Emmanuel Jal

Jag såg en dokumentär för några veckor sedan om en man vid namn Emmanuel Jal. En sudanesisk rappare vars öde skar rakt igenom mitt hjärta. Som barn tvingades han till att döda, han var barnsoldat. Mirakulöst nog så räddades han av en kvinna som smugglade honom ur landet, tack vare henne lever han ännu idag.

Nu hittade jag hans fan-sida på facebook och jag tycker verkligen att ni som läser detta går in och "gillar" precis som jag just gjorde. Han arbetar för fred och för barnen som blir oskyldigt drabbade. Gå in och visa att ni stöttar!


2011-02-28

Idag är det sista vintermånaden, i alla fall enligt mig. Därför kräver jag vår imorgon bitti!

Jag har tidigare skrivit lite om att jag funderat på en detox och på att gå ner i vikt. Jag har faktiskt gjort en av sakerna och det är inte att påbörja en detox, nej precis, jag har gått ner i vikt. Anledningen till varför jag inte skrivit det tidigare var att jag aldrig trodde det skulle gå såhär bra eller fort. Just nu ligger jag på -8.4 kilo från min startvikt som jag hade innan jul. Jag har tyvärr inte mätt midjeomfång eller något sådant vilket jag faktiskt ångrar nu efteråt men som sagt, jag trodde faktiskt inte att jag skulle gå ner så här mycket!
Märker jag någon skillnad nu då? Ibland, mina jeans sitter liksom inte där de borde längre. Förövrigt märker jag inte så mycket så helt ärligt vet jag inte vart mina kilon tidigare satt, Reinaldo tror på brösten och rumpan och ja, det kan tyvärr vara så! Haha

Så, ska jag för första gången i mitt "vuxna" liv inviga min kropp som "beach-godkänd" år 2011? Ja, kanske!

Komplimanger?

Något min pojkvän är sparsam med är komplimanger och ja, jag tror det finns en anledning till det. Han klantar sig nämligen så fort han ska säga något gulligt och försöker sedan rätta till allt genom att förklara sig och då förvärra allt liiite till, haha. Detta fick jag i alla fal höra idag:
"Du, du vet att jag älskar dig ibland va?"
"När du har vit näsa sådär så är du mycket fulare :)"
Tack? Eller?
Haha, honey, I love you to!

2011-02-25

Fortfarande sjuk, eller jätteförkyld kanske jag borde skriva.
Kroppen värker dock mindre idag så jag har orkat sitta upp heeela dagen! Nu inväntar jag smak och lukt så jag får tillbaka lusten att äta.
Tills dess från Sims 3 vara min vän.

Fan!

Vaknade i natt av att jag snorade och hade svårt att andas. Nu ligger vi båda här hemma på soffan och mår piss.
Strax ska vi till apoteket och köpa upp deras lager av astmamedicin och hostmedicin! Mina förkylningar sätter sig tyvärr ofta i luftrören och lungorna och denna gång ska jag vara förberedd!

Hatar att vara sjuk!

Hallontuggummi

Något som slog mig idag på föreläsningen var hur gott det skulle vara med ett Extra-tuggummi med smak av hallon! VARFÖR har de inte lanserat det än!?

Något jag verkligen hatar:

Folk som säger: Det är du som är föräldern så du vet vad som är bäst för ditt barn.

NEJ, bara för att du är mamman eller pappan så behöver det inte betyda att det du gör är bäst för ditt barn just för att det är "ditt"! Misshandlar en förälder sitt barn så kan går det ju knappast att försvara med: det är mitt barn, och jag vet vad som är bäst för henne/honom. Eller?

Läs på Micahs blogg, hon är väl ett praktexempel på detta med hennes inlägg och kommentarer.
Något om att Kelly tycker det är kul att umgås med mormor och att det är nyttigt för henne, jamen visst, det kan säkert hon avgöra när hon är 2 månader?
Läs alla kommenterar; "bry dig inte Mikaela, det är din dotter, du vet vad som är bäst för henne" eller "dom som skriver att Kelly borde hamna i fosterfamilj är dumma i huvudet, asså Micah vet väl vad som är bäst för sitt eget barn eller?"

Bara för att du fött fram ett oskyldigt, ömtåligt och skört barn så betyder det inte att du har makten eller någon äganderätt på detta barn. Det betyder inte att du automatiskt vet vad som är bäst för detta barn, bara för att det kommer från dig. Lägg ner!

