva alltför närgångna, privata eller "hemliga" saker.

Jag börjar med lågstadiet, alla förskolebarns dröm. Börja skolan, göra sig fin med sin nyinköpta ryggsäck, pennfodral med minst 10 pennor, sudd, linjal och penntroll. Den nya klänningen och dem finaste skorna. Något gosedjur eller leksak i ryggsäcken ifall något skulle gå fel.
Självklart gjorde jag precis så som alla andra barn gjorde, smälte in.

Jag minns inte när jag blev sjuk första gången men jag vet att jag var det ofta. Jag fick upprepade ögoninflammationer och öroninflammationer. Ingenting jag kunde hjälpa men någonting alla la märke till. Jag var frånvarande från skolan, låg hemma och tittade på TV och var på läkarbesök. Åkte till läkaren som skrev ut penicillin. Opererade in rör innan trumhinnan gick sönder.
Jag badade med fetvadd i öronen, det gjorde inte de andra. Jag fick inte heller simma under vattnet eller få något vatten i öronen då jag duschade.
En gång tog dem ett prov i min ryggmärg vilket resulterade i att jag låg blick stilla i min säng under två veckor av ren smärta, smärtstillande som gjorde mer skada än nytta. Jag fick sedan efter 2½ vecka åka till IKEA med mamma för sitta i kundvagnen då jag fortfarande hade för ont för att gå. Självklart mötte vi en klasskompis med sin mamma, blickar. Orden hörde jag då jag kom tillbaka till skolan.
Orden blev fler och utvecklades till mobbning. Jag umgicks med min bästa kompisar mycket och hon var än mer mobbad än jag. Hon stannade hemma p.g.a magont vissa dagar, jag av huvudvärk.
Saken är den att vi bara var barn då, oförmögna att på allvar säga ifrån, eller att kunna säga ifrån och bli tagna på allvar.
Under mellanstadiet förändrades situationen något då jag helt plötsligt fick klassens tuffa killar efter mig. Kärleksbrev och söta bilder skickades till min First Class och vi brukade träffas på skolgården på sommarlovet.

Högstadiet, tiden alla på mellanstadiet drömmer om. Äldre och snygga killar, seriösa läxor, central skola, håltimmar, kemi och fysik, smink och mode. Under sommaren försöker man memorera alla namn i klasslistan, vilka lärare man ska ha i vilket ämne. Hitta rätt kläder, skor, smink, smycken, väska och hårfrisyr. Hitta någon man kan ha sällskap med så man inte dyker upp där själv utanför, 30 minuter för tidigt.
Allt började smälta samman och gängen bildades. Jag har aldrig varit en sådan som tillhört ett visst gäng utan har trivts med variation. Variationen blev till ensamhet då jag mer och mer stack ut från de andra tjejerna i min klass. Frånvaron fanns kvar, precis som tidigare och jag upptäckte att varken kemi, fysik, biologi, engelska, svenska, matte, gympa, slöjd eller hemkunskap var något för mig. Visst, jag tyckte om träslöjd och bild vilket var det enda som visade sig i mina betyg sedan.
Depressionen kom smygandes. Den där hemska, svarta, tomma, djupa, ofattbara, ungdomsdepressionen.
Jag var förbannad, besviken, missnöjd, okoncentrerad, okontaktbar, ledsen, frustrerad och självmordsbenägen.
Jag skämdes, flydde, hatade, låste in mig, tröttnade, svek och straffade mig själv.
Det enklaste sättet att förklara denna period på är att det var en mörk avgrund. Jag stod längst ner på trappan och höll ibland på att ramla ner. jag tog mig upp ett steg för att sedan ramla ner igen.
Mamma gjorde allt, hon kämpade, älskade, kramade, tröstade, höll, lyssnade, ville, trodde - allt gjorde hon på mig.

Gymnasiet, de sista året alla högstadieelever drömmer om. Friheten, inriktningarna, äldre och snygga killar, vuxenstämpeln, festerna, studenten.
Det enda jag egentligen brydde mig om var att komma in på mitt förstahandsval. Jag klarade det, precis.
Jag började - började gå till skolan igen, började förstå vad jag läste, började prata med människor, började tycka om livet - började gå upp för trappan igen.
Betygen kom som en chock, både för mig och för min omgivning.
Lärarna som på högstadiet sagt att jag skulle vara glad för ett godkänt kunde slänga sig i väggen, jag hade ju för fan MVG!
Och precis som livet rullade på så rullade pojkvännerna och kompisarna in i mitt liv.

Studenten, den där sista dagen som alla på gymnasiet drömmer om. Champagnefrukost, betygsutdelning, glädje, fest, utspring, kortege, mottagning, vänner, familj och oändligheten.
Här stod jag nu, på min student som jag aldrig trodde att jag skulle få uppleva. Jag tog den tillsammans med jämngamla från mitt förstahandsval till gymnasiet. Jag firade den tillsammans med min familj, kompisar, släkt och pojkvän. Presenter jag aldrig kommer att glömma och med ansikten som får mig att minnas. Ett stipendium för betygen och en mössa som bevis.

Livet kan få oanade vändningar. Det kan slå omkull dig på en sekund.
Kämpa aldrig ensam när det finns andra som kan hjälpa dig.
Min resa tog flera år och ibland kämpar jag fortfarande.
Utan hjälp hade jag aldrig varit där jag befinner mig idag - vid liv.
Men utan denna resa hade jag inte varit den jag är idag med alla erfarenheter, både bra och dåliga.
Jag hade inte växt upp på samma sätt, värdesatt livet på samma sätt, lärt mig att ta ansvar som jag gjort, träffat de människor jag träffat, sett de andra, mörkare delarna av livet, haft referenser att gå tillbaka till i skolarbete eller klarat mig så bra på gymnasiet.
Jag kan ta mig igenom svårigheter som uppstår nu och jag vet hur jag ska handskas med dem.
Jag värdesätter min mamma som jag annars inte gjort på samma sätt och jag tvingas inse att jag faktiskt inte klarar allt.
Alla behöver någon gång i livet hjälp och vägledning. Det är ingen svaghet, det är en styrka att inse det.

