2010-01-31

Åt helvete med det här

2010-01-29

Jag vet att jag inte uppdaterat på länge, jag har helt enkelt inte tagit mig tid till det då jag umgåtts med Maria och styrt med diverse andra saker.
Sitter i alla fall och läser en blogg just nu, inte ovanligt, jag vet. Det är en tjej som heter Malin som skriver bloggen gmlt.se (Ge Mig Livet Tillbaka) som handlar om hennes vardag med sin man Ludwig och hennes sjukdom.
Kom därefter in på Ludwigs blogg där jag läste om deras möte och hur han friade. Jag gråter.

"Malin satt som förstenad med en vindruva i munnen när jag hoppade närmare henne med en av ringarna i handen. Jag, blyg som jag är, klarade inte av att se henne i ögonen utan tittade ner till en början samtidigt som jag sade “Jag vet att det inte är dina drömmars ring men jag hoppas att det är dina drömmars man som sätter den på ditt finger. Vill du gifta dig med mig?”. Det ville hon."

Kärlek finns.

Dessa dagar då jag inte skrivit har jag i alla fall hunnit med en del.
I onsdags ringde dem från Resedan och frågade om jag kunde komma och jobba 1-2 timmar. Efter det åkte jag ner till stan och väntade in Maria för att sedan luncha på Morella. Detta följdes självklart med skitsnack, skvaller och skratt.
Det hade börjat snöa som bara den runt 12-tiden så jag fick med våld dra upp min cykel mot stationen för att möta M.
Vi gick hem och lagade lite mat och fick sedan skjuts av Rei ner till ungdomshuset Mejeriet där vi skulle spela lite biljard. Eftersom jag är lite sådär lagom urkass på det så ville han spela själv efter ett tag så jag satt och pratade lite med några andra som var där.
M åkte hem runt 7 tiden och jag pallrade mig vidare ner till Morella, igen, för att vänta på Rei som fikade. Efter det åkte vi hem och när vi nästan var hemma så gjorde jag ett snyggt men ofrivilligt magplask rakt ner i snön! Jag drog Belinda i hennes pulka och halkade i den lilla uppförsbacken precis vid oss. Jag hade en grym spänningshuvudvärk tidigare och nej, den blev inte bättre av detta!
Så där låg jag med huvudet rakt ner i snön utan att koppla vad som hänt, hörde Rei på avstånd och kände kylan i tinningarna. Då som först förstod jag att jag hade halkat så det jag gör är: Skrattar!

Igår så var jag seg som bara den så jag orkade inte hoppa in i duschen som jag borde gjort utan väntade in Maria tills hon kom. Efter det duschade jag och gick ner till tvättstugan och slängde in lite tvätt i maskinerna för att sedan gå upp och se filmen "Sommaren med Göran" som jag visserligen redan sett hos mamma.
För er som inte sett den men tycker att Peter Magnusson och David Helenius är bra, se den.

Idag ska jag plocka i ordning här hemma eftersom Reinaldos släkt kommer imorgon för att fira honom.
Jag ska även skriva en inköpslista, åka och handla när Rei kommer hem för att sedan baka ett par tårtor. Vi ska gå ner i källaren och ta upp en kökssoffa samt kaffebryggaren.
Sedan tror jag inte att det är så mycket mer, eller jag får väl ligga och söva ner honom då han är lite nervös inför imorgon. Jag tror i alla fall att allt kommer att gå bra.

Imorgon så kommer ju som sagt släkten för att fira. Vi kör med öppet hus mellan 12-18 så att alla får komma när det passar dem bäst samtidigt som det inte blir så smockfullt vid en viss tidpunkt. Vi räknar med ca 20 gäster sammanlagt med ålder från 2 veckor till 80 år.
Senare på kvällen kommer det troligtvis några kompisar till Rei då dem funderar på att gå ut och festa lite. Så då drar jag bort till Chris och går ut med henne istället, haha.

Och en sista sak, för er som inte har någonting att göra. Gå in på eniro.se och sök på Åsögatan 176.
Tryck på gatuvy och tryck på den högra rotera-knappen två ggr. Zooma in lite och titta upp på andra våningen.
Haha ganska rolig idé!

Ha en bra dag allihopa!

Kolakakor - recept

Sätt ugnen på 175 grader.

Blanda 100 g margarin med 2,5 dl mjöl, 1 dl socker, 1 tsk bakpulver, 1 msk vaniljsocker samt 1-2 msk ljus sirap.

Dela degen i tre lika stora delar.
Rulla degen till fingertjocka längder och lägg dem på långsidan av plåten som är klädd med bakplåtspapper. Längderna ska räcka nästan hela vägen från ena sidan till den andra.
Platta till längderna lite och ställ in plåten i mitten av ugnen i ca 10-12 minuter.
Blir kaklängderna gyllenbruna tidigare så ta ut dem.
Skär sneda bitar, sammanlagt ska dem bli ca 40 st.
Dra över bakplåtspappret med kakorna till ett galler och låt dem svalna.

Ät och njut!