Vad betyder min störda dröm?

Drömde inatt (läs ca 11.30) att Reinaldo och jag fick barn. Födde en son några dagar innan Alla hjärtans dag men jag fick för mig att han var född den 14/2 eftersom jag blev utskriven från BB då. Jag hade tuppat av vid födseln pga smärtan så jag vaknade upp några dagar senare och blev utskriven. Ungen var enorm för att vara nyfödd så jag hade svårt att amma honom eftersom jag knappt kunde ha honom i min famn. Jag ammade honom i datastolen och det gick inte alls så bra, vet att jag tänkte att jag borde köpa en sån där amningskudde.

Jag tror vi bestämde att han skulle hete Liam men jag glömde bort namnet och sa att han hette Elijah istället.
Då vi blev utskrivna gick jag ner till H&M och skulle köpa lite kläder till Liam/Elijah eftersom vi inte köpt några kläder då han kom lite tidigare än vad vi räknat med. Väl där så visste jag ju inte vad han hade för klädstorlek så jag struntade i det. Han började förresten gråta inne på H&M och då kom jag på att det kunde bero på alla de kläder jag tagit på honom så jag började klä av honom och ja, sisådär 5 lager senare så blev han lugn igen.
Vi gick hem och jag skulle lägga honom i hans säng, men han hade ingen. Han sov i en pappermapp typ. Helt stört. Sa till Reinaldo att vi var tvungna att åka till Linköping och köpa en barnsäng till honom men han kunde inte nästa helg eftersom han jobbade då.
Sen bjöd Reinaldo hem några vi knappt kände och jag blev skit förbannad eftersom vi hade det jättestökigt och inte ens hade ett ombyte till stackars pojken. Sedan hade varken min mamma eller hans pappa träffat honom och då skulle några vi knappt kände komma hem och kladda på mitt barn? Nej skulle inte tro så!

What the fuck liksom?

Svar på kommentar

Anonym om 2011-02-17:
var det inte du som inte tål klor?
eller är det lugnt nu eller


Svar: Nej det stämmer, jag tål inte klor. Har alltid blivit dålig efter att ha varit i simhallen. Det jag gör för att underlätta är att ta min förebyggande astmamedicin före och efter samt ta med behovsmedicinen in till badet. :)
Däremot har det blivit bättre nu när jag inte hela tiden blir utsatt för min allergi så som jag blev tidigare. Tidigare blev jag nedsatt av både min katt och då badet, nu har jag ingenting i min hemmiljö som ständigt påverkar allergin!

2011-02-17

Tentan är inskickad och jag har superångest över allting så snart ska jag till den astma-framkallande simhallen med Chris och somma bort all ångest, wish us good luck!

Jag hatar min egna rädsla

Idag har jag vid två tillfällen gråtit så mycket så att jag bara skakat och fått uppstötningar om och om igen. Jag vet faktiskt inte vad som är värst, att ha en sådan förbannad rädsla för något och veta att jag snart ska bli utsatt för den eller bara av att ha en sådan djupt rotad rädsla som förstör och förnedrar mig så otroligt mycket. Jag tror det är svårt för andra som inte har samma problem och jag vet att det är så lätt och säga något i stil med: Äh, det är ju inget farligt. Visst det känns lite men det går ju över jättefort så de där kommer du klara jättebra!
För mig fungerar det inte så, genom att bara skriva detta mår jag dåligt och blir nervös av egentligen bara tanken. Det känns så fruktansvärt patetiskt, omoget och förnedrande att reagera som jag gör - storgråta!

I´m the boss in here!

Reinaldo gjorde precis makttestet på maktverktyg.se och guess what? Jag fick 4.92 och han 4.67! Haha
Och inte nog med det, när han fick se att mitt resultat blev högre (detta trots att jag är kvinna) så utbrast han: Ja, jag har ju sagt att du är Hitler i det här förhållandet!

Well honey, yes I am!

2011-02-15

Just nu kommer uppdateringen ligga längre ner på prio-listan. Känner att jag måste bli klar med tentan innan jag kan börja lägga energi på massor annat!

