Sista inlägget innan resan

Inte trött alls. Får väl skylla mig själv lite egentligen eftersom jag sov på eftermiddagen för att slippa känna att det kliade överallt.

Nu börjar vi få ordning på allt men det är inte klart än.
Ska sätta mig och tömma mitt kameraminne just nu och säkerhetsspara bilderna på datorn på en hårdisk som stannar här hemma.
Checklistan börjar bli helt avbetad, mest toasaker kvar som vi behöver imorgonbitti (läs om 2-3 timmar)...
Reinaldo gick just och lade sig ett par timmar (läs TVÅ) och ja, vi får se hur det går helt enkelt, haha.

Troligtvis blir detta min sista uppdatering här i Sverige.

Till mamma:

Jag har skaffat ett eget Skype-konto nu som vi kan tala genom. Tidsskillnaden tror jag är 4,5 timmar (är klockan 12 här i Sverige så är klockan 16.30 där nere) så vi måste försöka passa in någon tid då vi båda är hemma/vakna!
Jag kommer sakna er här hemma men det ska bli riktigt skönt att komma bort ett tag och se något nytt.
Allt kommer gå bra och glöm inte att jag älskar dig lilla mamma!

ETT DYGN KVAR!

Om nästan exakt 1 dygn är vi framme i Delhi! Jag kan fortfarande inte förstå det och inte heller kan Reinaldo det. Snart är det på riktigt!


Stressen börjar komma smygandes..

Nu håller jag på att göra mig i ordning. Har fått en jourtid till läkaren för att kolla upp min allergi nu innan vi åker. Är orolig för hur lungorna klarar trycket när vi lyfter och landar..

Vi ska även handla fika tills imorgon samt åka hem och säga hej då till mamma.
Packning och mat är fortfarande kvar också så hur mycket ska vi sätta på att jag kommer somna lagom tills jag ska gå upp igen? ;)

Dudhsagar falls


Bild från internet


Bild från google maps


Detta vattenfall finns i Goa och får vi möjlighet att åka dit så kommer vi göra det! Så häftigt det skulle vara att se detta!
Det går tåg förbi detta vattenfall, titta på bron där nere så ser ni vart det åker förbi! :)

SLUTA JÄVLAS MED MIG SNÄLLA LILLA KROPP!

Jag håller för tillfället på att drivas till vansinne!
Mitt ansike, armar, ögon, näsa och hals kliar och jag vet inte vart jag ska ta vägen!!

Är det min allergi som jävlas så är det läge att lägga ner nu, bara så du vet kroppen!

Igår slet jag av mig allt på överkroppen och bara fick ren panik. Jag och Reinaldo fick sedan stå och smörja in mig med en felfärgad, fet hudcreme så klådan skulle lägga sig. Dock ser det fortfarande ut som om jag har gulsot men det har också en charm har jag hört...

Svar på kommentarer:

Maria: Haha ja faktiskt men på många hotell har de byggt de västerländska mer bekväma toaletterna som man av platsbrist inte behöver backa in i för att sedan köra benträning när man sedan ska pricka rätt! Vi har dock inte sett vår toalett men jag hoppas innerligt att den INTE ser ut som den på bilden.

Mamma: Jo jag tror det var ett fint hotell. Det kommer kosta ca 7000 rupees för 3 nätter, dvs ungefär 1000 kr! 330 kr per natt alltså så det känns helt okej! :)

Hotell bokat!

Nu har vi bokat hotell och jag tror (i alla fall om man kollar på kommentarerna) att vi valde ett bra hotell som ligger centralt och är prisvärt!

Hotel Grand Godwin
http://www.agoda.se/asia/india/new_delhi/hotel_grand_godwin.html#Photos

Kolla in länken ovan om du vill se bilder på hotellet!

Nu sitter vi och skriver ut lite papper på bokningar, biljetter m.m!
Har även skrivit ett dokument på närmare 10 sidor på information som vi ska ha med oss ner. Allt från våra kontonummer till bra shoppingställen till flygplatsernas adress och telefonnummer.

Om nästan exakt 2 dygn står vi med fötterna på Indisk mark!

Free foot spa

Sitter och försöker hitta ett hotell i den hemska Indien-hotell-djungeln! Just nu hoppas vi bara på att slippa ett sådant här badrum:


1 dag kvar!