Idag, lite mer än ett år efter studenten, står jag här. Jag älskar färger och musik. Jag bor tillsammans med min pojkvän sedan 1½ år. Vi ser vår framtid och vi ser fram emot den. Jag pratar med min mamma dagligen och jag försöker alltid hålla mig uppdaterad när det gäller mina vänner.
Jag börjar om två dagar en högskoleutbildning som både min mamma, mormor, pojkvän, släkt och vänner stöttar mig i och jag har lyckats få vikariat inom olika omsorger inom kommunen.
Jag lagar mat, städar (ibland), uppskattar, lever, umgås, tänker, vill och försöker.
Jag tycker om kläder, skor, väskor och smycken - precis som tjejer i allmänhet. Bara det att jag inte alltid varit så, jag valde att bli så.

Våga hjärta BRIS du också och tyck gärna till eller fråga om mitt egna inlägg. Frågor är till för att ställas!

Sarah

Min nya cykel i hallen:



Tänk er den här fast med röd ram och ett grymt snyggt och godkänt lås. Lägg till lite olika reklamremsor från Biltema också. Det är min nya cykel det!
Funderar på om jag ska ta en raggartur med den imorgon. Eller ja, en promenad till en mack där jag kan pumpa den först då.. Men sen jäklar ska vi ut och sladda snyggingen och jag!
Vill bara tillägga en sista sak nu också, är det någon som ens har tänkt tanken att sno den här pärlan för mig så har ni tänkt fel, den är nämligen MIN så ge fan i den! Vet ju att ni annars gillar mina röda cyklar..

Svar på kommentarer

Maria om Parlamentet om rasism:
Jag älskar verkligen Soran Ismail, det sista han säger gjorde så att jag låg dubbelvikt ungefär haha

Svar: Haha ja! Såg dock en sjuk debatt igår natt som han var med i. Han pratade om hur man ska stoppa våldtäkterna i Sverige, hans i stort sett enda förslag var att stoppa invandringen. Och han var liksom seriös! Tycker att dem i Parlamentet som driver och skämtar är vettigare än honom, pucko!

Elin/Älin
om Csn ansökan inskickad!:
Det billigaste stället på nätet att köpa böcker på är nog bokus.se. Har för mig att böckerna levereras tre dagar efter beställning. :)
Svar: Tack för tipset! Ska absolut kolla upp det! Tänkte nog vänta tills uppropet med att köpa böcker då jag fortfarande är osäker på vilka jag behöver, haha.
Tänkte även kolla på blocket och tradera om det finns några i den upplagan jag behöver!

Maria om Random pics:
Men han kanske gillar ketchup har du tänkt på det?? åt han upp då? haha

Svar:
Haha ja klart han åt upp det! Det är ju inte varje dag man får äta typ 2 dl ketchup så han tog absolut tillfället i akt! ;) Och kaffe och bulle efter det också för den delen, haha

Anonym om Från tåg till spårvagnar:
Hahahaha - stackars pojke, undra ifall han vet själv hur tråkig han låter?!

Svar: Haha ja du, jag tror faktiskt inte det men jag tycker det är rätt kul att reportern verkligen försöker låta intresserad av detta långa utlägg av spårvagnar och endast spårvagnar!

Cykelmonteringen fortsätter

Och jag har gjort upp med Reinaldo att han får en puss när han monterat den klart!
Känns som en hyfsat bra deal.

Våldtäktsman = Ahmed och Mohammed?

Du pratar om att förebygga våldtäkter genom att sätta upp övervakningskameror på utsatta ställen. Att ge flickor i tidig ålder utbildning i självförsvar. Att utvärdera, analysera och utvisa de män som har tendenser att våldföra sig på kvinnor.

Vad sägs som att istället ändra på männens syn gentemot kvinnor? Att få dem att inse att kvinnor inte är några ägodelar och endast någonting att ha sex med då det behagar mannen.

Våldtäkter har skett och sker i alla nationer, kulturer, religioner och tidsåldrar. Det har ingenting att göra med ett ursprung. Människans brutalitet har och kommer alltid att existera. Den kommer visa sig i olika former men jag hoppas verkligen att rasismen dör ut. Ingen har rätt att hata någon för något så oväsentligt som nationalitet.
Rasism är okunskap.

Alla har spöken i garderoben. Jimmie Åkesson talar vitt och brett om sina åsikter men jag skulle vilja veta vad som döljer sig i hans mörka garderob. Troligtvis mer saker än han vill erkänna.

Parlamentet om rasism

Ja, det är tillåtet att skämta om det överseriösa, i alla fall om det ligger sanning bakom.


Från tåg till spårvagnar

Hittat en kille som har ett utomordentligt stort intresse för spårvagnar, dess ursprung, framfart och spår.
En helt seriös film med en reporter som försöker hålla masken då pojken med frisyren från ett annat decennium håller tal om dessa väääldigt intressanta spårvagnar.


Reinaldo talar

Kom just på en sak, jag funderar på allvar på att skaffa en kategori som heter Reinaldo uttalar sig eller liknande för han säger så fruktansvärt mycket roliga saker som alltid får mig att skratta!
Idag slängde han exempelvis ur sig en sak då vi var på väg ner från berget på naturreservatet. och gick över en liten rullstensås.
"Fan nu flyttade du på en sten så nu kommer hela ekosystemet brytas ihop!"

2010-08-28

Idag så kom Belinda in till oss genom balkongen en stund för lite pedikyr och tjejsnack. Jag målade hennes naglar och satt på små söta blommor på dem. Sedan fixade hon med läppglanset - både på läpparna och på naglarna. Lite parfym på strumporna och ett halsband som hon snodde med sig och klart, hon var klar för en tur ut till farfar! Haha

Reinaldo och jag åkte sedan ut en sväng längs den gamla vägen till Gamleby. Vi stannde till på flera ställen, letade svamp och vandrade lite i naturreservat.
Då vi kom hem så började Rei att montera ihop MIN NYA CYKEL och jag lagade till potatis, qornfiléer och svampsås på gul kantarell, trattkantarell och champinjoner! Så jäkla supergott det blev!

