Vi lär ju inte vara ensamma..



Agra Fort

Räknar nedåt!

- Förnya passet på torsdag med hjärtat

- BOKA!

- Ringa tillbaka till vaccinationssjuksköterskan med klartecken för äckelvaccinen

- Skicka in Reinaldos vaccinationspapper

- Ansöka om visum

För vet ni vad? Jag har fått "beviljad" ledighet och Reinaldo får det troligtvis idag!
FAN vad vi längtar!

Taj Mahal, Agra fort, Delhi, sol, värme, Mumbai, Goa, sandstränder, bad, kultur, färger, tyger, kläder, marknader, människor och KAOS - här kommer vi!

Hur kan man inte bli PEPP?

Sitter och lyssnar på Jai Ho - Pussycat dolls & A.R Rahman och Say na say na - Arash, Aneela mfl. men av någon anledning kan jag inte lägga upp filmklipp från youtube här, fattar inte varför!

Har ni spotify, in och lyssna!


Alldeles lagom viktig

Jag har tänkt på en sak, då man mäter ens viktighet utifrån BMI skalan så kan man vara underviktig, normalviktig, överviktig eller fet. Jag siktar nog på att vara lagom viktig, sådär så att folk kommer ihåg mig men ändå inte går under den dagen jag försvinner. Annars skulle det vara kul att vara superviktig, men det kan man visst inte vara, då blir man bara fet istället. I alla fall enligt BMI. Tänk så mycket de kan räkna ut med hjälp av bara ens vikt!
Just nu är jag tydligen lite för viktig enligt skalan men det ska jag nog se till att ändra på, en vill väl vara normal i ett normaliserat samhälle, dah.


Förresten, jag har sänkt min viktighet med 2. Nu har jag bara lite kvar och det ska tas bort med hjälp av bra mat, aloe vera, promenader och rätt inställning!

Precis nu:

Jag: Alltså att han åkte dit själv ens, får dem ens det? Jag tror det måste vara två pers så dem ser att allt går rätt till typ.
Rei: Ja men nu är det film och då får man göra lite som man vill!

Kommentar under Wallander-filmen om att en kille skulle göra en husrannsakning själv.

Dagen i bilder:


Födelsedagstulpaner



Vi var ute och gick. Traskade/halkade ut till Korparholmarna, gick på isen, njöt av solen och vädret, pratade och skrattade. Här är jag ute på isen, jättekonstig känsla att veta att det är vatten under!



Reinaldo on ice!


Lysingsbadet/Korparholmarna by winter!

Update

Igår hade vi seminarium under ett par timmar i Vimmerby. Satt med full vinterklädsel och frös ihjäl, kom hem och gick och la mig. Sov bort eftermiddagen. Vaknade av telefonen och la mig i soffan istället.
Fick panik av att Rei skulle laga maten, slet mig upp och gjorde resten. Åt lite och såg på film. Hjärtat somnade, jag kollade klart på filmen, väckte honom och gick vidare till sängen. Tittade i resekatalogerna efter lite idéer och tips till resan och somnade.
Vaknade imorse och åt frukost, såg I rymden finns inga känslor (jättebra film!) och satt och sedan och spelade spel. Jag mot världens sämsta förlorare. Efter mycket om och men kunde även min motståndare acceptera att jag vann.
Tårarna sprutade när han försökte fuska (dvs hela tiden) och jag satt mig och slog på nätet efter de saker han påstod fanns. Han hade fetingfel! Påstod att det fanns en KÄND fotbollsspelare med efternamn Qvist, det visade sig att det fanns någon kille som hette det MEN - han spelade innebandy! HAHA Trist hjärtat, trist!

Nu ska jag antingen trycka in oss i duschen eller tvinga ut oss på promenad, anar att vi inte vill något av det egentligen.


(En bild sen julhelgen då vi spelar spel. Och ja, Reinaldo håller på med något jävelskap och jag ser vrållack ut!)

De troliga resetiderna

Avgång: tor 12:20

Arlanda (ARN) till Istanbul / Ataturk (IST)

Mellanlandning

Istanbul / Ataturk (IST) - Bombay / Santacruz
Framme:
fre 04:00

Utresa 12h 10m 1 stopp

 

Avgång: fre 05:15

Bombay / Santacruz Bombay / Santacruz (BOM) - Istanbul / Ataturk (IST)

Mellanlandning

Istanbul / Ataturk (IST) - Arlanda (ARN)

fre 16:20

Hemresa 14h 35m 1 stopp


F*N VAD BRA DET KÄNNS!

Fick bara ett lyckorus. Nu är vi ett steg närmare resan!
R vet hur många dagar han kan ta ut och dem stämmer precis överens med hur många dagar vi ska vara borta, eller ja, någon semesterdag utan lön blir det men det är absolut värt det!

Vi har pratat lite om detox och vi kanske ska testa det tbåda två, då blir det garanterat lättare att genomföra det om vi peppar varandra!

Nu ska jag gå och laga lite mat och Rei ska plantera. Sedan ska vi peppa tills imorgon då han ska ansöka om ledighet och jag hoppas ha fått svar från lärarna! Resan kommer då bokas!

Detoxkur?