Gårdagen - 25 januari

Igår fyllde ju som sagt Reinaldo 30 år vilket vi började fira redan dagen innan då han inte kunde vänta längre på att få se vad han skulle få av mig. Så klockan 23 så fick han sin present som var en Martello Espressomaskin från OBH Nordica.
Vi bakade även 2 tårtor som han tog med sig till jobbet.


Jag köpte till ett paket kapslar (Intenso) så att han skulle kunna testa den då han ville.
Vi rengjorde den på kvällen och på födelsedagsmorgonen testades den för första gången och resultatet blev bra!



Vi fuskade dock lite när vi gjorde dessa då vi köpte färdiga bottnar osv men en tårta nedifrån och upp innehöll:
Botten, mosade jordgubbar blandat med grädde, botten, marzánkräm/vaniljkräm, botten, grädde med jordgubbar, björnbär och blåbär.

Sedan igår så städade jag köket vardagsrummet. Jag och hans pappa åkte även till Blomsterlandet och köpte en blomma. Han fick en stor ros med brudslöja och "ormbunksgräs" eller vad det nu kan heta. Rosen luktar underbart gott varenda gång man går förbi den i hallen!
Efter att vi kommit hem gjorde jag tacos med fetaost, soltorkade tomater, smörstekta champinjoner med vitlök och alla de "vanliga" grönsakerna var förstås också med.
Sedan försökte vi göra en till tårta med egengjort marängbotten men det gick sådär om jag ska vara ärlig, haha. Vi fick pussla ihop bitarna då dem vägrade lossna från bakplåtspappret. Men det täckte vi för med grädde och bär. Och då vi gjorde detta kom vi på att vi kunde göra en söt liten gubbe av bären. Men när vi tog ut tårtan såg vi till vår besvikelse att grädden och bären glidit ner lite så det var ett väääldigt högt hårfäste honom.
Tårtan var i alla fall god, trots sitt hemska utseende.

GRATTIS REINALDO!

Grattis grattis grattis min älskade pojkvän på 30-årsdagen!
Nu är du gammal som få men vacker ändå ;)

Hoppas du får en jättebra födelsedag imorgon med massor av tårta på jobbet (som vi redan bakat) och ännu mer tårta hemma (som jag SKA baka imorgon).

Te amo mucho mucho


2010-01-21

Igår morse efter ca 4 timmars sömn ringde telefonen - jag skulle jobba!
Jag slutade vid halv 1 och drog hem till mamma och la mig ett tag då ingen var hemma. Då mamma och David kom hem satt vi och tittade på felsms.com ett bra tag för att sedan fika.
Jag hade från början planerat att gå till simhallen för att sedan ta med mig presentpapper hem till mamma och slå in Reinaldos present men så blev det nu alltså inte så paketet fick jag inte heller med mig.
Mamma och jag åkte och handlade på Willys och sedan åkte jag hem och bakade ut baguetterna vars deg stått i kylen sedan dagen innan. Slängde ihop en sallad och satt mig och åt och väntade in Reinaldo som var och fikade.
Däckade vid ca 21 då min extraenergi var slut för att sedan vakna av att jag behövde nysa vid 23. Då kom jag på att jag behövde leta upp mitt utdrag från belastningsregistret så jag letade som en galning i någon timma utan resultat så jag drog med mig en trotsig pojkvän till sängen för att sova. Självklart kan jag inte sova då så jag ligga och glor i 40 min tills han börjar hosta och då kunde jag inte sova även om jag ville eller inte.. Inatt somnade jag därför vid ca 2 för att sedan vakna vid 6.40 då Rei går upp. Hann väl sova någon halvtimma mellan hans om min klocka ringde, dvs vid 7.30 så nu sitter jag här, nyduschad, mätt och trött.
Ha en bra dag allesammans och fortsätt kämpa! :)

2010-01-19

Idag har det inte hänt så jättemycket. Reinaldo har gjort klart hyllorna i köket så nu har vi lastat in lite där som annars tar så mycket plats.
Eller jag har bakat bröd, igen. Testade ett recept på "utflyktsbaguetter" som ska jäsa i FEM(!!!) timmar. Knaprigt och gott blev det i alla fall. Igår testade jag förresten på en ny maträtt också som jag varken gjort eller ätit tidigare - fylla paprikor. Försökte göra den så komplett och nyttig som jag kunde komma på så den fick innehålla bulgur, frysta grönsaker, färsk och soltorkade tomater, cream fraiche med smak av paprika och chili och diverse kryddor. Reinaldo kapade skaftet och kärnhuset och fyllde paprikorna för att sedan ha på några skivor ost på. Jonathan kom också in lägligt så han stannade över på mat också. Synd att jag inte fotade för det såg så restaurang-look-a-like ut då jag serverade dem med ruccolasallad och fint uppskivad gurka.