Nu är det inte långt kvar, inte långt alls!

Jag är stressad och kommer inte kunna somna ikväll, jag har ont i nacken och ryggen så jag sitter här med håret fult uppsatt och fullt med tigerbalsam på hela ryggen. Tur att min älskade pojkvän håller sig lugn och försöker få mig att känna mig likadan!

Imorgon bitti kommer mamma och äter frukost med mig och då jäklar ska jag packa klart det sista och städa så mycket jag kan!

Hörs imorgon!

Låt det inte vara sant!

Alltså, det är en grej som jag knappt vågar säga eller skriva för jag resonerar lite - sägs/skrivs inte finns inte.
Hoppas verkligen det funkar!

Hoppas hoppas hoppas inte att min förkylning håller på att bryta ut, bryter den ut från jag psykbryt, helt klart!

2½ dagar kvar!

Nu är jag mer pepp än någonsin! Jag har hittat en ny sida, indiasite.com som har mängder med info om bland annat bra shopping och sevärdheter i Delhi, Mumai och Goa!

Såg förresten kommentarerna om min packning så Maria - jag har tagit ur mina kortbyxor nu och packat ner ett par andra, mjuka som jag kan ha på stranden. Hade även tänkt shoppa loss där nere så jag kommer säkert hem med massor tröjor sedan ;)
Och Katta, jag lovar att ha det superbra där nere! Det kommer nog bli fullt upp hela tiden men jag har tänkt att försöka uppdatera bloggen ibland om vi tar med oss datorn! Jag har 3 minneskort (8 GB sammanlagt) till kameran och ca 2 timmars full-HD filmtid som jag kan dela med mig av sedan! :D

Älsklingen uttalar sig

Reinaldo: Den som hittar han finner.

Haha, jag älskar honom och hans försök till smarta citat och kommentarer <3

3 dagar kvar!

Okej, jag ska inte drabbas av panik nu men alltså vi åker DENNA VECKA! Jag tänker på det, vi pratar om det och fantiserar men det känns helt overkligt att vi SKA åka dit, att det bara inte är en fantasi eller dröm.

Nu skrev Reinaldo att han bokat bussbiljetter från Norrköping till Arlanda och jag håller på att packa bagage och handbagage.
Packningen hittills:

1 klänning (vit och tunn)
1 till klänning (den jag fick av Rei från Gran Canaria)
2-3 leggings
1 par kortbyxor
Bikini
Trosor
BH
Diverse våtservetter
Reseapotek med mediciner, krämer/lotion, vätskeersättning m.m.
Adapter till Indiens uttag
Laddare
Kamera, filmkamera
2 skjortor
1 par jeans
Kalsonger
Badbyxor
Ficklampa (det är vanligt med strömavbrott där nere)
2 hänglås
Väska som man hänger runt halsen och innanför kläderna (1 vattentät, 1 vanlig)
2 uppblåsbara resekuddar

Och kvar är då ännu fler laddare, datorn, sudoku, kortlek, toasaker, en del papper, en lista på alla saker vi har med oss, hörlurar och en till resväska då packningen härifrån endast tar upp en halv! :)

JVC Everio




Haha snyggsnygga bilder från min filmkamera! :)

4 dagar kvar!

Idag har Reinaldo spelat tvålflaske-fotboll. Han vann..

Nu ska vi gå till Willys för ikväll ska vi äta pizza! Hemmagjord botten och tomatsås med massor av gott på! Sedan avslutar vi med en god smoothie om vi inte är kräkmätta!

2011-03-26

God morgon/middag. Reinaldo håller på att olja utestolarna och jag ska strax ut och "hjälpa till" ;)
Nu peppar vi som bara den och lyssnar på indisk musik för vet ni vad? Snart åker vi!

Ge mig Simcity!

Nej vad tråkigt jag fick precis! Jag fick lust att spela Simcity men den skivan är nog hos mamma. Tänkte att Sims3 får duga istället så jag sätter i skivan och kommer på ungefär samtidigt att jag måste ha Reinaldos dator för att kunna spela och den kom Jonathan och hämtade för en stund sedan.. Så, vad ska jag göra nu? Jag ville bara ha något "verklighetsflyktigt" att göra nu en stund innan jag ska sova, haha.