Så en sammanfattning av dagen är att den har varit jättebra!
Hade ju självklart med mig mobilen och kom för en gångs skull ihåg att ta lite bilder med den också;


Vandring på Örnberget eller Fruberget, vilket är vilket? Haha


Värsta kantarellbilden!


Haha stämningen i skogen typ


Tog även lite bilder på andra svampar jag hittade som skulle vara intressant att veta om dem är ätbara eller inte. Så om det är någon som har koll får ni gärna höra av er!

Fingersvamp? Denna var stor som en handboll


En leopardsvamp som jag tyckte det såg ut som.

Jag vill köpa min nya cykel nu!


Ahwanee 28"

Stabil stadscykel med fotbroms,Shimano navväxel och Shimano navdynamobelysning. Rostskyddad kedja.
Ram: Stål
Ramstorlek: 51 cm
Framgaffel: Stel, stål
Antal växlar: 3
Bakväxel: Shimano Nexus
Växelväljare: Shimano, vrid
Vevparti: Prowheel, alu
Vevlager: CH-52
Styrlager: Stål
Styre och stam: Alu
Framnav: Shimano navdynamo
Baknav: Shimano Nexus
Frambroms: V-broms
Bakbroms: Fotbroms
Kedja: KMC antirost
Sadel: Biltema
Fälg: Alex, dubbelbottnad
Däck: 700Cx38
Pedaler: Wellgo
Lyse: Navdynamo
Vikt: 18 kg
Övrigt: Skärmar, pakethållare, stöd, belysning, korg, ringklocka.

Nu hoppas jag verkligen inte att den är slut när jag väl kommer dit! Jag har väntat hela sommaren på en ny cykel och då jag väl ska köpa den blir jag sjuk men snart så, snart blir den min! Moahaha

2010-08-26

Så typiskt. Igår så började jag må jättedåligt, låg på soffan från 18 tiden. Rei hämtade täckte och kudde till mig och jag tvingade upp ögonlocken så vi kunde se en film.
Prince of Persia var jättebra men åh, det är inte tillfälle att bli sjuk nu!
Jag har ju för f*n sett fram emot att åka till Biltema idag och köpa mig en ny cykel! Får se hur det blir med den saken nu då, tur för karma att jag mår bättre idag!
Nu ska jag gå och lägga mig på soffan och se en film och låtsasgråta lite utan tårar och sörja min värkande kropp, bultande käkar, värkande huvud och otrevliga mage, hörs!

Csn ansökan inskickad!

Nu har jag tagit tag i det, ansökan om Csn är inskickad!

Kvar att göra:
- Få tag på en klasslista
- Ta reda på vilka böcker jag behöver
- Köpa böckerna jag behöver

Random pics

Tänkte ladda upp bilder från några dagar tillbaka.

Var häromdagen och köpte en fotoram inne på Ö&B som jag klippte och klistrade med under kvällen.



Träffade även M och det visade sig vara dumt att lämna honom ensam med ketchupflaskan, haha
Ca 1½ dl kanske..


Foto: Xperia x10 mini

2010-08-25

Dåligt med uppdatering nu senaste tiden! Igår fanns det dock en riktigt bra/dålig anledning till att jag inte kunde uppdatera så mycket, internet funkade inte och mobilen vägrar posta mina inlägg!

Då internet väl kommit igång så var det dax för oss att äta lite för att sedan ge oss ut i skogen och leta svamp igen. Denna gång hittade vi nog upp emot ett kilo! Det var dock inte helt smärtfritt, 30-40 minuters letande, genomblöta skor (träskskog) och svamprensning i ett par timmar!
Reinaldo gjorde det dock lite lättare då han
satt och klagade hela tiden, påstod att jag inte gjorde någonting, ville ha en ny pensel, ville ha tillbaka den jag hade för den såg bättre ut, ville ge bort allt så han slapp rensa, dödade smådjur med kniven, gjorde svampen halvt ren och gav den sedan till mig eftersom jag verkade ha "naturlig fallenhet" för det här med att både hitta och rensa svamp osv osv osv.

Andra saker han slängde ur sig var exempelvis:
- Sarah, du har liksom näsa för det här med svamp, jag har mer fötter för det.
Det han menade med det var att vi hittade en massa svamp - så fort han lyfte på fötterna, eftersom klantgubben hela tiden STÄLLDE sig på dem! Men vad han menade med näsa för det vet jag inte, haha, typ att jag luktade mig fram till dem kanske? Svenskan rullar på här hemma ska ni veta!


Jobbat klart? Nej inte precis..

Jobbat sedan 6.45 imorse och nu ska jag sätta igång och städa för att sedan träffa M kl 17, ledighet vad är det? Jo det jag får imorgon och ca en vecka framåt!
Shit, skulle verkligen behöva sova lite, min nacke som ger mig huvudvärk tar död på mig!

Uppdaterat kanske senare, annars kommer jag nog igång som vanligt imorgon igen då jag är utvilad och framförallt, LEDIG!

2010-08-22

Ledsen för min superdåliga uppdatering men jobbar rätt mycket just nu så har inte suttit vid datorn!
Imorgon jobbar jag min sista dag på schemat, sedan ska jag vila lite innan skolan börjar om ca 1 vecka.
Nu ska jag kolla runt lite fort här för att sedan börja med maten, idag ska vi äta tacopaj!

Hörs

2010-08-20

Inom snart framtid måste jag:

- Bestämma vad jag ska bjuda på för plockmat på min fest

- Ringa högskolan och fråga efter klasslista, plats och schema

- Hitta böcker till min utbildning

- Städa lägenheten

- Tvätta!