Jag funderar på att köra en detox-kur. Jag tror min kropp skulle må bra av en ordentlig utrensning.
Kroppen och sinnet ska kännas fräschare och piggare och håret och naglarna bättre och starkare. Lite fakta kring detox och vad man kan äta:

Välj fritt bland dessa livsmedel

(allt det "tjockade" äter jag!

 

Ananas
Apelsin
Aprikoser
Banan
Blåbär

Fikon
Citron
Grapefrukt
Hallon
Jordgubbar

Körsbär 
Mango
Melon
Papaya
Persika
Plommon
Päron
Vindruvor
Äpplen




Avokado

Blomkål

Broccoli

Fänkål (?)

Groddar

Gurka

Haricot verts

Kronärtskocka

Mangold
Morötter 
Persilja

Pumpa (?)
Rotfrukter
Sallad

Selleri
Spenat
Squash
Tomat
Vattenkrasse 
Vitkål




Ingefära

Lök

Vitlök

Bönor
Kikärtor 
Linser

Alger
Tofu
Bovete
Quinoa
Råris
Vildris
Frön 
Naturella nötter
Torkad frukt

Chèvreost
Fetaost
Halloumiost
Alla kryddor och örter
Vegetabiliska oljor

Undvik följande under detoxkuren

* Processad och raffinerad mat
* Härdade vegetabiliska oljor
* Mejeriprodukter
* Animaliskt protein; kött, fisk, kyckling, skaldjur och ägg
* Spannmål som vete, havre, korn och råg
* Socker och salt
* Alkohol, kaffe, cigaretter

 

Det kan även vara bra att undvika huvudvärkstabletter och andra receptfria läkemedel som inte ordinerats av läkare under kuren. Fortsätt dock att inta ordinerade läkemedel.

Fakta från: http://www.renewlife.se/1/1.0.1.0/112/1/


Så, vad tror ni? Är det någon som testat? Jag funderar även på att beställa detox-piller som hjälper den utrensande processen och innehåller generellt kronärtskocka, tistlar, örter m.m.
Ska fortsätta kolla lite innan jag bestämmer mig!

Grattis på födelsedagen Reinaldo!

Nu ska jag snart iväg och klippa mig, lite nervös faktiskt då jag så sällan gör det! Efter det ska jag hem och städa och slänga ihop en fusktårta, jag har köpt färdiga marängbottnar eftersom vår ugn lutar så det därför inte går att göra jämnt platta saker, haha. Testade en annan gång, fan vad ledsen jag blev när jag fick se resultatet! Ena sidan typ 10 cm tjock och andra 10 mm och jätte bränd!
På tårtan ska det var bär, frukt och grädde. Mums!

Grattis älskling på födelsedagen!




2011-01-24

Vaccinationssjuksköterskan ringde för en stund sedan angående vilka vaccin jag ska ta. De har tydligen tagit fram ett nytt vaccin så jag kan ta båda två jag missade i skolan samtidigt. Jag har alltså  varken tagit stelkramp i 6an eller rödahund m.m i 6an.
Jag ska även ta ett vaccin för Hepatit A och eventuellt även ta Hepatit B samtidigt vilket tydligen kan vara ett krav att man har inom vissa arbeten som exempelvis inom vården, anstalten m.m. Den kan även vara bra att ha om jag ska göra min VFU utomlands eller åka någon annan stans i framtiden då den håller i uppåt 30 år!
Så, Stelkramp mfl., Hepatit A & B och ett drickbart vaccin mot maksjuka.
Fyra sprutor för en resa, sinnes! (Hepatit tas i tre (!!!) omgångar för långvarig effekt)

Nu ska jag kila ner till tvättstugan och sedan vidare ner till stan.

Imorgon fyller Reinaldo år också! Och jag ska klippa mig för en gångs skull, var ca 1½ år sedan sist!


Tråk-dag

Sitter här med ca 2 kvadratmeter tvätt (!!!!!!!!) just nu och väntar på att jag kan gå ner och slänga in två nya maskiner.
Ja ni vet väl vad jag gör idag, precis, tvättar!

Tänkte dock gå ner till stan mellan maskinerna och sätta över pengarna, något "kul" måste jag väl ha idag!

Bitarna faller på plats!

Som ni kanske märkt här på bloggen så går mycket av min "dator-tid" åt till att leta resor. Idag tror jag vi nådde ett genombrott, eller i alla fall något åt det hållet!
Vi hittade ett nytt resebolag, Qatar airways. Kortare flygresa, eller rättare sagt kortare mellanlandningar och väntetid.
Vi har planerat utifrån vad vi båda vill göra, dvs ungefär halva tiden som resande/upptäckande och halva tiden till att ta in på ett hotell och ha riktig semester med sol och eventuellt bad (ifall vi hittar ett bra hotell vid havet).
Sounds good, right?

Så, nu ska jag sätta in pengarna så jag kan boka och betala resan dit och hem, ansöka om ledighet, ge det valda resemålet till vårdcentralen inför vaccinationen, köpa ett reseapotek, skriva diverse checklistor, hitta och boka hotell.

Ca. två veckor i färgstarka Indien med priser på ungefär en femtedel av svenska priser. Om jag ska köpa sjalar, tyger och kryddor? HELL YEAH!