Jag har även fått mer tid med M till en gång i veckan, kunde nog inte ha kommit mer lägligt!
Ett schema nu framöver (skriver det dels för att jag glömmer saker lätt och ifall jag skriver ner det kanske jag minns det bättre, haha)

22/1 - Möte på arbetsförmedlingen
Rutinläkarbesök
Reinaldo är ledig heeeeela helgen! :D
25/1 - Mitt älskade hjärta fyller år!
27/1 - Träffa M
30/1 - Fira Rei
1/1   - Träffa M


Julafton





Första och enda bilden på vår nyårspuss mitt i gå-till-jobbet-stressen

Haha ja oh så snygga vi var! Jag var Osminkad och klar som få,

God natt

2010-01-17

Idag så sov vi läääänge, hur länge är nästan pinsamt att säga men då vi skulle äta frukost höll mamma tydligen på med maten.
Rei och jag satt och spelade lite Lego på xbox och sedan gjorde vi två jättegoda lasagnes. Jonathan kom över med en film, Armored. Den var helt okej, ett väldigt snabbt slut fast en bra film. I alla filmer brukar ju som man säger den svarta alltid dö först men här så jäklar var det dem vita som stod först på listan, haha.

Igår kom Chris hit och vi satt och kollade lite på nätet. Sedan fick jag ett roligt samtal som slutade med att jag fick diverse mms och sms där det i ett stod att jag aldrig skulle kunna knäcka honom för han visste att han var snygg och hade så bra självförtroende. Då råkar jag skriva ett litet sms till hans kompis då jag oskyldigt skrev sanningen, hans kompis hade alldeles för mycket förhud och vips, killen var knäckt. Haha
Och nej, jag känner inte dessa människor egentligen.
Vi gick sedan ner till Morella där jag satt och snackade skit mesta delen av tiden då det var helt folktomt. Vi gick sedan till Palladium där jag terrade vakterna lite innan vi gick vidare in till Harrys. Avslut blev det på Åhmans.


Idag fick jag förresten veta att ho*an hade tagit tag i Reinaldos arm så hårt så han hade flera blåmärken idag. Hon skulle egentligen bara säga någon till honom. Sedan hade hon rivit en annan kille på bröstet/magen så han började blöda. Om det är någon som borde blöda så är det väl HON!
Tog en bild på dem bara för att ha en.


Man ser nästan hennes äckliga fingrar.

Trots detta har jag ändå bara en tanke, vad i helvete gör du ute i så lite kläder mitt i vintern samtidigt då du har en son på 1 år hemma!?
Finns nog INGEN som sett henne i ett par minuter som kan tycka att hon är snygg och jag förstår inte hur hon tror att dem som jobbar tycker det. Tror hon borde lära sig att läsa ansiktsuttryck, dem försöker nämligen säga hur man tycker/känner.

Ikväll gäller:

Chris med eventuell utgång för att dansa aggressiviteten av mig! Det brukar hjälpa ganska bra faktiskt.

Hörs,

2010-01-16

Idag mår jag lite småskumt, en blandning mellan att ha svårt att andas, hjärtklappning, ångest och trötthet - men jag vill ändå göra något fast vad vet jag inte.

Om ett par dagar fyller i alla fall min älskade lilla gubbe år! Att bli gaaaammal står på schemat för honom. Nästan lite perverst att han kommer vara tillsammans med en tonåring i ett halvår till, haha.

Tänkte göra ett nytt inlägg och slänga upp lite bilder från julafton osv som jag hittade på Reis telefon häromdagen. Sedan måste jag fan ta tag i disken (som vanligt) eftersom den vägrar sluta finnas till.
Lyssnar på Absolute music 62 nu också, många av låtarna där är faktiskt bra!
Skivan:
Bra;
CD1 nr1, Halo - Beyonce
nr3, I don´t believe you - Pink
nr6, Gloria - Mando Diao
nr11, Don´t bring flowers - Erik Hassle
nr15, Ambitions - Donkeyboy
nr17, Intill dig - Bo Kaspers orkester
nr18, The time is now - Asha Ali
nr21, It´s a heartache - Jill Johnsson
CD2 nr1, I gotta feeling - Black eyed peas
nr4, Paparazzi - Lady Gaga
nr8, Hotel room service - Pitbull
nr9, The girl and the robot - Röyksopp ft Robyn
nr14, Run to you - Fibes oh Fibes ft Kim Wilde
nr22, Out from under - Britney Spears

Simskommentar

T-centralen, Stockholm

En liten tjej ~6 går med sin pappa.
Tjejen: Gud va smutsigt det är här! Om det vore Sims skulle jag säga åt dem att städa på en gång!

 

 

www.tjuvlyssnat.se


Säger min åsikt

Läste precis vad Morellas "fd dj" skrivit på sin status på facebook för ett par dagar sedan. Tänkte kopiera in det här:

NEJ för tusan.. Ja e dj så ja pratar bara om underhållningen, vilken "typ av musik" dom kanske kommer att ha.. i Lördags natt blev ja avbokad för hela veckan o nästa helg o de tycker ja e dåligt.. de vet dom om.. För oss som varit i branschen på en högre nivå vet att så gör man inte.. Detta är ett jobb jag har, inte en hobby.. Stadt i v-vik har oxå gjort samma misstag..
Man måste tänka på att ja har 10 år i denna bransch.. Det är ju jag som "spelat upp" Morella.. Ja vi får se hur detta kommer sluta, Men som sagt så spelar ja INTE på Morella i denna helg 15-16:e JAN. iaf.. Mkt händer i v-vik nu.. Harrys ska stänga för renovering. Stadt kanske ska öppna igen?, Palladium kanske öppnar fredagar igen...? ja vem vet vad som händer.
En sak är ju säker.. Jag har jobbat på Frappé... är ej kvar där o sen fick dom stänga efter ett par månader.., Jag har jobbat på Stadt, gick därifrån för att ägaren inte gillade min musik... dom fick stänga sen efter 3 månader.. Jag älskar att spela på Morella, men då kan man inte boka av hur som helst, ja hoppas de blir en lösning på detta.... Det är det hela min status handlade om.. Inget annat.. så nu kan ni alla lugna ner er..