Saker jag även ska göra är att:

- Köpa en ny cykel

- Eventuellt köpa något nytt att ha på mig då jag fyller år

- Slå in presenter till kompisar

- Luncha med Lina

Inom den närmaste månaden skulle det även vara bra om:

- Vi kunde komma på vart vi ska åka i vinter.

Utan dina andetag

Jag vet att du sover
Känner värmen från din hud
Bara lukten gör mig svag
Men jag vågar inte väcka dig nu

Jag skulle ge dig
Allting du pekar på

Men bara när du inte hör
Vågar jag säga så

Jag kan inte ens gå
Utan din luft i mina lungor
Jag kan inte ens stå
När du inte ser på
Och genomskinlig grå blir jag
Utan dina andetag

Min klocka har stannat
Under dina ögonlock
Fladdrar drömmarna förbi
Inuti är du fjäderlätt och vit

Och utan ett ljud
Mitt hjärta i din hand
Har jag tappat bort mitt språk
Det fastnar i ditt hår

Jag kan inte ens gå
Utan din luft i mina lungor

Jag kan inte ens stå
När du inte ser på
Och färglös som en tår blir jag
Utan dina andetag

Jag kan inte ens gå
Utan din luft i mina lungor
Jag kan inte ens stå
Om du inte ser på
Och genomskinlig grå
Vad vore jag
Utan dina andetag

Vad vore jag
Utan dina andetag

2010-08-19

Igår åkte jag ner till stan för att äta lunch med mamma och David på China.
Tog sedan en sväng på stan för att vänta på Rickard som jag tog en fika med.
Vi satt på Tant Grön med en cola och pratade skit, framtidsplaner och såg roliga filmer på youtube. Bordsgrannarna blev så nyfikna så vi bjöd in dem till lite skratt till "BATMAN!!" så dem förstod varför vi låg dubbla av skratt!
Traskade sedan vidare till Åhléns då alla andra affärer stängt. Elin kom och vi gick ner och satt oss på Morella för middag och ännu mer prat. Josie dök upp och ännu mer prat och youtubefilm sågs.
Reinaldo kom ner och vi hade sällskap hem, eller ja, han följde mig till cykeln, jag följde latmasken till bilen och sedan tog vi våra fordon och åkte heeeela vägen hem, vilket är ca 700 meter!
Jag kom först.

De tusen små fåglarna som var överallt! Tjocka av alla kafferester, kaksmulor och allt annat som lämnas kvar.
Titta noga och du ser en sparv på kaffemuggen.

Idag blir det jobb mellan 14.30-21.30 och jag känner på mig att det kommer bli segt då det regnar ute idag igen!

Dagens musik

Måste bli The Knife.
Pass this on, Heartbeats, Silent shout, Girls' night out, Like a pen och Kino.

I förrgår;

så regnade det som bara den! Nu pratar vi inte om något fint sommarregn utan om himlen som öppnade sig och tömde sitt enorma badkar med vatten rakt över oss! Vattnet forsade i någon egengjord flod utanför och åskan låg precis över oss med täta nedslag.
Jag stängde av all elektronik och satt här i datorstolen och tittade ut över mörka Västervik, och till sällskap hade jag ca 20 värmeljus utspridda i lägenheten.






2010-08-18

Nu ska jag ner till stan och äta lunch på China med mamma och David, får se om det blir en fika efter det också.
Jag har i alla fall bestämt mys ikväll med Rei!

Hörs

Stundens tanke,

Jag tror nog livet kommer fixa sig rätt bra ändå.

Om två veckor börjar jag skolan och fyller år.
Födelsedagsfest om 2½ vecka.
Utomlandsresa inplanerad. (fast vi vet fortfarande inte var och när vi åker)
Drömmarna flyter på &
Reinaldo finns i mitt liv.

Jag har kommit in!

Nu vet jag äntligen vad jag gör i höst, jag pluggar till Socialpedagog i Vimmerby!

Ray William Johnson






Resetips!

I vinter hade vi tänkt att åka utomlands hjärtat och jag.
Det vi fortfarande inte vet är just VART vi ska åka.
Är det någon som har något fint ställe att tipsa om? Skriv gärna en kommentar nedanför och kopiera och svara på detta:

Resemålet:
Ort/stad:
Sevärdigheter:
Syfte med resan:
(ex. stranden, att se sig omkring, softa vid poolen, maten, kulturen, naturen osv)
Varför åka just dit?:
Övrigt:
(ex vilken årstid Du själv var där, vad Du tyckte, vad Du såg, varför Du tyckte om det osv)


Skulle vara jättesnällt om vi fick lite tips så vi vet vart vi ska ta vägen då vi packar!

Stockholmsresan

Nu har jag fått in bilderna på datorn så nu kommer det några!

Fredag

- Jobb från 6.45-13.30 för att sedan gå ner och möta mamma en snabbis. Brandlarmet gick då på Åhléns/Hemköp så vi stod och tittade på brandbilarna som kom i ilfart.
- Gick hem, jättestressad, småirriterad och svettig för att speedstäda lägenheten innan vi åkte samt packade klart.
- Ett stopp på Hageby Centrum vilket jag verkligen rekommenderar att besöka! Jättefräscht och fint med många affärer och bra mat.
- Fika hos Jacob och Klara för att sedan åka hem till Olle som vi sov hos.



Lördag

- En kort shoppingtur i Uppsala där Rei och Olle satt och fikade medan jag sprang i affärer. Två tunikor och en present senare var jag klar och vi stressade hem för att knappt hinna göra oss i ordning.
- Bröllop i Östuna kyrka med fest på Uthgård tills klockan 1 och jag var helt slut av värmen!

Min snygga pojkvän som över på porr-posen han övat in.


Det vackra brudparet!


Bilderna blev tyvärr suddiga, ser på de flesta bilderna ut som om dem springer fram..


Den sjukt fina kyrkan! Liten, mysig och pampig och för att inte glömma - sval!


Något läskigt landsmärke eller liknande. Aldrig sett en riddarhjälm eller dödskalle i en kyrka fören nu!