Reseplanering

"Vanligt är att taxichauffören kommer försöka dra skrönor för att få dig att välja ett annat hotell, helst ett som hans farbror äger. Du kommer med stor sannolikhet få höra något av följande: "jag har kört fel, vi tar det här hotellet istället", "det där hotellet är väldigt dåligt, jag vet ett bättre", "Delhi / Mumbai / Chennai / Calcutta är så stort, jag hittar inte till turistkvarteren", "ditt hotell har brunnit ner" eller varför inte "ditt hotell har stängt". En annan vanlig taktik är att chauffören kör dig till en turistinformation, som är väldigt hjälpsam. Du får ringa ditt hotell, som naturligtvis är överbokat, men på turistinformationen kan man hjälpa dig, med ett bättre, lite dyrare hotell. Gå inte på dessa skrönor, ditt hotell har varken brunnit ner eller är överbokat." - http://www.indien.nu/fakta-tips/planera/landa_mitt_i_natten/

Mycket man måste ha med i beräkningarna när man ska ut och resa, som tur var hittade jag precis en sida som jag tror kan hjälpa mig/oss mycket. Vad du ska/inte ska göra, hur en resa oftast går till, mat och dryck, resemål, sevärdheter, fakta, valuta osv osv osv.
Ska du resa till Indien så gå in och kolla på www.indien.nu !

Dagens middag:

Fiskgratäng med räk- och dillsås med hemmagjord potatismos. Potatis, champinjoner, sallad och stuvad spenat till mig.
Synd att gratängen luktar så sjukt gott, nästan så jag blir lite sugen!

Uppdaterar mer ikväll, :)

Medförfattargalen?

Jag skrev för ett par månader sedan om en sak jag, en kompis och mamma gjorde för ett par år sedan. Jag ringde upp ett telefonnummer ur boken Den som inte tar bort luddet ska dö. Vi ringde på en annons som var med i boken men det var inte riktigt köparen som svarade - det var medförfattaren!
Nu härom dagen gjorde jag en liknande sak. Jag satt uppe mitt i natten och läste ut boken Pittstim. Längst bak fanns en kort beskrivning om varje författare, en beskrivning dom själva skrivit. Läste en som jag fastnade lite för, han hade skrivit som en kontaktannons där han sökte en kvinna som älskade att massera hans fötter, älskade hans hår på bröstet osv. Han var även 20+ (typ 29 egentligen).

Så, jag satt mig helt enkelt och sökte lite fint på facebook och fick en träff, skrev ner ett mail och frågade om framgångarna vad gäller sökandet av fru - idag kom svaret:


hahaha

Hej Sarah!

Ja, jag var dum nog och skrev inte ditt min riktiga mejladress. Den i boken var bara en hitta-på-adress., så jag är lika nyfiken som du, undrar om någon har mejlat. Annars så har en annan Baris Kayhan fått massa konstiga mejl :)

Vilken kurs läser du?


Så alla tjejer som känner sig manade - "Jag är en kille på 20+ som kommer från en by i Turkiet. Jag älskar att vara ute i naturen, leka med kor, får och getter. Jag söker dig som kan laga mat, städa, servera te och ta hand om barn, massera mina fötter när jag kommer hem från jobbet och vara beredd på att föda minst sju barn. Jag har passport." - Pittstim sid. 218

Känner nu du att du passar in på beskrivningen ovan? Ja då vet ni vart ni kan hitta er livskamrat - på facebook! Singel och redo för dig och minst sju barn!

It's an offer you can't refuse!

2011-01-20

Vi sitter och tittar på en rätt kul dokumentär på 1an. Vi förstår inte vad den handlar om riktigt men det är en riktigt rolig pessimist som för tillfället står och slipar en kvinnas kista? Han har även ätit paddor, haha. Inte så lärorik kanske men vi har i alla fall lärt oss hur man dödar en padda - man kastar den i backen, hårt!

Tankspridd

Sjukt jobbigt att vara så tankspridd så jag inte ens får in det jag läser. Annars brukar jag kunna läsa en text en gång, förstå den och inte minst komma ihåg den. Nu läser jag om och om igen men jag kan inte släppa tankarna.

Idag har jag varit ute och gått som en galning igen, lämnade även in mitt vaccinationspapper och hämtade ett åt Reinaldo. Kul att fylla i, mindre roligt att genomföra..
Det man ska fylla i är: typ av resa, avresedatum, resmål, hur länge, allergier, mediciner, sjukdomar,tidigare Malariabehandling, graviditet, vikt, preventivmedel och tidigare vaccinationer. Sedan övriga upplysningar/fritext.
Reinaldo hade även: turistord eller stadsmiljö, vistelse på landsbygden, kringresande i landet, vistelse på extremt isolerad ort.

Så, vilka vaccinationer borde jag verkligen ta? Just nu är jag inne på stelkramp och hepatit. FYRA sprutor! BLÄÄ

Pose til' you die

Jag har nog inte posat så här mycket framför en webkamera since 2005 eller något. Ni skiter säkert i hur jag ser ut men såhär såg jag ut idag:




2011-01-19

Nu ska jag fixa mig i odrning för att gå upp och lämna vaccinationspappret på Esplanaden. Sedan ska jag gå vidare och spela en runda bowling och ta en promenad för att avsluta kvällen på ett toppensätt - plugga..



Pass this on - The Knife

The egoboost for today

Jag och min tvilling posade loss förut och detta blev resultatet:






Det sägs att man var snyggare förr...

... Men jag vet i fan alltså!
Hultsfredsfestivalen 2007 (?)