Okej, Frappé fick nog inte stänga igen pga att hans lutat spela där, dem fick stänga eftersom dem hade olaglig sprit.
Visst, allas musiksmak är olika men då han som professionell dj som varit i branschen i 10 år och bla bla bla nekar folk som vill önska musik och avslutar med; vill du önska musik kan du dra till Harrys eller Palladium för jag spelar inte sån skit musik där. Jo då går folk dit för dem vill väl inte ha en sur och otrevlig dj när dem ska dansa och ha kul.
Att dem nu avbokat honom ett tag framöver är ju uppenbarligen för att dem vill testa någon annan för att se ifall det kommer lite annat folk än bara de vanliga som mest dricker gratis, dvs raggsprit eller vatten.
Tyvärr är det så att i Västervik finns det två dansställen som är öppna på fredagar, Morella och Harrys. Sahara, Briggen, Räken och Club 9 är ställen för folk som vill umgås under 'en' öl (oftast för många).

Det denna dj enligt mig gör fel är att hissa upp sig själv i rampljuset, ser ner på folk som inte har samma musiksmak och slänger kommentarer om att 'sån där skitmusik kan du gå till Palladium och lyssna på, jag spelar inte sånt här'.
Han är anställd av Morellas ägare och för att få folk på ett dansgolv måste man spela musik som kunderna gillar, INTE det som man själv tycker om. ANPASSNING kallas det också.
Visst att det finns dem som gillar honom och går till Morella för att han är där, MEN det innebär inte att dem kommer sluta att gå ut bara för att han inte är där. Så länge den nya dj:n spelar bra musik som folk vill dansa till så tror jag inte att dem kommer att förlora en spänn på att ha en ny.
Sedan en sak till, om han nu är så stor, välkänd, omtyckt, erfaren, populär och bra - varför spelar han då i en liten skitstad som Västervik som man, ifall man anstränger sig, knappt kan hitta på kartan i alla fall?

Sommarstaden Västerviks uteliv på vintern: Stammisar/singlar/fulla tonåringar-gamlingar/ensamma människor som vill ut och dansa, ha kul och träffa folk (vilket bara blir samma människor).
Rei säger att han känner igen honom ovh henne osv men det är ju för att dem alltid cirkulerar i utelivet, i verkliga livet är det ingen som vet vem dem är heller, precis som djn och mig.

Det var allt, kommentera gärna om ni tycker annorlunda eller om ni anser att jag missat något eller uttryckt mig fel.

Bilder från igår


-Belinda, le nu så ska jag ta kort

-Men Belinda, gör som pappa nu, le lite!

Haha ja det gick ju sådär som ni kan se..

Skulle i alla fall ta kort på förklädet som mamma köpte på Åhléns till Belinda. Hon och jag skulle ju plantera lite, det gick ju också sådär då hon var livrädd för jord. Hon sprang ut i köket och sa: Neeeeeä jod! Haha
Ganska sött att hon säger Minnas Sajja till mig dvs Belindas Sarah

Bakbestyr och trotsåldern

Idag bakade jag chokladmuffins som blev jättegoda, inte så fluffiga men däremot riktigt kladdiga!
Just nu har jag en sur 2-åring på golvet som krälar omkring med huvudet i armarna. Anledningen - hon fick inte leka med min gamla medicin.
Haha, jag vill verkligen inte veta hur hon kommer bli som tonåring, ingen dröm i alla fall.

Filmade in henne lite nu men eftersom jag inte vet hur man lägger upp filmer här får ni inte se den, ganska skön i alla fall, hon ser ut som en snigel och drar sig omkring på hela vardagsrumsgolvet och surar som bara den! Hon lyssnar inte när vi pratar med henne utan bara ligger och gäspar lite, haha-

Julklappslapp


Haha, jag kom på att Rei skrev detta till mig på min julklapp som han skulle ge mig som en pik, det var ett sy-set med diverse tillbehör, haha.
Tyckte det var lite gulligt, på lappen låter det dock knappt som om vi känner varandra men ja, detta är PRECIS den person jag älskar, som tur är :)

2010-01-13

Idag har det blivit bak för hela slanten!
Rei var hemma från jobbet eftersom han inte mår bra så vi låg och myste i sängen tills morgonen blev dag. Vid 4 kom Älin och plockade upp mig för att sedan bege oss ner till stan för att avsluta lite snyggt på Willys.
Efter det drog jag igång med maten och gjorde bröd.
Först ut blev lingonbröd och sedan efter maten fortsatte jag med bagels/piroger med rökt kalkon och ost samt de vegetariska med oregano och ost. Baket avslutades med att göra en drömrulltårta som gick sådär då vår ugn lutar en del.. Så att gör pannkakor och andra tunna och saker med lös konsistens brukar man få ha lite överseende med.