2011-03-25

Snart ska jag ge mig ut i det underbara vädret! Några kilos tyngd lättade mig igår av att bara lämna in tentan - även om jag inte vet om jag får godkänt på den än eller inte!

Nu börjar det äntligen närma sig med resan, helt sjukt! Vi beställde resan i februari och tiden har bara flugit iväg! Igår förresten när vi skulle boka hotell så gick jag in och kollade lite kommentarer om hotellet först och jag kunde inte tro mina ögon - bilden på hotellet var inte ens rätt! På bilden var det ett jättefint hotell med fin ingång, garage och en liten trädgård men verkligheten var inte i närheten! Mitt i Delhi i en länga av höghus och vid renoveringshus! De hade fått urusla kommentarer om att det bara fanns kallvatten, insekter, damm på väggarna, inga fönster, smutsiga och äckliga sängar och smutsiga handdukar. Personalen var otrevlig och pratade högljutt på nätterna. Frukosten var totalt misslyckad så många gäster gick åt och på närliggande hotell istället!
Så ja, nu vet vi inte vart vi ska bo!

2011-03-24

Nu har jag skickat in tentan men är missnöjd som bara den. Jag är nästan helt säker på att jag missat hälften, det har jag visserligen varit efter varje inlämnad tenta men denna gång känner jag mig inte ens hälften så nöjd som jag brukar.

Just nu ligger min lilla söta pojkvän och mumlar i sömnen, ska dock gå och slita upp honom ur de mysiga drömmarna för vidare sovning i sängen.
Imorgon ska jag på möte, pigg och glad. Måste.verkligen.sova.nu!

Jag får väl försöka intala mig att mitt nya motto är: Ta dagen som den kommer

Statistik i form av siffror

8-9 - så många kilo jag gått ner sedan jul.
1-2 - så många storlekar jag gått ner i vissa kläder, framför allt jeans
7 - så många dagar tills vi är nere i Indien
0 - så många dagar tills tentan ska vara inlämnad
2 - ungefär så många månader det är tills "sommarlovet" börjar
2 - ungefär så många år sedan jag successivt flyttade in i Reinaldos lägenhet, haha
765 - så många dollar jag har i min väska just nu
Okänt nummer - så mycket saker jag har som jag inte använder.

Resfeber!

Resfebern knockade mig som en smäll på käften och jag insåg precis att det idag är EN VECKA kvar tills vi åker! Självklart är det nu som jag kommer på massor av saker vi måste göra innan dess - plantera om tomatskott, beställa böcker, städa(!!!), kolla så vi inte har massor i kylen, packa, tvätta en sista gång, köpa patron till skrivaren, skriva ut viktiga papper, leta reda på alla viktiga papper som ska med osv osv osv.

Jag längtar tills vi sitter där på planet och allt är klart eller för sent för att göra något åt det.

Haha phinphin arm!



Kissie laddade precis upp denna bild på sin blogg, vilken fin högerarm hon har, en sådan vill jag också ha men får väl nöja mig med att mitt långfinger är av samma tjocklek..

Photoshop! <3

God natt!

Tur att jag har så mycket annat att tänka på så jag knappt hinner lägga ner någon energi på att tänka på att detta kommer att gå åt helvete! Jag vet, jag har sagt så varje tenta och hittills har jag gått igenom alla så vi får se hur det går denna gång.
Om 8 dagar är vi nere i Delhi, rätt häftigt, overkligt och sjukt läskigt att över huvud taget tänka tanken! Vi har troligtvis precis kommit till ett hotell och börjat gjort oss hemmastadda i det nya landet med färger, tyger, kryddor och MÄNNISKOR!

Populära platser



I know, jag har inget liv men erkänn att det är lite roligt vilka superduper-populära platser det finns! Och varför dyker denna Maria ständigt upp överallt? (nu högst upp till vänster) Varför hänger Maria på de populäraste platserna och skriver de mest minnesvärda statusuppdateringarna för? Only facebook knows.