Avbockningsdag och förberedelselista

Idag har jag ägnat mig åt att bocka av saker från min "to do" lista. Jag har ringt Esplanaden och hämtat papper angående vaccination. Jag har bokat en frisörtid så jag får bort några centimeter och jag har hämtat ut böcker. Nu tänkte jag sätta mig och läsa lite, helt slut i benen av alla promenader från idag. Esplanaden, runt på stan, Willys, hämta ut böcker och hem. Inte speciellt långt kanske men med väglaget vi har så tar det ett tag och man går och spänner sig hela tiden då det är total isgata överallt!

Skrivit en förberedelselista till resan:

- Få mer kunskap om valutan
- Ta reda på min blodgrupp
- Få tag på munskydd (ifall vi hamnar i Mumbai, för astmans skull)
- Skaffa fram recept för de mediciner jag behöver ha med mig
- Köpa en stor karta och markera sevärdheter, resmål osv
- Köpa ett par bra skor
- Kolla upp malariamedicin
- Rådfråga läkare om vilka vaccin jag BORDE ta
- Köpa/låna extrabatteri till kameran
- Köpa receptfri "bra-och-ha" medicin
- Köpa sol-lotion i små förpackningar (man får bara ha 100 ml flaskor...)
- Hitta en bra reseväska
- BOKA FLYG OCH HOTELL!

Lär dig att mata duvor på rätt sätt!

Aftonbladet skriver idag om Medborgarskolan och en kurs där man ska lära sig att mata, härma och locka till sig duvor. Kursledaren hette Dufva.
Runt 20 personer har anmält sig till kursen som för övrigt är en ploj-grej, kursen finns alltså inte! De har mottagit ca 500 mail, både intresserade, ifrågasättande och hotande.
Kul grej tycker jag!

"– Vi brukar ha en skämtkurs varje termin. Något år var det en kurs i att rulla tummarna och ett annat i att gå på grund. Men vi har aldrig fått så många reaktioner som efter den här kursen Jag hade 500 mejl i inkorgen när jag kom tillbaks från julledigheterna. De flesta var tävlingsbidrag, andra var osäkra på om kursen var på allvar." - aftonbladet.se

Förberedelser innan bokning

Vi har fortfarande inte bokat någon resa. Vi sitter som galningar och kollar upp olika resmål, hotell, flygstolar och sevärdheter i Indien. Det är nästan helt bestämt att det är dit vi kommer åka i mars/april och nu hoppas jag bara att allt går som vi vill. En "liten" sak är nämnligen alla vaccinationer!

För er som inte vet så är en av mina största fobier just nålar och sprutor - komiskt kan tycka då jag haft piercinar i ansiktet, I know! Hur som så har jag endast det skydd jag fick på BVC när jag var liten, jag har alltså INTE tagit de vaccinationer man fick i 4an och 6an. Jag står alltså utan skydd för både stelkramp, röda hund osv.
Mitt oerhört tråkiga arbete imorgon kommer därför vara att ringa vårdcentralen för att se närmare vilka jag MÅSTE ta, vilka som vore bra om jag tog och vilka som inte behövs. Hepatit A och B ska man tydligen ta i 2-3 omgångar - en innan man åker, en när man kommer hem och sedan ytterligare en efter ungefär ett år.

Positivt:
Vi ska åka till INDIEN, hur coolt är inte det?
Jag har ett skydd som varar i 10-15 år. =
Jag kan då även åka utomlands under min VFU

Negativt:
Jag måste troligtvis ta fler än 3 sprutor, vid olika tillfällen.
Sprutor kostar även rätt mycket pengar, pengar jag absolut inte vill lägg på det jag hatar mest!
Man kan bli sjuk av vaccin, få feber och liknande - har jag tid med det?



Så, vad väger tyngst? (patetiskt nog mår jag illa efter att bara ha skrivit detta inlägg, töntigt, eller hur? Men kan tyvärr inte styra det så mycket..)

Pittstim

Just nu sitter jag och ska läsa de sista sidorna ur boken Pittstim - en bok med 15 berättelser om att vara kille. Väldigt intressanta, djupgående, tänkvärda och läsvärda berättelser av olika, numera vuxna, killar.
Ett utdrag ur boken:

"Jag har runkat sönder kuken, jag kallar den för kuken trots att den fortfarande ser beklagligt okukig ut. Naken och vettskrämd, inte mycket större än tummen. Men jag kallar den för kuken och nu har jag haft sönder den. Jag gläntar på kalsongen. Där ligger den och kämpar för sitt liv, utmattad och flådd, rödflammig och klibbig, en nyfödd hundvalp som somnat på min mage."
- Pittstim, Andrev Bergström, sidan 191


Och ja, om Reinaldo inte hade sovit så hade jag skrattat mer än inombords! Vilken söt beskrivning, tycker ni inte?

TvåtusenELVA-nollett-sexton

Haha, ja det är ju tur att ingen märker när jag glömmer att ändra årtal i mina rubriker. Såg nu att jag döpt ett annat inlägg till typ 2010-01-14, haha.