Träffade även på Igor idag igen så jag passade på att ta en till bild på honom. Idag låg han i korsningen vid H&M och Morella och chillade och hade det bra.
Någon frågade hur han kom hit, jaaaa, han har väl vingar, eller?


Bakresultaten:




Kom även på att jag tog fler bilder för ett par dagar sedan då jag var nere på stan, bilderna är från hamnen utanför Mc Donalds

Någonstans där under står det stora träbänkar och en papperskorg....

Längst bort på gångbanan så är det en liten mörk fläck, det är Igor det..


Såg nu också att jag hade bilder på Bellan då hon var liten och söt;

Bilden är tagen i mars förra året..

Bild från maj

September - inte lika liten längre ;)

Hörs!

Filmer som satt sina spår i mig

Jag tänkte skriva ett inlägg om filmer som påverkat mig. Filmer som jag minns, vissa för att dem är så otroligt bra, andra för att dem inte går att skaka av sig.
Filmerna kommer inte att rangordnas utan bara listas upp.

----
Lilja 4-ever 2002
Av Lukas Moodysson

Filmen är till del baserad på Dangoule Rasalaites livsöde då hennes brev till sin vän hittades efter att hon tagit livet av sig från en bro i Malmö.
Lilja är 16 år och bor tillsammans med sin mamma någonstans i det forna Sovjetunionen. Hennes tillvaro förändras drastiskt då hennes mamma beslutar sig för att flytta till USA med sin nya man, utan Lilja. Kvar står hon, den nyfunna vännen Volodja och den överhängande pengabristen. Genom att prostituera sig får hon ihop pengar till mat och öppnar även nya dörrar. Hon möter den karismatiske mannen Andrej som lovar henne arbete i Sverige och ett liv tillsammans med honom. Naiv och hoppfull nappar hon på betet men det hon möts av i Sverige var inte riktigt det hon hoppats på.

Då jag för första gången såg den här filmen kunde jag inte äta eller sova bra på tre dygn. Jag får fortfarande en stor obehagskänsla då jag tänker på filmen och på det filmen vill upplysa, människohandeln som sker HÄR, i Sverige. I det rika land där alla har en fri vilja.



----
Seven Pounds 2009
Manus: Grant Nieporte

Filmen handlar om Ben (Will Smith) som blir djupt deprimerad efter att han förlorat sin fästmö i en bilolycka där han körde bilen.
Han planerar sin död som involverar sju andra personer, alla dessa med olika livsöden.

Se inte denna om du inte är beredd att gråta.
Enligt mig visar filmen på att det inte behöver vara så hemskt att dö, alla dör inte i onödan utan av en anledning.
Då man oftast associerar Will Smith till komedi så tycker jag att han spelar sin roll i filmen väldigt bra!
Sevärd, om du inte sett den, se den!



----
Becoming Jane 2007
Manus: Kevin Hood och Sarah Williams

Filmen är baserad på Jane Austens liv. Jane Austen är en av Englands i tidernas största författare och skrivit många kärleksromaner under sin livstid.
Jane levde för sitt skrivande och dog ogift vid 41 års ålder.
Det ryktades om att hon hade en kärleksaffär då hon var yngre, med en irländare vid namn Tom Lefroy vilket filmen skildrar. Anne Hathaway spelar huvudrollen som Jane och Tom Lefroy spelas av James McAvoy.

Jag älskar denna film då det är underbart fina landskap och miljöer men även kläder, håruppsättningar m.m.
Det är en vacker film som skingrar kärlek, svek och eftertänksamhet. Några tårar på slutet blir det, dels för att jag vet hur pass ung hon var då hon avled samt hur orättvist hennes liv var.



----
Pride and Prejudice (Stolthet och fördom) 2005
Manus: Lee Hall

Filmen är baserad på boken med samma namn, skriven av Jane Austen.
Elizabeth (Keira Knightley) är en ung kvinna som drömmer om den sanna kärleken då hennes föräldrar gift sig av just det, kärlek. Hon är en av många systrar som mamman febrilt försöker få bortgifta då en ung och ogift kvinna endast är en ekonomisk börda.
Stolthet och fördom handlar om att trotsa sina föräldrar och omgivning för att få hitta den rätta och inte gifta sig av pengar.

Keira är gudomligt vacker och spelar rollen utmärkt som en nyfiken ung kvinna.
Tycker du om kärlek och anser att Jane Austen är en bra författare, se då denna!



----
Twilight 2008
Manus: Melissa Rosenberg

Filmen känner nog alla till, i alla fall väldigt många!
Bella flyttar till sin pappa i Forks då hennes mamma bestämt sig för att följa med sin nya man Phil i jobbet.
Forks är en liten stad och Bella blir årets händelse på skolan då det aldrig börjar någon ny. Killarna i skolan flirtar med henne men hon har ögonen och tankarna på någon helt annan, Edward Cullen, den mystiska, tysta och snygga killen i biologigruppen.
Efter att Edward räddat livet på Bella vill hon veta mer om honom och snart har en ny värld öppnat sig för henne där vampyrer, tankeläsning och ett underjordiskt krig är vardag.