Nepp, nu ska jag gå och skaffa mig ett liv och fortsätta skriva på tentan (ja det var ju ett roligt jävla liv jag har). Förresten, jag ska locka med mig Reinaldo på kosläpp i maj, ser ju hysteriskt roligt ut och jag menar bara lyssna på namnet - kosläpp, hur awesome låter det inte?

Nedräkning: 8 dagar kvar



Sådär ser det ut just nu på delen "necessär" och jag undrar hur många sådana jag måste ha med mig för att få plats med allt! Haha
Det fetstilta ligger just nu i resväskan och väntar på att få trängas med tusen saker till!

Aaw.

Jag luktar jättemycket av Reinaldos parfym på min överarm idag. No way att jag tänker duscha fören han kommer hem igen! Jag undrar dock hur jag sov i natt, min överarm på hans hals kanske?

Haha



Fint att Maria står för de minnesvärda statusuppdateringarna! Speciellt den översta som gillades av hela 1 person, japp japp.
Undrar vad för intressant hon kommer med imorgon..

Kårö, älskade sommarstuga

Tänk vad en film på 1 ½ minut kan få en att ändra humör och känsla totalt. Nu sitter jag bara och gråter.
Jag vågade först inte ens kolla på den, jag hade faktiskt glömt bort att jag över huvud taget hade den. Det bara knöt sig i magen när jag fick syn på det. Den fina tomten med det lilla, nedgångna och gulliga huset.

Jag har inte glömt ett grässtrå, en detalj och jag kommer att göra allt för att fortsätta minnas det precis som det är, eller kanske var. Jag försöker tänka på allt, varje dag. Allt för att inte glömma.

Tänk vad något så materiellt som en bit mark och ett hus kan påverka en människa och dess känslor.



Älskade, älskade hus. Inga pengar kommer någonsin kunna ersätta all den saknad jag för alltid kommer att känna.

Hur mycket pedo är du?



Med denna simpla och snygga finess kan du på nolltid räkna ut hur mycket peddo du är!

Underbar dag!

Vilken superdag!
Tog sovmorgon och vaknade av vår och solsken, fick reda på att jag får tillbaka pengar på skatten, kom en dag närmare resan, träffade Amanda och hennes supersöta hundvalpar, var på stan med mamma och fick BH:ar av henne (tack!) och sist men inte minst myst på soffan med min, numera sovande, älskling.

Fast fan, nu kom jag precis på att vi har massor tvätt nere i tvättstugan, haha.



Ett jäkligt fint glädjerus

Håller på och tvättar och jag kan lova att det inte är det jag blir superglad över! Gick precis in på skatteverkets hemsida för att se om jag får tillbaka pengar eller om jag ska betala in mer och guess what? Jag kommer bli miljonär innan midsommar, eller ja, nästan i alla fall! ;)
Ringde till Reinaldo och frågade om han vill pka utomlands då igen, haha.

Nu ska jag speedtvätta (eller så lämnar jag det tills ikväll?) så jag kan ge mig ut i det här underbara vädret!


Åh vad jag längtar tills vår fina stad åter ser ut såhär!

Jag då?

Förresten, jag vill också få tillbaka pengar på skatten eller åtminstone få brev om hur mycket jag ska få/betala tillbaka.

Bh:ar, vårväder och rövologer

Ni har inte missat Åhléns erbjudande nu va? Alla Bh:ar från Closeness kostar 99 kr! Jag ska gå ner med mamma senare idag och kolla på de jag lagt undan, skulle verkligen behöva nya då jag för tillfället "bor" i EN, börjar bli lite tjatigt att ha samma och gå utan när jag tvättar, haha.

Idag har våren verkligen kommit! Hur underbart är det inte att gå upp och se att termometern visar 14 grader i skuggan?
Idag har jag massor med roliga och tråkiga måsten, får se om jag gör hälften av det.


Förresten, för några dagar sedan fick jag en remisstid till Rövologen (lär urolog(?)). De ville att jag skulle komma dit och göra en undersökning då jag är i Indien så hell no! Sedan läste jag beskrivningen om hur man skulle förbereda sig och jag höll på att börja gråta!