Igår hade vi i alla fall min lillebror här på besök. Vi åt middag och fetade efter att Rei gått till jobbet. Vi såg filmen Inception - väldigt bra men komplicerad och svår, absolut ingen film att se om du ska se en film lite halvhjärtat sådär.
Idag har vi gått en halkpromenad Rei och jag. Vi gick förbi hans systers studio, verkstad, utställarstuga (?) eller vad man kan kalla det så jag fick se hur det ser ut, supermysigt!
Nu ligger visst någon och sover på soffan så då tror jag att jag ska passa på att lägga på lite nytt nagellack, kanske fransk manikyr? Få se om jag har tålamod till att låta det torka denna gång. På nyår målade jag naglarna typ 3 ggr men eftersom jag var så stressad så kladdade jag runt med det lite överallt, lyckat!

Avslutar med en citatliknande mening från Solsidan: Alltså hon går ju omkring och slänger fimpar och slabbar ner överallt för 350 kr i timmen, det kan jag hitta en A-lagare som gör GRATIS!

Ta inget för givet

Jag blir ständigt påmind om det. Ta inget för givet.
Vi blir så inrutade och trygga i den tillvaro vi lever i men den kan förändras. Lev nu - som om morgondagen inte gryr. Lev för de ni älskar, för det ni vill åstadkomma med livet.

Jag är mållös. Så mycket sorg på så få dagar, det är väl därför himlen gråter nu.

Kan man göra annat än att sakna?



Åh vad jag saknar alla fester då vi dansade till denna på högsta nivån. Superkompisar, ungdom, odödlighet, alkohol, glädje, bas - DANS!

2010-01-14

Man kan säga att jag har det lite stressigt just nu. Stressen har jag ju i och för sig pausat nu för en stund. Pausat stress tänker ni?
Ja, faktiskt. Jag pratar om Sims3! Jag började med en ensam tjej, som sedan träffade en kille och skaffade FEM barn, bilket var hennes livslånga önskan. Sagt och gjort. Hon och maken dog och barnen var kvar. Den äldsta dottern träffade en man och flyttade till huset bredvid. De andra två döttrarna bor fortfarande hemma och är stjärnkirurger, den ena har även man och ett barn på väg. De yngre sönerna, som är tvillingar, har riktat in sig på den kreativa genren och den ena har även fru och barn och den andra en tjej som jag planerar ska flytta in inom kort.
Alltså - 4 "barn", 2 ingifta, 1 småbarn och en bebis på väg och förhoppningsvis en blivande fru som jag snott av en annan. Moahaha!

Intressant inlägg? Eller hur? Haha

Vegetariska burgare med tomat och ost

Igår testade vi en ny maträtt. Jag hittade några färdiga vegetariska bullar på Coop och kom då på att jag kunde försöka göra egna. Sagt och gjort. Jag plockade på mig allt jag kunde tänkas behöva för att få ihop dem, åkte hem och testade. Dem blev supergoda!

Det här behöver du:

1 paket soltorkade tomater (100 gram)
½ paket fetaost (ev. lite mer)
½ rödlök
3 ägg
1 morot
2-3 msk tröbröd
Olivolja
Basilika, färsk eller torkad
Persilja
Svartpeppar

Till stekning:
Ströbröd
Olivolja

Såhär gör du:

Finhacka de soltorkade tomaterna, fetaosten och rödlöken och lägg allt i en skål. Häll i ett par matskedar olivolja och ströbrödet. Riv i 1 morot och tillsätt äggen. Finhacka kryddorna och tillsätt dem. Häll i ca 2-3 msk olivolja och ströbröd och rör om till en jämn massa. Låt stå en stund.
Förbered för stekningen genom att ta fram en tallrik och häll på riktigt med ströbröd. Försök forma bollar av smeten och rulla dem i ströbrödet. Lägg dem i stekpannan och tryck till dem lite så dem blir platta. Stek i rikligt med olja tills båda sidorna får en gyllenbrun yta.
Servera direkt.

Serveringstips:
Servera med en god tzatziki, sallad och potatis eller likande. För en smakrik middag använd rucola-sallad, resterande rödlöken, tomat och paprika.

Ang hemligheten

Jag skrev ju att vi eventuellt hade något på gång, nu kan jag skriva vad det var. Det var en budgivning på en lägenhet idag. Vi hade inte tänkt att flytta utan renovera upp den och sälja den vidare men budgivningen drog iväg så Rei bestämde sig för att hoppa av. Så nu håller vi utkik efter andra potentiella renoveringsobjekt ;)

Haha

Hittade just detta utklipp på facebook och bara kände att jag var tvungen att lägga upp det här!



Jag menar, how cute var inte det där?

To do:

- Beställa frisörtid
- Skicka iväg lite sms
- Läsa
- Leta vidare efter den sista boken för kommande kurs
- Imorgon kl 11: Hemligt!
- Fortsätta kolla resor och förhoppningsvis boka en så småningom

Ny möbel i köket

Nu har Reinaldo precis blivit klar med möbeln vi var och köpte för ett par timmar sedan. Det blev en avlastningsbänk i samma serie som matbordet vi köpte för någon månad sedan. Det ser ut som olika färger på bilderna men så är icke verkligheten. Såhär ser den ut:



Och matbordet:



Bilder från: Prisjakt.se

2011-01-11

Idag hade jag som sagt skola för första gången på säkert en månad. Eller ja, vi skulle ju vara där precis innan jul men då var jag sjuk.
Nu ska jag dra igång och spela lite Sims3 bara för att jag inte gjort den en enda gång under hela julen/tentaveckorna! Så lite diciplin har jag faktiskt, haha.
Förresten så kanske vi har en rolig sak på gång, men vad det är kan/vill jag inte avslöja fören det är klart! Så mamma, läser du det här: du vet inte heller om det! ;)

Blocket <3

Just nu har jag suttit och "fiskat" lite efter böcker jag inte ens vill ha. Hoppas jag får napp i alla fall!
Imorgon är det skola som gäller, var säkert mer än en månad sedan jag var där! Kommer bli roligt att komma tillbaka och träffa alla, även om jag kommer vara trött.