Spettekakan med texten "Frida <3 Erik"

Söndag

- Vi åkte till Formex mässan där jag också höll på att somna, så mycket saker! Visst, jag är köpgalen annars men här fick man inte handla så jag blev bara sååå trött av alla intryck och montrar. Fick dock 2 silverringar med mig hem, gratis! Eller jo, vi köpte tidningar, diverse Plaza, Interiör, Café och Elle, 10 tidningar för 110 kr!
- Övningskörde ut från Stockholm tills Nyköpings bro, bytte av för att sedan köra igen från Norrköping och hem.

På skyltarna till vänster på bilden står det full, fullt, fullt och fullt. Bra start, vi hittade plats i den sista av alla gigantiska parkeringar!


Kändes lite som om dem trodde att vi som kom från den andra ingången hade något mindre IQ med tanke på den minst sagt dumma skylten. Lägg även märke till min snygga kropp som speglas i den, haha.

Måndag
- Jobbade ett par timmar för att sedan åka hem till mamma och äta. Rei kom när han slutat och vi satt och pratade lite. Vi körde lite frågelekar som fanns i en tidning och allt slutade med att jag stod i köket och gjorde charader på diverse saker med kategorier som gerografi, natur, sport, blandat, kultur m.m. (Haha, kollade just på bilderna Rei tog på mig och fy vad ful jag blev! No no way att dom kommer upp här!)
- Åkte och handlade mat för att sedan åka hem och gotta i en pastasallad framför TV:n.

Eftersom jag inte tog någon bild på mig själv så kan ni i alla fall få se hur mina naglar såg ut på bröllopet.

Låttipset för dagen:

Seglaren - Monty


2010-08-15

Nu är vi hemma igen efter helgen i Stockholm.
En kort sammanfattning om helgen:
Fredag

- Ett stopp på Hageby Centrum vilket jag verkligen rekommenderar att besöka! Jättefräscht och fint med många affärer och bra mat.
- Fika hos Jacob och Klara för att sedan åka hem till som vi sov hos.
Lördag
- En kort shoppingtur i Uppsala där Rei och Olle satt och fikade medan jag sprang i affärer.
- Bröllop i Östuna kyrka med fest på Uthgård tills klockan 1 och jag var helt slut av värmen!
Söndag
- Formex mässan där jag också höll på att somna, så mycket saker! Visst, jag 'r köpgalen annars men här fick man inte handla så jag blev bara sååå trött av alla intryck och montrar. Fick dock 2 silverringar med mig hem, gratis! Eller jo, vi köpte tidningar, diverse Plaza, Interiör, Café och Elle, 10 tidningar för 110 kr!
- Övningskörde ut från Stockholm tills Nyköpings bro, bytte av för att sedan köra igen från Norrköping och hem.

Bilder orkar jag inte lägga in nu utan dem kommer någon gång framöver istället!

Nu ska jag gå och laga mat så vi har något att äta till lunch imorgon.

Smart?

Blåstes på sex – ringde tjejens pappa

En rörmokare från Stockholm kan vara en av världens mest korkade sexförbrytare.

Mannen hade satt in 500 kronor på en 13-årig flickas konto som betalning för sex. Men flickan dök aldrig upp vid mötesplatsen på T-Centralen. Då tog han reda på flickans hemnummer, ringde upp hennes pappa och krävde pengarna tillbaka.

Efter att ha fått en rejäl utskällning avslutade rörmokaren samtalet med orden:

– För jäkligt att flickan begär pengar för att ha sex.

Nu åtalas mannen för försök till sexköp av barn. Han nekar till brott och hävdar att han trodde att flickan var mycket äldre än 13 år.

 

Aftonbladet

2010-08-12

Dålig uppdatering men har inte suttit vid datorn varken igår eller idag fören nu. Har precis sett Remember me med Maria och Rei och nu måste vi packa! Det enda jag gjort som förberedelse är att jag köpt dricka och tidningar till bilresan + fått min klänning tvättad, stabilt!
Nu ska det packas ner kläder för 3 dagar, vilket kommer sluta med kläder för ca 10 dagar!
Ha det bra, vi hörs!

Svar från Mix megapol

Haha, jag blev helt galen och mitt i frustrationen så skrev jag ut de delar av texten jag kom ihåg på facebook och bad om hjälp och låten jag var ute efter heter Lady med Modjo.
Tack för att du försökte hjälpa mig och hoppas att du inte blev rädd för mig i mitt första mail, haha.
Nu ligger låten i säkert förvar på min Spotify-lista samt i mitt minne för att denna hemska upplevelse aldrig ska behöva upprepas igen,

Tack igen och fortsätt med ert jobb, ni är super!

Sarah


Subject: SV: Kan du hjälpa mig?
Date: Mon, 9 Aug 2010 08:41:35 +0200
From: [email protected]
To: [email protected]

Hej hej Sarah

Hm ska försöka hjälpa dig om du bara ger lite mer info. Var det en lugn eller snabb låt. Kille eller tjej som sjöng?

Bästa

Alexander, Mix Megapol


Från: Sarah Svensson [mailto:[email protected]]
Skickat: den 7 augusti 2010 17:05
Till: Lindahl Alexander (Mix Megapol)
Ämne: Kan du hjälpa mig?

Hej, jag lyssnade på er kvällen den 5/8 vid ca 20 tiden. Det var en låt jag hörde som jag inte kan komma på namnet på. Jag håller på att bli galen och jag blir inte lugnare när jag går in på er hemsida och inser att ni bara lägger upp de tidigare programmen fram tills klockan 19 på er hemsida.
Jag har sökt på google efter de fraser ur låten jag kommer ihåg utan resultat, du är min sista chans, rädda min dag!
Tack på förhand, Sarah


Jarlsbergs ost med smaksatta hål



Läste artikeln igår på Aftonbladet. Nu har dem uppdaterat med en film också och ja, man kan ju bara skratta om man läser OBS! texten, HAHA!

Om grov misshandel är ett knytnäveslag, vad är då detta?