1 vecka innan får jag inte äta fruktkärnor (jordgubbar, passionsfrukt, granatäpple, sylt med bär osv), fruktskal, fullkornsbröd eller müsli. 1 dag innan så ska jag rensa ur tarmarna genom att dricka FYRA LITER laxeringsmedel och därmed sitta på toan i ca 4 timmar. Och innan jag påbörjar denna process får jag inte äta på 3 timmar. Så säg att jag äter sista gången vid 15, då kan jag börja dricka laxeringsmedlet vid 18 och då vara klar runt 10. Jamen det låter ju superroligt! Efter det sedan är klart så får jag ju självklart inte äta fören efter tittsaken är klar vid kanske 9-10 dagen efter.
Undersökningen då, ja då kommer jag in, får en supermysig nål i armen eller handen med lugnande. En MAN kör sedan upp en kamera i röven på mig, eller nej förresten, först så trycker de in luft i tarmarna. Detta gör att man kan få magknip i min annars så tomma mage.
Lämna bilen och cykeln hemma står det också.
Vafan, jag har ont i magen och så ska jag dit och de ska göra saker som bara får mig att bli sämre? Och hur mycket ska vi sätta på att de inte hittar ett smack förutom mina utrensade tarmar?

Jag ska omboka tiden tills jag bestämt mig om jag ska avboka den eller inte. Sedan ska jag kräva en kvinnlig stjärttittare. Det är ju fan jobbigt nog utan att ha en gubbe där bak under tiden!

Så, omboka tiden, kolla på BH:ar, ringa några samtal, beställa böcker, kolla biljetter, plugga, städa och GÅ UT!

Yoga

Idag testade jag på lite halvambitiös amatör-yoga här hemma i vardagsrummet. Det jag garanterat kan fastställa av detta böjlighets-utövande är att shit vad vig man måste vara! Haha

Vi lär ju i alla fall inte frysa...




Vad har vi gett oss in på!? Haha

10 dagar kvar!

Igår var jag och Reinaldo ute på promenad och jag såg årets första fjäril! Kunde knappt förstå att det faktiskt var sant när den kom och flög över snön. Vi firade sedan med att äta färskpotatis. Snart är våren här och snart åker vi!

Pusspuss

"Har du funderat på en sak, om jag går ner några kilo så kommer jag bli en hunk"

Haha

Ingen kan köpa livet.

För ett par dagar sedan när jag var på väg till skolan lyssnade jag på ett reportage på radion om en kille vid namn Emil som numera var en så kallad "non consumer", dvs en person som inte shoppar mer än det nödvändiga för att överleva, mestadels mat.
Emil var tidigare en modeintresserad kille som levde som alla andra men ansågs numera som en udda person som inte längre följde de normer samhället för övrigt bygger på. Han trodde på människan och dess godhet och kärlek. Han hade ingen TV då han menade att den ständigt matar oss med hur vi ska vara, se ut, tycka om och framför allt - köpa.


Jag har efter detta funderat mycket på hans tankar. Vår konsumtion är ohållbar i längden men nödvändig enligt politikerna för att hålla ekonomin flytande.
Hur mycket saker har jag egentligen inte som jag inte behöver? Mängder!

Gör dessa materiella ting mig lyckligare i längden? Kan jag känna ett glädjerus eller lyckokänsla över det där halsbandet som jag köpte? Ja, kanske då jag köper det och när jag första gången använder det. Men sedan då? Endast döda och materiella ting utan någon egentlig mening för varken mig som person eller betydelse för vem jag är.
Thomas Di Leva är en klok man. Det mesta kan man köpa men ingen kan köpa livet.
Så sant, ingen kan köpa äkta kärlek. Ingen kan köpa hälsa. Ingen kan köpa livet.

Thomas Di leva - ingen kan köpa livet

Du sitter ensam, surfar efter skatter du vill ha.
Du går och shoppar, söker efter något du kan va
Din tunga suktar efter himmlarna
Din näsa följer alla vindarna.

Det mesta kan man köpa, men ingen kan köpa livet
Ingen kan köpa livet
Ingen kan köpa livet

Du vandrar hemmåt i rätt kostym av märket antivåld.
Din klocka tickar, du läser om att månen har blivit såld.
Vad kostar utsikten i fönstret där?
Vem äger luften som vi andas här ?

Det mesta kan man köpa, men ingen kan köpa livet
Ingen kan köpa livet
Ingen kan köpa livet

Se mig, hör mig, känn mig, rör mig.
Se mig, hör mig, känn mig, rör mig.
Se mig, hör mig, känn mig, rör mig.