Förresten, jag är skit sugen på att spela Sims3! Den där onda och omogna sidan inom mig vill sitta uppe hela natten och skita i både sömn och skola men nej, jag är vuxen nu, typ. Så jag tror jag går och spelar lite xbox med min superduper unga pojkvän!

Lättnad!

Underbar känsla att få tentan inlämnad - och vara nöjd med den!
Nu hoppas jag på att jag slipper göra en kompletteringsuppgift så jag har den ur vägen.

Nu ska vi titta klart på Familjen annorlunda och sedan hoppa in i duschen.


God natt

Sista tentadagen!

Sitter och skriver det sista på tentan. Kom på att jag kanske skulle köra igenom rättstavningen för att se om jag gjort några missar.

Finns inte i ordlistan: Meeuwisse
Menade du: Besserwisser eller rumpnisse?

God natt!

Hur kunde jag glömma hur mycket jag verkligen ogillar att plugga? Jag sitter här och verkligen försöker koncentrera mig men jag har nu insett att nej, jag fattar faktiskt inte mer just nu.
Nu tar jag och går och lägger mig, ställer klockan för att vakna imorgon och fortsätter in i det sista! Mitt nyårslöfte ska garanterat vara att skaffa mig självdiciplin, motivation och en fet spark i baken så jag kommer igång i tid istället för att dra ut på det in i det sista!
Hur faaaaan kan alla få ihop 5 sidor utan att komma utanför ämnet? Jag har tagit bort och ändrat texten flera gånger eftersom jag svävar ut och kommer av från ämnet.

FUCK minst 4 sidor! Jag tycker jag är klar och då har jag f*n inte skrivit några j*vla 4 sidor!!!!!!!

GOD NATT!

Resemål

Turkiet, Egypten, Jordanien?

VART ska vi åka?

Usch, fy och blä

Nu ska jag stänga av vårt förbannade internet så jag får nog plugg gjort!
Skäll på mig allihopa så jag inser att jag inte borde sitta här!
Tentan SKA bli klar!

Unga bloggerskan Mikaela

Okej, jag följer inte många bloggar alls och speciellt inga "kändisbloggar" eller B-kändisbloggar kanske man ska säga men brukar ibland gå in på hon Mikaela, en tjej på 15 år som just fött en dotter och nu skriver att hon är gravid igen.
För rätt länge sedan så skrev hon att hon hade problem med att hon ljög mycket men ville försöka sluta med det. Något säger mig att hon inte alls slutat.
Nu har hon tydligen skrivit att hon blivit överfallen, IGEN. Sedan går hon och tittar på förlovningsringar dagen efter eftersom hon och hennes kille faktiskt är lyckliga mellan bråken dem har minst en gång i veckan.
De som följer hennes blogg är unga, ofta väldigt unga, och dem försvarar henne hela tiden - trots att hon faktiskt gör en hel del fel. Det finns många kommentarer i stil med "Ni vet inte ett skit om hur hon är som mamma, lämna henne ifred hon är en jättebra mamma! <3 Mikaela, jag står vid din sida, gå in på min blogg om du behöver prata. Du, Kelly och Kevin är den bästa och sötaste familjen ever. <333333 Puss Issa, 12 år. <<33"

Hur mycket vet en 12-åring om livet!? Herre gud, jag ville också ha barn när jag var 14 år och då tyckte jag att jag var jättemogen. När jag nu ser tillbaka på det så har jag bara en tanke: what the fuck tänkte jag på!?
Jag vill fortfarande ha barn, det är nog ingen hemlighet, men nu prioriterar vi andra saker före - saker som sedan ska säkra våra barns uppväxt vad gäller ekonomi.
Jag tyckte inte jag behövde skolan innan, jag menar - kärlek löser ju alla problem, så länge man älskar varandra så spelar inget annat någon roll.
Men NEJ, så är det inte. Att sitta i sitt flickrum hemma hos mamma med en dotter och yterligare ett barn på väg utan att ens ha gått ut 9an - det är oansvarigt! Den här flickan har ju inte någon utbildning (högstadie räknar jag inte som en utbildning då man knappt får jobb efter gymnasiet), hon har ingen som helst inkomst förutom dubbla barnbidrag och diverse andra bidrag, hon bråkar konstant med sin pojkvän, hon lämnar ut nästan HELA sitt privatliv på nätet där alla kan läsa, hon klär sig som ett barn, hon resonerar många gånger som ett barn (bara för att du ställer dig mot rökning, alkohol, barnmisshandel - whatever, så betyder det inte att du är vuxen eller mogen) och hon kan inte se längre en armarna räcker.