Maken skar av henne näsan

nära att dö Aisha misshandlades dagligen av sin man.
Foto: ALL OVER PRESS POLARIS
Aishas historia blir nu ett inlägg i den amerikanska debatt
Aishas historia blir nu ett inlägg i den amerikanska debatten.

Aisha, 18: Det var talibanernas order

Aisha, 18, hölls inlåst av sin man i en lada i två år.

Efter ett flyktförsök skar han näsan och öronen av henne.

– Det var talibanerna som beordrade det, säger hon.

Aishas blivande man höll henne fången i ett stall tills hon blev könsmogen. När hon efter två år fyllt tolv, gifte han sig med henne och lät henne komma in i huset. Men då väntade ett nytt helvete för Aisha.

Gömmer sig i kvinnohus

Mannen slog henne dagligen, ibland så illa att hon var nära döden. Som bestraffning för ett flyktförsök högg han av hennes näsa och öron. Detta hände för ett år sedan och nu har 18-åringen lyckats fly och gömmer sig i ett hemligt kvinnohus i Kabul.

Bilderna av afghanska Aisha i amerikanska Time Magazine, kommer lägligt just när västvärldens politiker överväger att dra tillbaka sina trupper ur landet.

Fruktar effekten

Enligt Mahin Alipour, ordförande för Kommittén för försvaret av iranska kvinnor i Stockholm, är Aishas öde bara en försmak på effekterna om västvärlden tar sin hand i från Afghanistan.

– Det är alltid kvinnor och unga flickor som drabbas hårdast. Om talibanerna återfår makten i Afghanistan, utgör de ett stort hot mot landets kvinnor.

Bo Elding, före detta chef på Sida med erfarenhet från bistånds-arbete i Afghanistan, är mer försiktig.

– Den enda vägen att arbeta i Afghanistan är underifrån, inte med raketer. Å andra sidan kan jag inte garantera att tjejerna skulle klara sig om trupperna lämnar i morgon. Visst behövs det en militärmakt som kan samarbeta med de lokala auktoriteterna, säger han.

Men för Aisha är svaret enkelt.

– Talibanerna gjorde detta mot mig. Hur ska vi någonsin kunna försonas med dem? säger hon till Time.

 

Aftonbladet


2010-08-09

Nu ska Rei och jag åka in till Vårdcentralens jour och se om jag kan få en astmabehandling.
Slarva aldrig med medicinen när du är förkyld! Gör inte som jag, haha.
Nu har jag i alla fall lärt mig det, hoppas jag. Början på förkylning = hemmabehandling!

Hörs

Elakt jag vet, men sååå roligt!

" Hej bloggeeeen, nu sitter jag här i mitt rum, jag är oduschad och inte speciellt fräsch men det skiter ju jag i för jag ska alldeles snart gå och sova"

Dagens stjärna:

Just hittat hon som gjorde min dag för ett tag sedan.
Sök på bevarakollofilm på youtube! Och ja, hon är seriös!
Har även hittat bloggen, nu jäklar ska här skrattas lite!

Västerviks huliganer, haha

Full turist hamnade i fel fängelse

Festkvällen i Västervik slutade inte som den berusade brittiska turisten hade planerat.

Istället för att sova i sitt hotellrum i stadens gamla fängelse fick han spendera natten i en fullt fungerande cell.

När den brittiske turisten efter grundligt festande skulle gå hem till sitt rum på hotellet i det gamla fängelset i Västervik gick han vilse.

I sitt berusade tillstånd tyckte han att det var en bra idé att slå sönder rutan på en affär i hopp om att polis skulle komma till platsen och hjälpa honom att hitta till sitt nattläger. Planen fungerade delvis. Polisen kom till platsen men eskorten till hotellet uteblev.

I stället fick mannen tillbringa natten i polishuset där han fick sova ruset av sig och lovade att betala för den sönderslagna rutan, skriver lokala medier.

TT-Aftonbladet

Flytet - borta!

Det flyt jag hade för ett tag sedan då allt bara rullade på är totalt borta! Känns som om allt kvittar just nu och som om någon ryckt ifrån mig framtiden.
Vet inte om jag skriver lite mycket här fören jag ryckt upp mig igen.
Har blivit sjuk med förresten men har massa saker att göra idag i alla fall, får se hur det går.
Gick hem från jobbet igår, önskar nästan jag varit kvar där i alla fall..

Modjo - Lady

Det var låten jag var ute efter!
Jag är lugn och glad igen.
Nu ska Älin och jag se film och imorgon jobbar jag mellan 11-22.
Måndag ska jag på kräftskiva och titta på dem som äter kräftor, haha.

Hörs

I´m going to crazyland!

Till: Musikchefen Mix Megapol

Hej, jag lyssnade på er kvällen den 5/8 vid ca 20 tiden. Det var en låt jag hörde som jag inte kan komma på namnet på. Jag håller på att bli galen och jag blir inte lugnare när jag går in på er hemsida och inser att ni bara lägger upp de tidigare programmen fram tills klockan 19 på er hemsida.
Jag har sökt på google efter de fraser ur låten jag kommer ihåg utan resultat, du är min sista chans, rädda min dag!
Tack på förhand, Sarah


Får se om han kan rädda mig! Haha

Jag saknar mitt hjärta!


Kom hem och sov med mig!

Men som jag skrivit innan, det är ju i alla fall tur att jag har lungorna kvar så jag åtminstone kan andas..

HAHA!

Hittade en riktigt rolig text på en blogg som jag bara måste lägga upp!

Till min käraste fru:
Det sista året har jag försökt älska med dig 365 gånger. Jag jag lyckats 36 gånger, det vill säga ca 10 % av mina försök. Här kommer listan på varför jag inte lyckats fler gånger.