Det mesta kan man köpa, men ingen kan köpa livet.
Ingen kan köpa livet
Ingen kan köpa livet

Det mesta kan man köpa, men ingen kan köpa livet.
Ingen kan köpa livet
Ingen kan köpa livet

Ingen kan köpa livet.

Haha!

Sitter och tittar i Kissies blogg och antingen så har hon ett väldigt annorlunda skåp eller så har hon photoshoppat lite, döm själv...


Det är liksom lite vågigt där på ena sidan, haha

2011-03-18

Hemma igen efter en kul kväll/natt/dag i Linköping med Maria och Anna! Lite roligt att jag blivit så snål nu när resan närmar sig, så fort jag ser en tröja eller liknande så tänker jag typ "fin men njaaa, den kanske finns i Indien för typ mer än halva priset".

Nu under kvällen så bakade jag och Rei lite bröd med olika sorters torkad frukt, frön och mjöler - supergoda och mättande! Reinaldo stressade sedan till jobbet och nu sitter jag här och tittar på min nya favoritserie - Big Brother. Tycker det är så sjukt kul, speciellt nu när det varit sjukhustema med olika sjukdomar/olyckor/tillstånd, haha.

Alltså, vad är babyolja gjort av? Bebisar?

Olivolja - oliver
Rapsolja - raps
Babyolja - ?

Fan!

Mitt bläck till skrivaren tog slut så nu har jag inte första sidan på tentan, haha. Det var ju jävligt lägligt!

Nu ska jag i alla fall packa lite, göra mig i ordning och om jag hinner även plocka i ordning innan jag drar till skolan och sedan vidare till Linköping och Anna & Maria! :)

TVÅ VECKOR KVAR!



Dåligt photoshoppade modebilder

Läste på Aftonbladet att många bloggare blivit upprörda över en bild på Victorias secret idag då en bild visar en uppenbart superretusherad bild. Satt och kollade lite efter bilden men hittade ett dussin andra, minst lika fula bilder. Till och med jag kan göra det bättre - i Paint!


Jag menar, kolla hennes arm - what's up with that?

Ett steg närmare

Idag var det driftstörningar så jag har inte kunnat blogga! Förut idag var jag och tog den sista dosen vaccin innan resan. ÄNTLIGEN har jag tagit alla tre inför resan. Jag har varit så sjukt nervös inför detta så det känns riktigt bra att det är gjort! Nu kommer jag inte behöva vaccinera mig fören i augusti/oktober igen.
Vi har även fått tillbaka våra pass med visum i idag, det gick supersnabbt!

Imorgon åker jag upp till Linköping efter skolan och hälsar på Anna och Maria i deras kollektiv, ska bli skit kul! Anna fyller även år så vi ska äta en födelsedagsmiddag med bl.a. några som lämnat den superfina staden Västervik för lilla futtiga Linköping. ;)

2011-03-14

Har för tillfället 38 flikar uppe i samma internetruta, kanske inte är så konstigt att internet blir lite segt emellanåt..

Idag spenderade jag några timmar på Brygghuset i Vimmerby för att observera min omgivning för en uppgift i skolan. På hemvägen blev jag supersugen på massor av laktos så jag och Sofie svängde in på Corner och stornjöt av en bägare mjukglass! Första, men definitivt inte sista, mjukglassen för i år!
(Kerutabs är min älskade räddning)

17 dagar kvar

Skoltime!

Sitter och inväntar min chaufför (läs Sofie) så vi kan åka till skolan. Funderar på om jag ska ta tummen ur röven och börja plugga till körkortet i sommar så jag kan sätta mig i bilen och köra själv snart, japp japp.

Någon som vet vilken stad det finns mest att se i - Delhi vs Mumbai?

Motionssöndag

Vi vaknade i morse och kände oss super-bakis båda två - av ingenting! Efter ett par timmar "inte-göra-någonting" så lockade jag med Reinaldo ut på en promenad - till Kvantum! Efter flera kilometer och 100 fina villor senare så tog vi en fika, handlade lite och traskade sedan hem igen. Nu sitter vi och tittat på TV och bara har det bra.