Hon skriver ut att hon mår så psykiskt dåligt och att hon gråter jättemycket men hon skiter i sina möten på BUP för hon mådde ju faktiskt inte så dåligt den dagen. Hon skriver ut att soc ska komma hem till dem, hon svarar på väldigt privata frågor som ex sexliv, förlossningen, antal stygn vid fölossningen osv, hon ljuger och verkar väldigt uppmärksamhetsberoende och hon verkar framför allt inte ha någon som helst självrespekt, självförtroende eller självkänsla!

Visst, kul för dig att du skaffar massor med barn eftersom du vill ha en stor familj men hur hade du tänkt försörja den sedan då?

Läste nyss en del kommentarer och jag är glad att jag inte är den enda som inte är 13 år, går i högstadiet och drömmer om barn som vågar tycka till!

"För det första, alla ni som skriver och håller med Michaela, ni måste max vara 18 år?! Med andra ord, UNGA OCH DUMMA! "ni som skriver anonymt, dra åt helvete, ni vet inte hur stark michaela är" "jag avgudar dig" bla bla bla, skitsnack!

För det andra Michaela, du skriver att du inte ska ratta ner vad som hänt i din blogg, men ändå så gör du det? Du verkar vara osäker och har svårt att bestäma dig, OSTABIL med andra ord. Ett råd till dig är: sluta sök tröst och bekräftelse på internet, sök ordentlig hjälp istället, för det verkar du behöva!"

 

"Uppdateringen var låg igår.
"Jag ska inte behöva förklara varför.
Men jag har blivit överfallen igen, denna gången var det mycket värre. Men jag tänker inte ta upp det i bloggen nu.
Dels för att jag tror inte jag kan klara av att skriva ner det och dels att bloggen kommer bara bli deppig"

Men varför skriver du då? Nej, sluta sök uppmärksamhet nu gumman. Jag gjorde också det i din ålder. Håll saker för dig själv om du redan har socialen på dig, förstår du inte att de kan ta Kelly ifrån dig? Och sen att det är din blogg och att du skriver vad du vill, visst. Men testa skriv det nån annanstans. Du behöver inte pupblicera ett inlägg där det står att du blivit överfallen. Skriv dagbok eller nåt. (Tycker du det är för jobbigt att skriva för hand så testa Word)


Aja, lycka till med Kelly och att få igenom en falsk polisanmälan."


TACK för dem kommentarerna! Hoppas nu bara att hon läste dem med.


Aftonbladets läsare ser humorn i det tragiska

Fd Borgare
... Varför är engagemanget större för att fåglar dör en naturlig död, än engagemanget för att Svenskar som har betalat skatt ska dö när dom har blivit sjuka och kastas ut på gatan? Kan någon svara på det? Igår 23:31
Bloggnisse
... Jag tror säkert någon på Titanic också gnällde över servicen med tanke på biljettpriset.... Igår 23:37
Fd Borgare
... Bloggnisse... Jag förstår inte vad du menar?

Hår och shopping


När vi sist var i Norrköping så hittade Reinaldo en tröja som han tyckte jag skulle ha. Han såg den på en affish inne på Gina och sa: den borde du köpa, det andra var sådär. Så ja, vad gör man? Jo jag letade självklart upp den där tröjan, i samma färg som modellen hade, gick in och provade den för att sedan kunna säga: Okej, fattar du nu att den sitter annorlunda på en modell som är 190 cm och väger 50 kilo? Men vet ni? Den satt helt okej på mig med trots -20 cm och +*0 kilo, de ni!
Dock skulle jag sagt att den var ful för Reinaldos egomätare steg med minst 100 och resten av dagen gick åt till att lyssna på att han "faktiskt borde bli en personal shopper"... Haha


Okej, om vi säger såhär: jag ser ut som en gödad hippie.
Anledningen till att denna bild togs (och säkert 15 till) var för att få en bra bild på allt hår jag gått och dragit på mig. Har det dock nästan aldrig utsläppt då det efter en dag ser ut som Första världskriget i tovningsfabriken.


Och där får ni en bak-bild med. Resten av bilderna vet jag inte hur han fick till. En tog han nerifrån och på något sätt inbillade han sig att den skulle bli bra! HAHA, den får ni INTE se!

Tog även flera bilder på Rei, men dem gjorde vi en deal med - jag får ha kvar bilderna om jag inte lägger upp dem här - men samtidigt, han läser ju inte min blogg! Moahah

- Mina innersta och desperata tankar

Haha, idag när jag satt mig ner för att öppna upp tenta-dokumentet så upptäkte jag den förträngda hat-texten jag skrivit natten innan. Så igår natt när jag satt och halvt grät, halvt sov, kom jag på den underbara tanken med att skriva av mig allt för att sedan slänga igen datorn och gå och lägga mig. Sagt och gjort. Här kommer den:

Okej, denna tenta kan dra käpprätt åt helvete. Jag har aldrig i hela mitt liv känt mig så totalt pantad, trög, dum i huvudet, you name it!

Nu kan jag skriva, NU, för första gången på HELA JÄVLA DAGEN! NU när jag ska gå och lägga mig! Jag håller på att dö, jag mår illa, jag har ont i magen och jag bävar för att vakna imorgon.

HUR kan detta vara bra!? VA VA!?

Hur fan tror ni att man ska lära sig genom detta? Jag lär mig inte ett skit. Ge mig ett jävla seminarium istället.

Jag hade ett liv, sedan började jag plugga, typ.