Då jag såg filmen för första gången blev jag helt trollbunden och jag blev nog som många andra tjejer som såg filmen, hemligt kär i Robert Pattinssons karaktär Edward.



----
V for Vendetta 2006
Manus: Andy och Larry Wachowski

Filmen utspelar sig i ett futuristiskt och fascistiskt England där V på sina sätt kämpar för en förändring.
Han träffar Evey (Natalie Portman) som förlorat båda sina föräldrar. Evey blir förälskad i V då han vågar trotsa makten och även hämnas på de personer som skadat honom.

En annorlunda och speciell film som satt sig första gången jag såg den. Jag kunde inte släppa den utan gick hela tiden och funderade på den och runt den. Vs mask är ganska obehaglig och slutet är effektfullt vilket jag tror gör att den sitter kvar.
I filmen uttalar V en text, remember remember the fifth of november vilken är en dikt från 1600-talet. En grupp försökte den 5 november år 1605 spränga det brittiska parlamentet varav denna dikt uppkommit från.



----
Alla bilder kommer från sökningar på Google

2010-01-12

Häromdagen skrev jag om Igor, svanen som jag mötte på när jag skulle mata fåglarna.
Han är numera en Västervikskändis då han tydligen vandrar omkring i stan och har gjort det i någon vecka nu.


http://vt.se/nyheter/artikel.aspx?articleid=5218849
Ovan är en länk till Västervikstidningen som skrivit en artikel om svanen och även "intervjuat" fågeln. Det var dock ett ganska roligt webbtv-inslag då dem även intervjuar en föredetta skogsarbetare som berättar om sina vilda äventyr och bekantskap med en liten fågel som han befarar ha dött nu.. Haha

2010-01-09

Idag så plockade vi iordning lite här hemma under "förmiddagen" och sedan så gick jag ner till stan och Åhléns med mamma och bytte ut kolsyrepatronen och lite sånt.
Chris kom över runt 5 tiden och jag fixade ihop potatisgratäng och marinerad fläskfilé. Chris och jag drog på Wall-e, jättesöt film faktiskt. Och efter det såg vi Zombieland, vilken jag redan sett en gång tidigare.

Kom på en rolig grej som hände förut, vid typ 8 tiden så ringde min mobil, svarade trots att det var skyddat nummer och i luren var det en skitglad Peter. Efter en stund då han frågat hur det var osv så frågade jag helt enkelt, alltså, känner jag dig? Var tvungen eftersom jag inte känner någon Peter, vad jag vet.
Det visade sig i alla fall att han och några kompisar körde något spel där han fått till uppgift att på måfå slå ett nummer och ringa och numret var mitt.
Peter satt i Jönköping och verkade skit trevlig, frågade om vädret, vart jag bodde, om jag hade barn och efter den frågan hur gammal jag var.
Jag önskade honom i alla fall lycka till med spelet och vi sa hej då, hoppas han vann spriten som var förstapriset, haha.

Nu ska vi gå och lägga oss, god natt!

2010-01-07

Jag har precis konstaterat en sak som jag även gjort många gånger förut, vissa människor borde inte blogga! En del personer har inget att skriva om, särskriver eller bara är jobbiga.
Är dum och "följer" en blogg och den personen gör allt detta, särskriver, har dålig meningsuppbyggnad, skriver om samma saker ex nu har vi precis ätit potatis och köttbullar och jag måste dock säga att potatisen och köttbullarna var jättegoda.
Jo, du skrev precis att du ätit det och då förstår vi vad du menar om du skriver att det var gott, okej?

Att blogga har blivit en trend, I know, tror dels det var därför jag började med en "seriös" blogg. Har haft en annan sedan 2007 kanske, men den är heeeeeemlig för andra, går tillbaka själv ibland och läser och antar att jag mest använde den som terapi för att få ut mina innersta tankar eller något sånt.
Det som också verkar ha blivit en trend är gravidbloggar, alla unga tjejer som är gravida verkar ha en, sedan om dem skriver något vettigt i dem också är ju en annan femma.
Många är roliga och underhållande att titta i, läser ganska ofta en tjej som precis fött sitt första barn, en dotter vid namn Elin. Hon särskriver inte och verkar ha lite innanför pannbenet också och inte bara något inne i magen.
Bloggen är för er som är intresserade bekk.blogg.se

En annan sak också, idag när jag ätit frukost osv osv osv så hittade jag en hel hög med brödskivor under strykbrädat i köket. Lite fundersam blir man ju först, hur hamnade dem där?
Efter att jag löst det problemet och insett att brödet var kruttorrt så slängde jag ner dem i en påse och tog ner dem ner till stan efter att jag varit på Arbetsförmedlingen. I jakt på fåglar så gick jag från Harrys ner mot hamnen men nej, där var det fågeltomt, troligtvis eftersom vattnet var "borta" dvs täckt av is. Så jag fortsätter i blåsten och minusgraderna bort mot Simson. Drog ner mössan lite eftersom jag hade vinden på mig och precis när jag skulle veja för ett isblock som någon så snällt lagt ut mitt på gångbanan så ser jag hur isblocket typ rör sig.(?)
Helt plötsligt står det en ca 1 meters hög svan framför mig och fräser, oj tänkte jag och kör ner handen i väskan och febrilt letar fram brödet innan min tid var över, haha.
Igor och jag blev i alla fall superbra kompisar då jag stod och matade upp mina 7 brödskivor till den enorma svanen. Tror svanen fick för sig att jag var av samma art då min jacka har samma färg, så där stod vi (eller Igor låg ner) och pratade och åt.
Vi hade det skit trevligt där på gångbanan och för att beskriva Igor närmare så påminde han om min vrålfeta katt så antingen var det en stor ölkagge Igor släpade på eller så var det en gravid Igorina, typ.