Vi har även tittat inrikesflyg och förvånats över de sjukt låga priserna! Delhi-Mumbai-Goa-Delhi för ca 2400 kr för oss båda! Imorgon ska vi fortsätta kolla lite och förhoppningsvis boka.
Nu är det bara 18 dagar kvar tills vi åker!

Inköpen för idag:

Jag är numera ägare till en videokamera från JVC som vi ska ta med oss på resan som nu bara är 2,5 veckor bort!
Denna kamera blev det fast i svart:


Full-HD som jag kan både filma och ta kort med. Jätteliten och smidig med blixt/lampa så jag kan filma i mörker!
Jag/vi köpte även ett till minneskort till systemkameran samt ett extra till videokameran. För att vara säkra på att kunna ladda all elektronik så köpte vi även en "reseadapter" med uttag som ska passa Indien, Afrika, Asien, Australien m.m.
Jag köpte även leggins och ett baslinne på Gina Tricot och mat och lite på Mix Mat som finns i Hageby Centrum! Verkligen att rekommendera ifall ni har vägarna förbi Norrköping och vill köpa utländsk/importerad mat till normalpris från världens alla hörn.

Nu sitter vi och tittar på Melodifestivalen och jag säger bara suck, vi kommer att komma långt ner i Eurovision i år igen ifall de övriga länderna inte har totalt värdelösa låtar!

2011-03-12

Nu håller vi på att göra oss i ordning för om en stund ska vi hämta upp mamma och David och dra till Norrköping över dagen!

AaAaAaAaW!

Idag har jag tillbringat en del av dagen i skolan, en del på stan och en del hemma hos Amanda med de sötaste hundvalpar jag någonsin sett! Reinaldo och jag satt på deras golv i säkert två timmar och bara stornjöt!
Nu står lasagnen i ugnen och snart så blir det fredagsmys med min lediga älskling! :D

Och självklart, MASSOR av superduperdundergulligullsöta bilder!









(Reinaldo jämförde hunden med sin fot, haha)

Ännu en sten från hjärtat

Fick tillbaka ytterligare en tenta nu idag, eller ja, jag fick resultatet över skolans hemsida!
Nu är det bara den hemska tentan för denna kurs som är kvar innan jag kan slappna av på riktigt, Vetenskaplig metod - ja ni hör ju hur superduper rolig den låter!

Idag har vi skrivit ut våra visum, betalat in pengar för dem och även skrivit ut bokningsbekkräftelse och betalningskopia. Imorgon ska vi gå och slänga det på lådan tillsammans med ett REK kuvert och våra pass. Snart jäklar, 3 veckor kvar!

Träffade även Anna över en fika på stan, var hur länge som helst sedan jag träffade henne sist! Och om allt går som det är tänkt så åker jag upp dit om en vecka för att fira hennes födelsedag över en middag i Linköpings kanske bästa kollektiv där både Anna och Maria tillbringar sina nätter! Två kompis-flugor i en smäll ;)
Rei, jag, mamma och David kanske även åker till Norrköping under lördagen med men så långt i planeringen har vi inte kommit än inte!


Visum

Troligtvis det mest påfrestande, svåraste och absolut tråkigaste med denna resa och dess förberedelser!
Så, nu har jag skickat iväg den elektroniskt och skrivit ut den och kvar är "bara" att sätta över pengar till den Indiska ambassaden, sätta fast ett foto som vi tog idag, skriva ut biljetter samt skicka med mitt pass samt ett REK kuvert som de skickar tillbaka allt med.
Inte alls krångligt? Right.

Dumma böcker!

Blir så förbannad att de böcker jag behöver som mest inte har kommit trots att jag beställde dem förra veckan! Nu ska jag fortsätta plugga på det jag kan så jag hänger med så gott det går imorgon!

Idag har jag i alla fall varit ute på en skön långpromenad med modra mi. Vi möttes vid Willys, gick till Lager och Busfrö Nytt & Bytt och sedan tillbaka till Willys. Jag gick efter det ner till Walters och tog passbilder (till visumet) och nu sitter jag här med en färdig potatisgratäng och ugnsstekta räkor i ugnen och stekta grönsaker och qournfiléer på spisen och bara väntar på att Rei ska komma hem.