Jag vet ju inte ens vad jag ska skriva om! Vafan vill dom veta? Och vart fan vill dom att jag ska hitta det?

VA VA VA!?

Och imorgon då, jo då har jag tvättid med Rei, kul för honom att behöva göra allt hela tiden, han som jobbar med. Och jag gör ju faktiskt inte ett SKIT eftersom jag inte kommer igång med den här äckliga jävla tentan. Jag hade tänkt bli klar med den nu innan helgen så vi kunde hitta på något, ah men tjena, det kan vi ju glömma nu! Inte ett enda ord har jag skrivit ner, inte ens en jävla överskrift.

Jag luktar svett för jag inte känner att jag hinner duscha – men vet ni vad? Jag skulle kunnat duscha hela dagen för jag har ju ändå inte skrivit något!!!!!!!!

 

 

Känner ni av motivationen, spänningen och upprymdheten?

- Noll inspiration

Idag har jag gjort - ingenting.
Eller jo det har jag, men inget av något som helst intresse!

Now you know.

Nyår 2010/2011

Nyår firades hemma hos oss tillsammans med mamma, David, Tobbe, Jonathan, Belinda, Ida och Gustav. Vi åt mat i mängder och bilderna blev nästan bara på fröken Fotokär Linslus vilket kommer att märkas. Hon var nog den enda som uppskattade kameran, vilket märktes rätt bra, haha.


David, Belinda och Jonathan


Ida och Rei


Belinda körde "Hoppa på Tobbes mage" leken


Åh, vilket naturtroget och underbart leende, HAHA!


"Hoppa på Tobbes mage" leken


Finfin pose


Hoppade och flög med Tobbe och mamma


Sedan ville hon att jag skulle fota henne - ännu mer. Så vi satt oss i köket och drog igång kameran.
Let's the posing begin!


Skalpellen i högsta hugg. Hon hade nämligen med sig hela doktor-lådan. PLUS ett dockhus, en hel kasse blandade leksaker och säkert något mer.


Sedan ville Belinda ta kort på mig. Det gick sådär. Jag fick hålla objektivet för annars orkade hon inte. Sedan så tog hon kort varje gång jag pratade med henne eller visade vart hon skulle trycka typ! Ni får dessvärre bara se de "fina" korten, och ja, det är för er skull!


Ser ut som ett egentaget egokort men nej, det finns en fotograf - en 3årig sådan!


Precis innan vi skulle gå visade hon sin söta sida


Titt på na! Smälter du inte när du ser denna bild så har du inget hjärta!


Vi startade projekt "hissa upp thailändare"


De första 2 höjdes utan problem. Den tredje rullade ca 50 meter, lade sig mitt på vägen för att sedan lyfta då både David och Ida var halvvägs ner för att hämta den. Den fjärde kom ingenstans.


Okej, HUR FAN SÅG JAG UT I HÅRET!? Och varför sa ingen något!? Haha
David, jag och Ida



Reinaldo tycker jag ser ut som en överklasskvinna i mina bästa år. Jag tycker bara jag ser fett cool ut!


Belinda fick överskottsenergi och ville åka pulka efter massor "Nä nä nä nä nä nä, Du kan inte ta mig" lekande. Tog denna bild och 1 sekund efter körde hon rakt in i mig, haha


Pappa och Belinda åkte rakt in bland alla som stod och tittade på.
Efter detta sa Reinaldo, Ida och jag hej då till alla för att påbörja vandringen ner till stan och Palladium.
Belinda ville dra pappa hem eftersom han var trött, det gick sådär. Hon tog sats och skulle börja gå men det tog tvärstopp så mamma och David fick hjälpa till. Så där gick dem - Mamma, Belinda, David och Tobbe, på väg hem med Jonathan i pulkan. En söt familj de där, haha!

Tack för alla som gjorde Reinaldo och mitt nyår till en superbra kväll!

Julafton i bilder


Julen är roligast för de små sägs det


Mamma körde all in!


Tomten, typ.


Förväntansfulla julklappsmottagare


Julklapparna i stort sett färdigutdelade


Sedan drog vi vidare till nästa julfirande och där var denne underbara herre glad i kameran! Kul att någon uppskattar den, haha


Åkte tillbaka till mamma och spelade lite spel. Tycker just denna bild visar Reinaldos och mitt förhållande såååå bra - han klantar sig/fuskar/gör något som irriterar mig och jag drar av den där super-irriterade minen, haha.


Sedan lekte jag med den superroliga katten. Hon ligger på ena sidan skynket, leksaken på andra. Det är roligast så! Tycker i alla fall hon..


Måste lätt vara det sötaste allergiknippet jag skådat! Naaaw


Ezter avslutade sedan med en golv-karate spark, bara för att hon kan!

Förvriden dygnsrytm

Jag har totalt vänt på dygnet sedan nyår. Nu är jag superpigg och funderar på att försöka skriva lite på någon av alla de uppgifter jag har kvar.
Imorgon börjar Rei jobba igen efter ca. 1½ veckas ledighet. Välförtjänt ledighet att tillägga!

Tog en hel del bilder på nyår men jag har dessvärre inte kameran här hemma så de bilderna dyker väl upp senare, samtidigt som julbilderna antar jag, haha.

Dagens genomträngande ord: uppgivenhet

RSS 2.0