Igår tvingade jag i alla fall ner Sofie till biblioteket för att plugga. Superbra eftersom jag inte hade något internet på datorn där, haha.
Måste dock påpeka att det verkar som om Västerviks "elit" har biblioteket som sin mötesplats. Jag har aldrig tidigare träffat på eller sett så många skumma människor på en och samma plats under så några timmar! Efter att Sofie gått så kom det en gammal gubbe och ställde sig bakom en bokhylla och låtsades läsa. Saken var bara den att jag kände mig så sjukt iaktagen och ja, det var jag! Han stod nämligen med boken öppen i handen medan han stenglodde på mig genom böckerna! Sedan gick han och ställde sig vid en monter av böcker bara någon meter bakom mig, jag fick rysningar och trodde han skulle flåsa mig i ryggen för att se vad jag gjorde men nej då, han fes, gick och kände på dörren och gick sedan därifrån. FY FAN säger jag bara!
Sofie och jag fick även höra om en farbror bakom oss som berättade för en annan att han söp för mycket, hade förlorade familjen pga det och att barnen var födda 92 och 82. Japp, då vet vi!

Nu ska jag hoppa in i duschen och dra mig vidare ner till elit-haket igen!


Typ såhär såg fis-gubben ut. Komiskt kan tyckas då han troligtvis inte ens kunde läsa!

2011-02-14

Dåligt med uppdatering, dock inget ovanligt, right?

Står mellan val och dilemman som jag varken vill eller borde gå in på.

Idag ska jag i alla fall påbörja min tenta som satt satt åt sidan hela helgen, denna helg bestämde jag mig nämligen för att ägna mig åt att virka, haha.
Anyway, tentan om makt, kön, etnicitet och sexualitet ska påbörjas idag och ja, jag är inte speciellt orolig för jag har något annat på fredag som oroar mig ännu mer, precis - vaccinationerna!


När är man egentligen svensk?

Vi hade en intressant diskussion i skolan igår med temat etnicitet. Vi kom in på det rubriken säger; när är man egentligen svensk och vilka är invandrare?

Invandrare betyder ju egentligen de personer som "vandrat in" i Sverige och bosatt sig här, oavsett anledning. Jag kan inte tala för alla, men i alla fall jag uppfattar att vi har två olika benämningar på personer som kommit till Sverige - invandrare och hitflyttade/inflyttade.

Under kategorin invandrare finner vi de personer som generellt sätt har ett "utländskt utseende" (ex afrikaner, araber, asiater osv) och på så sätt skiljer sig från det typiska svenska utseendet, ni vet ljus hy, blont hår och blåa ögon. Dessa personer är generellt flyktingar.

Talar vi däremot om hitflyttade/inflyttade personer så rör det sig fortfarande om personer av annan etnicitet och nationalitet, bara det att dessa personer kan vara svårare att kategorisera som invandrad eller inte. (amerikaner, ljusa européer osv) Dessa personer har inget fördömande om att ha kommit hit som flykting utan att denne mer har valt att flytta hit.

Jag får även uppfattningen om att de personer i den nedersta kategorin har lättare att integreras och inkluderas i det svenska samhället och snabbare räknas som svensk än vad en exempelvis egyptier gör.


När är man då svensk?

Jag frågade Reinaldo det och han svar var: när man är blond och blåögd och född här.

Hur många kriterier måste man uppnå för att klassas som svensk? Räcker det med att ara ha rätt hudfärg och tala språket eller måste man ha sina rötter i Sverige? Ses som ett adopterat barn som mer svensk än ett barn som är fött i Sverige men som har invandrade föräldrar?

Jag, Sarah Svensson, är född och uppvuxen i Sverige med två svenska föräldrar med svenska mor- och farföräldrar. Jag har blont hår och gröna ögon. På sommaren blir jag röd och med lite tur sedan brun och på vintern skiftar jag i vitt och lila. Jag firar jul och är döpt. Jag är rätt svensk va? Eller?

Men säg då en annan tjej, i samma ålder och med samma namn. Denna tjej är adopterad från Uganda och kom till Sverige när hon var 11 månader gammal. Hon minns inget från sitt "hemland" utan anser att hon har sin familj, liv och tillvaro här i Sverige. Hon talar svenska och har svenska kompisar. Är hon svensk då?

Och tänk ytterligare en annan tjej i samma ålder men med ett utländskt namn. Hon är född och uppvuxen här i Sverige och båda hennes föräldrar kom till Sverige som små och har sedan dess bott här. Hon är muslim men följer sällan religionen och äter griskött. Hon ber ibland då hon behöver hjälp eller har problem. Hennes kompisar är nästan bara svenskar och hon anser att hennes modersmål är svenska. Är hon svensk då?