Folk som körde förbi verkade förresten ha skit kul och för att göra lång historia kort så slutade det med att Rei fick komma och hämta mig med bilen för att jag höll på att förfrysa och varje gång jag försökt att gå tidigare fräste Igor. Några tjejer tog även kort och nej, jag har fortfarande inte fått upp värmen helt..
Bilder på min nyfunna vän kommer imorgon eller något, funderade på att klappa honom lite men visste inte om han var så mycket för kroppskontakt.

God natt!

2010-01-16

Idag så har mitt gull varit hemma från jobbet, precis som alla andra (i stort sätt) som jobbar.

Idag har vi inte gjort så mycket, slappat och fixat soffan och jag har dammat lite och "hjälpt" till med soffan, haha.
Smällt i oss en skit god pastasallad har vi också lyckats med.
Snart väntar sängen hoppas jag för jag fryser och bara längtar tills jag får kyla ner min varma och mysiga pojkvän, moahahaha!

God natt!

God natt

Nu blir det nog strax sängen för vår del. Vi såg precis om den sista halvtimman av filmen Law abiding citizen, att rekommendera faktiskt.
Filmen: En man fars fru och dotter blir mördade och han själv ligger hjälplös på golvet och bevittnar allt vill ha en revansch, oavsett hur långt han blir tvungen att gå för att få den.
Ett oväntat slut men en ganska spännande story.


Imorgon är mitt hjärtistjärtigull ledig så då blir det mys för hela slanten och eftersom vi var och handlade förut så behöver vi inte ens gå utanför dörren om vi inte känner för det, sug på den ni!

God natt och sov så gott så hörs vi väl imorgon!

2010-01-15

Idag har jag varit nere på Arbetsförmedlingen för första gången för att skriva in mig, dock hade jag fått fel uppgifter igår så dem stängde 15 min efter att jag kommit så jag får komma tillbaka på torsdag istället.
Jag insåg för ganska länge sedan att jag inte skulle klara ut det här bara det att jag inte ville tro det. Jag har ingen inkomst och jag vill inte leva på andra, tror ingen vill göra det.
Så nu ska jag skriva in mig och hoppas på "under" haha.

Reinaldo och David (min lillebror) sitter här och spelar xbox och jag väntar på att maten i ugnen ska bli klar.
Eftersom Rei inte orkade handla när han kom hem så tog vi lite vad vi hade, det räckte, men sen var jag dum och sa till Rei att bjuda hit Jonathan också och då blev ju helt plötsligt fläskfilén och pommesen(?stavning?) för lite så nu har vi tinat upp 3 kycklingbitar till och en kastrull ris eftersom vi är storätare, haha.

Så idag blir det:
Marinerad fläskfilé i ugn, en hel bit
Marinerad kycklingfilé i ugn, 3st
Pommes i ugn
Ris, säkert 1 liter i volym
Min vegetariska filé + 1 vegvårrulle
Bearnaisesås

Inte någon snålmiddag här inte, haha
Nej nu måste jag ut i köket och titta till pommesen och hoppas på att djuren är klara att äta snart också!

-

Och jag vet att jag alltid kommer att få dig på fall, för du är precis som jag

Du kan tänka, se, minnas, förtränga, känna och le, precis som alla andra, precis som jag

Och jag vet att du alltid kommer kunna fälla mig, med endast en av alla saker vi alla kan

Att alltid vara den som är den som tänker så som man inte borde tänka och som alltid känner så som man inte borde känna och som alltid pratar om det vi ska vara tysta om och som framförallt, känner det man inte borde känna

En människa, lika vilsen

En människa, lika rubbad

En människa, lika ärlig som jag

Vi är precis som vi ska va

The Garden collection by H&M

Satt och klickade runt lite på internet nu och såg att H&M till våren ska lansera en ny collection där alla plagg är ekologiska.
I collectionen är det mycket blommor, färger och volanger och många av dem var faktiskt riktigt snygga!

Här är några smakprov på det jag tyckte mest om:







Där var lite av kläderna samt armbanden som även dem ingår i collectionen.

Infon och bilderna hittade jag på www.glamour.se och jag tror att min favorit är klänningen på andra bilden!

Paradise Hotel

Såg just båda avsnitten på TV och jag har bara en sak att säga åt kvällens avsnitt, HERRE GUD!
Jag fattar inte hur en enda vettig person skulle kunna söka dit så det är ju tur att ingen normal är med.

Den nya deltagaren, strippan: "Om det betydde att man var tillsammans bara för att man knullat med någon så skulle jag fan vara tillsammans med hela jävla Sverige!" Typ så sa hon, och hm, jag undrar om hon och Rei också är tillsammans då, haha.