7 gånger har det varit för sent

49 gånger var du för trött

20 gånger var det för varmt

15 gånger låtsades du sova

22 gånger hade du ont i huvudet

17 gånger var du rädd att väcka ungarna

16 gånger var du för öm

12 gånger var det fel tidpunkt i månaden

69 gånger måste du upp tidigt dagen efter

9 gånger var du inte på humör

7 gånger var du för solbränd

6 gånger måste du se den sista filmen på tv

5 gånger ville du inte rufsa till frisyren

3 gånger ville du itne att grannarna skulle höra oss

9 gånger ville du inte att din mor skulle höra oss


Av de 36 gångerna jag lyckades, var jag ändå inte nöjd för att:

6 gånger låg du bara där

8 gånger sa du något om en spricka i taket

4 gånger bad du mej skynda mej

7 gånger måste jag väcka dej för att säga att jag är färdig

1 gång var jag rädd att jag skadat dig, för jag kände att du flyttade undan


Till min käre man:
jag tror du blandat ihop korten lite, här är anledningen till att du inte fick mer än du fick:

5 gånger kom du hem full och försökte sätta på katten

36 gånger kom du inte hem alls

21 gånger kom du inte

33 gånger kom du för fort

19 gånger försvann erektionen innan du fick in den

38 gånger arbetade du övertid

10 gånger fick du kramp i stortån

29 gånger måste du stiga upp tidigt för att spela golf

2 gånger har du varit i slagsmål och något sparkat dej på pungen

4 gånger har du satt fast familjejuvelerna i blixtlåset

3 gånger var du förkyld och näsan rann

2 gånger hade du en sticka i fingret

20 gånger hade du tappat lusten för att du hade tänkt på det hela helgen

6 gånger gick det för dej i pyjamasen medan du läste porrtidningen

98 gånger var du upptagen med att se på fotboll på tv


och de gånger vi hade sex tillsammans:

anledningen till att jag låg stilla var att du bommade och knullade lakanet.

Jag pratade inte om nån spricka i ett tak, jag sa "vill du ha mej på rygg eller ta mej där bak"

de gånger du kände att jag rörde på mej var för att jag höll på att kvävas och försökte få luft.

WORD!

2010-08-06

Idag har jag jobbat i stort sett hela dagen men hunnit med mycket i alla fall!
Har varit hemma hos mamma och ätit under lunchen, varit nere och kollat ett par timmar under Floor ball turnéringen, träffat hjärtat, Ida och Chris och kommit hem. Jag har även köpt 12 flaskor Powerade för 100 kr och suttit ute och ätit plommon och svarta vinbär som vi plockat på gården med de boende.
En lång men bra dag helt enkelt!

Igår efter att jag dragit av datorn
så hittade jag inte TV dosan. Jag letade och tillslut hittade jag den under Reinaldos arm då han låg och sov så gott på den. Det blev hyfsat fint efter att jag dragit loss den, haha.

Slutresultat för dagen;

3 kantareller och 1 unknown, inte okej!
Vi fick dock med oss blåbär, stora och goda.

Nu har vi ätit en supergod vegetarisk lasagne på fullkornsplattor och Reinaldo avslutar just nu dagen med att sova lite på soffan.
Jag har även kört både ut till skogen och tillbaka, även det gick bra.

Och det sista, jag försöker få med R på en deal angående att han ska sluta röka. Slutar han skulle jag sluta med något, men jag menar, hur mycket kan jag sluta med? Haha
Så dealen kommer troligtvis bli, slutar han röka går jag ner 0.5 kilo per år han rökt dvs 7 kilo. Om han antar vadet önska mig lycka till! Och han också förstås..

Pizzabullar

Du behöver:

Deg:

50 g jäst
4 dl ljummen mjölk
1 tsk salt
1 tsk socker
8 dl vetemjöl, ca

Fyllning:
Chilisås
Ost
Kryddor så som oregano, basilika och svartpeppar
Olivolja
Hackad, rökt skinka (frivilligt)
Soltorkade tomater (frivilligt)

1 ägg till pensling

Såhär gör du:
Smula ner jästen i en bunke och häll lite av den ljumna mjölken över. Blanda tills all jäst smält och häll sedan i resten av mjölken.
Häll i de övriga ingredienserna och knåda tills det blir en jämn deg. Låt jäsa i ca 30 min.
Kavla ut degen och smörj in den platta ytan med lite olja.
Bred på chilisås i ett tunt lager och fördela sedan upp de övriga ingredienserna över degbottnen.
Rulla ihop och dela i ca 3 cm tjocka skivor och lägg dem på en plåt klädd med bakplåtspapper. Låt jäsa i 30 min till.
Pensla med ägg och låt stå i ugnen på 225 grader i ca 10 minuter.

Serveringstips: Jättegott mellanmål som är perfekt att ta med till utflykter eller lättare lunch.

Nyttigare: Byt ut skinka mot rökt kalkon samt byt till en mindre fet ost. Du kan även byta ut 2 dl av vetemjölet mot ca 2 dl grahamsmjöl eller tillsätt några matskedar kruskakli i degen.

Kärlek är ett brev skickat tusen gånger

Vad jag bryr mig om nu
är att du kommer nära mig
även om det är försent att älska dig
Vad jag bryr mig om nu
är att från samma säng
lyssna till samma regn

Vad jag bryr mig om nu
är att få ut dig ur skallen
är att aldrig ge hela hjärtat för kärlek igen
den tar slut från kyss till kyss
Vad jag bryr mig om nu
är att aldrig ge hjärtat rakt ut


Vad jag bryr mig om nu
är att du ligger vaken
i morgontimmen när regnet slår mot fönstret
och det låter som om det går på dig
Vad jag bryr mig om nu
är att du då ser det
hur smutsigt livet blivit

Och vad jag bryr mig om nu
är att se din blick så sårad
när alla löften klingar falskt
nästa gång du lovar någon allt
Vad jag bryr mig om nu
i dina armar om mig
även om jag vet att jag måste glömma dig


Vad jag bryr mig om är att se dig gråta
för jag har gråtit
och du ringde aldrig
Vad jag bryr mig om är att du kallar på mig
även om jag inte kommer tillbaks till dig

Vad jag bryr mig om är att se som i slow-motion
när du går sönder inuti
så som jag gjorde nyss
Vad jag bryr mig om är att du kallar på mig
även om jag inte kommer tillbaka till dig

Vad jag bryr mig om
är att höra dig andas
veta att du är nära
förlåt, nu slutar jag


Vad jag bryr mig om är att du kallar på mig
även om inte kommer tillbaks till dig

säg nånting
säg nånting

Vad jag bryr mig är att du kallar på mig
även om jag inte kommer tillbaks till dig

Vad jag bryr mig är att du kallar på mig
även om jag inte kommer tillbaks till dig

Vad jag bryr mig är att du kallar på mig

Håkan Hellström

Ålandskryssning, bilder


Middagsbuffén


Mamma och jag satt och tog en drink (min var skit god!!)