Den sista tjejen är också lika gammal som mig och de andra. Hon har ljus hy, brunt hår och gråa ögon. Hon är född i Danmark och flyttade till Sverige som 11-åring och talar svenska med lätt brytning. Hennes kompisar är svenska och hon är kristen. Kulturkrocken hon upplevde var nästintill obefintlig. Hon definierar sig inte som svensk men anser inte heller att hon är dansk då hon knappt har kontakt med någon där nere förutom några släktingar. Är hon då svensk?

Vad bestämmer vem som är svensk och vad som är svenskt? Och om du bara har en etnicitet, vilket etnicitet har då ett barn med en svensk och en utländsk förälder?

Vi talar ofta om invandrare och nu även om andra generationens invandrare, dvs personer som är födda i Sverige av invandrade föräldrar. Kommer då dessa barn aldrig bli svenska fören de har ett svenskt utseende?

2011-02-10

Dåligt uppdatering. Fick troligtvis feber igår kväll så jag låg nedbäddad större delen av eftermiddagen/kvällen igår. Såg dock en riktigt bra dokumentär, Dear Zachary, som nu finns på SVT Play under Dox.
Dear Zachary var väldgjord, fin, speciell, personlig och gripande. Ta er tid till att se den och ladda med mängder av näsdukar för det behövs verkligen i slutet!

Nu när Reinaldo kommer hem så ska vi åka och hämta passet, eller ja, jag får se ifall jag orkar följa med!

2011-02-08

Idag har jag hållt på och tvättat hela dagen och nu är äntligen de sista maskinerna i!
När Reinaldo kommer hem så ska vi åka till simhallen och simma bort all stress och ångest, jag bokade nämligen första vaccinationstiden imorse och sedan dess har jag haft ständigt ont i magen, tyvärr.

?

Varför kan jag inte lägga upp youtube-klipp här på bloggen längre?
Är det likadant för någon annan?

Kul att jag kan glädja honom med så lite..

Precis nyss sa Rei: Nu är jag mätt. Jättemätt. Nästan sådär spymätt. Så här mätt har jag inte varit sen du började med din sån där detox. Vet du, det här var det bästa du har gjort! Mmm (nöjd och tillfredställd min)

Haha

Hurtiga helgen

Denna helg har vi kommit igång riktigt bra. Igår så åkte vi till simhallen. Dock så tröttnade mitt lata sällskap som istället gick och åt korv och satt och tittade på mig som simmade fram och tillbaka, haha.
Idag var det dock lite svårare att fuska för hurtgubben då vi har varit ute och gått en långpromenad runt Lysingsbadet och hem genom villaområdena vid Örbäcken till Netto. Vi avslutade med Willys och ja, det var sjukt skönt att kunna sätta sig ner nu! Måste bara skriva en av våra konversationer:

Jag: Akta, kliv inte där, jag tror isen är tunn (det var is över hela gångbanan med vatten under)
Rei: Nej då, Oh nej!! (Han kliver självklart rakt på isen bara för att. Och ja, isen brast)
Jag: Ja men jag sa ju att du inte skulle gå där!
Rei: Men åh.. Nu vill jag gå hem.. Kom vi går hem! Vi vänder.
Jag: Haha, men kom nu! Du får skylla dig själv! Haha
Rei: *mumlar för sig själv* Åh jag är ju helt blöt nu ju.. Åh.. Ingen tycker om mig.. Hela skon, hela strumpan.. Åh..

Alltså är det någon mer än jag som känner att jag är ute och går med min lilla son i trotsåldern?
Att tillägga är även att det var typ ett par centimeter av strumpan som blev blöt, INTE hela som han först påstod för att få gå hem.

2011-02-05

Idag har vi varit och simmat i simhallen. Jag är helt slut i kroppen efter ca 60 längder!
Nu ska vi testa att göra energibars utan yoghurt, får se hur resultatet blir! :)

2011-02-03

Att fixa pass tog ju ca 10 minuter! Jag som trodde man skulle få sånt där svart bläck på pekfingret och bli mätt och massor men nej nej. Här stod vi kvar i receptionen och fixade allt utan att hon i stort sett ens tittade på oss.
400 kr och 4 minuter senare var mitt pass klart och jag ser ut som BESATT på bilden! Haha. Jag stirrade rakt in, precis som hon sa till mig men inte fan trodde jag att jag kunde så så fruktansvärt läskig ut! "Ha ett neutralt ansiktsuttryck" - helvete heller att jag någonsin mer i mitt liv ska se NEUTRAL ut! Aldrig aldrig.