God natt!

2010-01-03

Åh, jag fastnar alltid framför bloggar som i sin tur leder till fler bloggar osv osv osv. Skulle gå och sova för 1½ timme sedan tänkte jag ju.

Rei och jag har i alla fall tittat på Law Abiding Citizen, gissa vem som somnade på slutet? Jo, filmsovaren Reinaldo!
Att tillägga är även att det är han som tjatat att han vill se den så ja, vi såg den, eller JAG såg den. Haha

Idag har jag gjort någoting som jag aldrig tidigare gjort själv, frostat av frysen! Haha, tänker alltid på Heartbreak Hotel filmen då man pratar om att frosta av frysen. "men mamma, du kan ju inte frosta av frysen på en fredagskväll!"

Vill även slänga upp några bilder bara för att jag älskar mitt älskade hjärta. Vi har faktiskt klarat av att vara tillsammans med varandra nu när han varit ledig utan att slå ihjäl varandra! Det borde väl ändå betyda något? ;)
Har iofs haft lust lite då och då och jag lovar, jag är inte den enda som känt så, haha. Vi älskar att reta upp varandra och han vet precis hur han ska få igång mig och jag honom men ja, vad vore kärlek om den bara vore bra?


Pluttegubben i bergen på Gran Canaria



Inne i en restauranggrotta


Denna bild lägger jag upp bara för att jag tycker är fin men jag kan nog hitta likheter på mig och Reis förhållande i den här bilden också. Vi sitter typ ihop och ligger och gungar och puttar emot varandra så det skaver. Vi ligger i samma vatten där miljontals andra båtar också ligger men ändå väljer vi att ligga bredvid varandra för vi tycker om det, så det så.
Det var min grymt poetiska sammanfattning av båtarna och våra likheter klockan 1.42 på natten, antar jag..

God natt, nu blir det sängen och mys!

2010-01-02

Skumt, tänkte med vana skriva 2009 men nej, 2010 är det numera.
Jag har inte heller uppdaterat sedan den 26, dåligt dåligt!

Men ja nu ska jag i alla fall uppdatera lite tänkte jag då jag tänkt på det nästan varenda dag.

I veckan åkte vi till Linköping och kollade in mellandagsrean och IKEA, med oss hem fick vi spegeln som Rei suktat efter så länge vi träffats och innan det. Även en hutch som han säger, dvs en möbel med lådor att ha (i vårt fall) kontorssaker, mappar m.m i. Jag hittade även en tunika från Vila och ett linne från JC. Linnet var dock inte på rean men fick ett presentkort av David därifrån i julklapp så jag använde upp det.
Ja mer som har hänt är väl nyår, Maria sov över en natt, Rei och jag var nere och shoppade jeans åt honom och hittade 3 par, var hos mamma och åt mat igår och var ute hos Annika idag och åt samt att vi häromdagen började fixa det som ska bli en inbyggd hylla mellan fönstret och städskåpet där det innan bara var en spånskiva. Vi har alltså tagit bort spånskivan och ska utnyttja utrymmet bakom, (ett gömt utrymme som doldes) så jag har målat sidorna och Rei har sågat till botten så kvar har vi nu att såga ut hyllplan där Soda Streamern, brödrosten och mixern ska stå för att få lite tomt utrymme. Vi satt även spegeln på plats i hallen så nu jäklar kan man spegla sig mer än i bara badrummet!

Igår fick jag även en riktigt bra överraskning vid 11 då jag hör hur dörren öppnas och in kommer mitt älskade hjärta som fått gå hem då det inte var något folk ute. Så vi hade filmmys till filmen I love you man (som rekomenderas stort!) och popcorn och sedan sängen tillsammans! Mys mys mys!

Jag har så mycket att skriva om egentligen att jag glömmer allt nu då jag väl sitter här men ja..
Dagen innan nyår planerade jag även att ge upp livet och sova mig igenom nyår men det gick sådär faktiskt. Men det är ganska skönt att gråta ibland, i alla fall om man inte är ensam. Hotade även med att sova igenom detta år men ja, jag är ju vaken nu så det gick också åt helvete.

I år hoppas jag på följande:

- Få ett jobb som = inkomst = pengar = hjälpa till att betala = känna mig mindre som en snyltare = bättre välmående och självkänsla = gladare Sarah = gladare omgivning = bättre förhållanden till andra osv osv osv

- Jobba på vårt förhållande vilket ska göra det bättre, sundare och lyckligare

- Äta nyttigare vilket jag hoppas ska göra mig piggare då jag för tillfället känner mig som en zombie dygnet runt. Hoppas även att det ska göra mig stabilare mentalt och mer vital eller vad det nu heter samt minska mitt magont

- Ska även, som nästan alla andra lovar, börja träna, inte äta efter klockan 6, sluta dricka och bla bla bla, men jag är realist och jag vet att jag inte har självdiciplin till att träna som man ska, jag är tillsammans med en spanjor och vi äter middag då andra äter kvällsmat och jag dricker sällan och då jag dricker skulle jag lika gärna kunna ha varit utan så nej, jag tänker inte lova något av det.

RSS 2.0