Försökte förklara för henne hur man tar bilder utan att dem blir suddiga


Frukostbuffén


En av de sjukt långa korridorerna! Det står en människa långt där borta, typ i mitten av korridoren..


Körde en hoppbild med sportmode-inställningen på mobilen


Tog denna chockerande bild! Ni som inte förstår vad den visar så är det en bild på alla de människor som kommer och ska gå in lastingången/bilvägen till båten för att städa. Detta var nog ENDAST ungdomar/utländska! Jag stod och tittade hela tiden då det kom ett hundratal människor och gick in och det var inte en enda ljushårig person!
Då vi var på båten fick jag höra att dem hade ca 400 personer som kom och städade då båten la till i hamnen för att sedan försvinna ut samma väg igen.
Det jag undrar är under vilka avtal dessa personer jobbar och om det är ett sommarjobb eller om dem är inhyrda under avtal som exempelvis bärplockare.
Vet inget och säger inget så har jag inget sagt men jag tycker i alla fall att detta är hemskt!

Förresten -

Jag har skaffat bloglovin' ! Försökte lista ut hur man får fram en sådan ikon här på bloggen men nej, så duktig var jag inte. Får helt enkelt testa en annan gång!

2010-08-05

Kul att ha das mensvärk from hell idag! Vet knappt vart jag ska ta vägen!
Senare idag om vädret håller i sig så ska Reinaldo och jag ut på vegetarianjakt = svampplockning! Vi pratade igår på jobbet om  hur man blir när man plockar svamp.
Då man hittar mycket på ett ställe blir man ju världens egoist, trots att man vet att man ska dela på det hemma i alla fall! Saker som "hitta ditt eget ställe", "det här är mina, stick" eller "jag tror jag såg där borta med, gå dit och kolla!" är nog ganska vanliga. Är det alltså djuret i oss som kommer fram då vi själva är ute för att plocka mat?
Om det är så kanske det inte är så fel att kalla det vegetarianjakt trots allt!

2010-08-04

Om precis en månad är det tänkt att jag ska fira min födelsedag, ni som känner er träffade kan ju ha det i tankarna så ni inte planerar in något annat då! Det är inte helt klart än men troligtvis kommer jag ha den antingen hemma hos mamma eller här i Fritzls källare.
Nu drar jag och jobbar tills 22, uppdaterar eventuellt med bilder från kryssningen osv då!

På tal om att fira min födelsedag så fyller jag även år snart, haha. Jag glömmer hela tiden bort att det är rätt snart. Kommer kännas som ännu en milstolpe att få gå in på systemet! Ae, hörs senare.

2010-08-03

Nu har hjärtat och jag sett Clash of the Titans och ätit en god middag bestående av potatis, champinjonsås och en god sallad. Till det åt jag qornfiléer och Rei köttbullar.
Filmen var bra, även om det annars inte brukar vara min typ av film.
På Cindrella köpte jag för sjukt mycket nu när jag tänker efter. Med mig hem fick jag nämligen 5 gratiskryssningar. Man får en biljett för varje 500 kr man handlar för så ja, det blev en del! Dock är inte ens en tredjedel mitt..
Tänkte bara slänga upp en bild på min kommentar till inlägget som finns på startsidan på blogg.se angående djurtransport i Thailand;


Hoppas ni kan se vad det står och ta åt er av det.

Nu ska jag gå och göra en matlåda och dra bort Reinaldo från dokumentären han hittade om Spaniens historia, good luck liksom! Haha

2010-08-02

Nu väntar jag på att mamma och David ska komma. Tror jag har packat det jag behöver, är ju som tur bara borta under en natt om jag skulle glömt något, haha.
Kläder, 3 väskor, borste, smycken, mediciner och just det! skor måste jag packa ner!!
Shit, nu fick jag bråttom, vi hörs imorgon kväll!

Bilder

I lördags var ju jag, Reinaldo, Jonathan och Belinda i stadsparken och lekte lite och jag kom nu på att jag tog lite bilder sen dess!


Det roliga var bara att en stund senare efter att dessa bilder togs så skulle Belinda göra något annat men Jonathan hängde nog inte med utan satt kvar och lekte och väntade på henne, haha.

Var även hemma hos mamma och David igår som bjöd på grillat och potatis i ugnen!
Mamma visade även sin nya keps hon köpt tills idag eftersom vi ska på Ålandskryssning:

En jättesmidig keps från Åhléns skönhetsavdelning som man kan knyta ifall det skulle blåsa. Passar perfekt om det regnar ute och man inte vill förstöra sin frisyr och de smidiga små lufthålen runt om gör att huvudet får vädras!
Hiss eller diss?

2010-08-01

Tänkte muta upp min pojkvän genom att baka scones till frukost. Synd bara att han vaknade och gick på toan för att sedan på nytt bli väckt av telefonen.
Hur som så står dem i ugnen och tror dem kommer bli lika goda vare sig det var en överraskning eller inte!

Min första header!

Nu har jag suttit och pillat ihop min första header någonsin!

Har suttit konstant i ca 3-4 timmar och letat hur man får upp den på bloggen och sådant med, haha.
Hoppas det ser lite bättre ut nu i alla fall! Min blogg ska vara färgglad, jag har nämligen min färgperiod just nu och tycker det livar upp med lite färg!

RSS 2.0