Nu har vi smällt i oss en sallad och rostat bröd och jag ser i ögonvrån att "någon" intagit soffläget. Dags för mig att följa trenden men lägga mig på spikmattan istället då!

Så, om ca 5 arbetsdagar kommer våra pass och då kan vi ansöka om visum. SNART åker vi. Känns fortfarande så sjukt overkligt!


Typ såhär kommer nog min passbild se ut. Fast mitt hår är lite snabbt slängt över ena axeln då jag inte var beredd på något. Ett under att jag inte blinkade kan tyckas, haha.
FAN vad söt jag är!

Recept på energibars

Jag hittade ett recept som var länkat på blogg.se:s förstasida. Tänkte skriva upp det där, mest för min egen skull så jag inte glömmer bort det!

  • 250 g Torkad frukt
  • 1/2 dl sirap ljus
  • 100 g Nötter
  • 1  1/2 dl Vaniljyoghurt

Mixa lätt och bred ut på en plåt med bakplåtspapper. In i ugnen på 175 grader en stund. Dela och slå in i bakplåtspapper och förvara i kylen. Hållbara ca 2 veckor.

Jag äter nämligen sådana färdigköpta men har funderat flera gånger på att försöka göra egna och ja, nu har jag ju hittat ett bra recept till det!

To the police

Nu drar vi och fixar passet!
Nuduschade och snygga! ;)

Reseapotek

Nu när vi åker kommer vi garanterat behöva både magbefrämjande medicin, kylbalsam och sollotion. Gick ner till apoteket och frågade vad som kunde vara bra att ha med sig och med mig fick jag Probi mage (yoghurttabletter), nässpray, smärtstillande kräm för insektsbett, rivsår m.m samt Ear Planes (tryckutjämnande öronproppar till flyget).
Jag tänkte skriva en lista som kan vara bra att utgå ifrån då du ska packa ner "bra-ha-saker" till resan.


  • Panodil eller Ipren - det finns huvudvärkstabletter i de flesta länder men är du osäker eller har allergier så ta med det du vet att du tål.

  • Solskyddsfaktor - ta en hög solskyddsfaktor. Jag själv ska köpa en på 30 då jag lätt bränner mig. Utgå och välj utifrån hudtyp, klimat och typ av resa och rådfråga på apoteket eller i affären ifall du är osäker.

  • Nässpray - då en hastig klimatförändring kan täppa till näsan och torka ut slemhinnorna så kan det vara bra att ha med sig ett nässpray. Detta är svårt att få tag på utomlands, kanske nästintill omöjligt beroende på vilket land du åker till.

  • Yoghurttabletter - dessa främjar tarmarna och är bra i förebyggande syfte mot eventuella (eller kanske garanterade) magbesvär. Jag köpte Probi Mage vilket är en vegetabilisk kapsel innehållande en bra bakteriekultur.

  • Kylbalsam - aloe vera har en kylande, lindrande och läkande effekt på insektsbett, brännskador och sår. Aloe vera finns att köpa i flera utföranden, bland annat som gel.

  • Plåster, gasbindor och bandage - ifall du tror att du kan ha användning av detta, ta med dig det hemifrån ifall det skulle vara svårt att få tag på.

  • Uppstoppande medicin - medicin som Dimor och liknande har en uppstoppande verkan och är bra att ha med sig ifall magproblem med diarré skulle uppstå.

  • Öronproppar - får du som jag väldigt ont i öronen under flygningen så köp tryckutjämnande öronproppar. Förra gången köpte jag Ear Plane vilket hjälpte mig väldigt bra! Visst, jag hade fortfarande ont och kände trycket MEN det var en stor skillnad! Ear Planes kostar 98 kr på Apoteket och är utan tvekan bra investerade pengar!

  • Återfuktande/mjukgörande lotion - bränner du dig är det viktigt att återfukta huden. Ta med dig en återfuktande och/eller mjukgörande lotion som du vet är bra.

  • Desinficerande handsprit - överallt finns det bakterier, vissa bra och andra mindre bra. Desinficera händerna mycket och ofta. På apoteket finns det flera olika desinficerande spriter. Jag kommer köpa med mig både gel på 85% och vanlig rinnande på 75%.

Det finns säkerligen fler saker att skriva på denna lista men här är de saker jag kommer att ta med mig under vår semester (utom eventuellt gasbindor och bandage).

Glöm inte bort att du inte får ta med dig flaskor eller behållare som innehåller mer än 100 ml i ditt handbagage! Dessa ska även förvaras i en återförslutningsbar påse.

Skjut mig?

Det tråkigaste med den här resan kommer garanterat vara att fylla i ansökan om visum! Fy fan vilken jävla sida och vilka frågor! Din skolas adress, dina föräldrars namn, min mailadress och tusen andra frågor! Och nu när jag kommit halvvägs så ser jag att man måste ha ett giltigt pass för att kunna fortsätta och det har jag ju inte! BAH!

Äntligen!



Jag vet inte om jag ska skratta, gråta, bryta ihop, bli nervös eller känna mig lättad. För mig var det en stor sak att boka biljetterna, jag tvingade upp Reinaldo från soffan som mentalt stöd och ja, nu jävlar finns det ingen återvändo!

Alltså..

Att flyga hem på tosdagen kostar 6776
Att flyga hem på fredagen kostar 7576
Att flyga hem på lördagen kostar 7176

Så, när ska vi åka hem!? Fredag går ju fetingbort tycker väl jag med tanke på att alla flyg tar lika lång tid, lyfter och landar samma tider osv.

2010-02-01

Alltså vart tog januari vägen? Det känns som om denna månad bara flugit förbi, det var ju nyår nyss!

Nu har jag precis skrivit klart ett brev till min mormor som jag ska gå bort och lägga på lådan snart. Jag har skrivit ut lite fakta om Indien, om seder och kultur, maten, djurlivet, sevärdheter, färdmedel, lite bilder och en karta på hela landet så hon vet vart vi ska! Ska göra desamma till mamma och Reinaldos pappa så alla kan hålla sig lugna, haha.
Mormor hade sett en dokumentär på TV bara någon dag innan jag berättade att vi skulle åka och den handlade just om Indien. Killen i dokumentären hade åkt till Taj Mahal och varit i storstäderna, precis som vi planerar att göra! Hon visste därför väldigt mycket om Indien just nu ;)


Lotus temple i New Delhi som jag hoppas vi kan besöka eller i alla fall få se! Såå häftig byggnad!


Visste ni förresten att man inte får visa fotsulorna och/eller rikta dem mot en person eller tempel? Det anses väldigt kränkande och stötande.
Man får inte heller äta, ta i hand, ge gåvor eller pengar med vänsterhanden, detta måste ske med höger då man endast torkar sig med vänsterhanden vid toabesök. Att ge något till en person med vänster hand ses därför som att ge "skithanden" och är därför kränkande eller nedsättande.

Besöker man ett tempel så ska man ta av sig skorna och lämna allt med skinn och läder utanför. Kvinnorna ska även ha långkjol eller byxor och i vissa tempel/moskéer måste kvinnorna även ha långärmat och slöja som täcker håret. Männen i sin tur ska ha långbyxor och kortärmat eller skjorta, inte linne. Mobiltelefoner ska lämnas utanför fast kameror kan i vissa tempel tillåtas mot en avgift.

Det kommer vara sjukt mycket att tänka på. Speciellt att inte slänga upp benet över det andra och sitta i kors med benen för då kan man ju visa fotsulan!


Haha, kände mig bara tvungen att lägga upp denna bild! De står alltså och gör soppa här, mitt på gatan med några gasoltankar och alldeles intill vägen med avgaser, människor osv.
Är det så konstigt att många blir dåliga i magen när de åker utomlands? Haha

Jekla shiiit

Igår kväll satt vi oss och skulle äntligen BOKA resan vi bestämt oss för. Vi uppdaterar sidan och tror ni inte de höjt priserna då eller!? Då bestämde vi oss för att vänta tills idag, kollade nyss igen och då har de höjt resan ytterligare! Blir så förbannad på skiten så snart tänker jag fan GÅ ner till Indien om det ska bli något!


Blåsor på fötterna eller inte - jag SKA hit!

RSS 2.0