En bra och peppande nyhet är att jag för första gången på kanske 4 år kom i en kjol som varit för liten! Jag visste knappt vart jag skulle ta vägen när jag drog igen dragkedjan och vips, den satt som ett smäck! De ni!

Mormor vid 23-års ålder

Läste precis en artikel på aftonbladet.se om en flicka vid namn Rifca i Rumänien som vid 12 års ålder födde en dotter som i sin tur nu fött en son. Rifca blev senare mormor då hon var 23 år gammal! (eller ska jag skriva ung?)



"Idag är hon 25 år och barnbarnet har fyllt två. Rifcas egen mamma, Ions mormorsmor, är 42."

"Samtidigt påpekar hon att det hör till den romska traditionen att gifta sig tidigt; allt för att garantera brudens oskuld."

Jag mår illa.

Källa: aftonbladet.se - Wendela (http://www.aftonbladet.se/wendela/article8675965.ab)

Internationella kvinnodagen + fettisdagen = storstädardag med semlefika

Idag tog jag en ofrivillig sovmorgon då jag råkade stänga av väckarklockan i sömnen. Då jag insåg det, vid lunch, så flög jag upp som en boll och sprang ner till tvättstugan och tvättade ca 8-10 maskiner på ungefär 3 timmar! Jag har även tvättat vardagsrumsfönstren, dammsugit, diskat, plockat bort efter andra världskriget, dammat, bakat semlor och lagat mat.
Nu sitter jag äntligen ner och kollar på Big Brother där de för tillfället befinner sig i ett annat världskrig.

Imorgon ska jag slita mig upp ur sängen tidigt som bara den och åka på en föreläsning. Efter det ska jag ut i det superfina vårvädret om det håller i sig tills dess! Ville så gärna ut idag men tvätten som ockuperat lägenheten de senaste veckorna ville något annat.

Förresten, om en kille som har flickvän har sex med en annan tjej (som är singel) - vem är otrogen då? Är det bara killen eller är även tjejen han hade sex med det?

Mia Skäringer

http://www.tv4play.se/search?keyword=MIA+SK%C3%84RINGER

Eftersom jag fortfarande inte kan länka videofilmer här på bloggen så får jag väl helt enkelt lägga ut hela länken istället! Alltså Mia Skäringer är ju för skön. I gårdagens avsnitt låg jag verkligen dubbel: "Jävla Odd Molly fitter"

ÄR det verkligen så?

Google translate i all ära men jag slog precis på ett ord och jag vet inte riktigt om jag kan hålla med!
Ta översätt från engelska till svenska och skriv ordet "är" och se vad det betyder. Tryck sedan på lyssna och det låter ännu bättre, haha.

2011-03-07

Jag designade och smaksatte just mina egna chips på OLW:s hemsida och jag måste bara säga att jag absolut skulle köpa dem ifall de fanns i affären! Just so you know. Hey Chile heter dem. Kryddpeppar, hharlottenlök, chili, het paprika - jag menar, hur gott låter inte det?

Jag HATAR elektroniktermer

För ett par månader sedan så satt jag febrilt och letade efter en bärbar dator. Nu sitter jag här vid datorn jag till slut köpte och letar efter en videokamera. Jag vet nu vad flashminne är, alltid något antar jag?
Vad ska man välja när det finns 100-tals i olika modeller, märken, färger, priser och användningsområden? Det finns med hårdisk och utan, med och utan bildstabilisator, 5 och 10 megapixels upplösning, optisk eller digital zoom. Åh! Jag önskar att det i produktbeskrivningen kunde stå något i stil med:

"En bra videokamera där du får en bra kvalité för priset. Den går utmärkt att filma med och det blir både bra bild och ljud när du sedan kommit hem och inte kan filma om. Det är hög upplösning så du kan se dina filmer på TV:n på 40 tum och du kommer bli nöjd med resultatet. Ljudet brusar inte och man kan se det man vill helt enkelt. Köp denna och du kommer bli nöjd för den har allt du vill ha för mindre än 1000 kr!"

Ja men det verkar ju seriöst!


Rodney och Sanna i Big Brother har förlovat sig i bikten. De har nyligen haft sex för första gången och nu efter en vecka så är "kärleksparet" nu förlovat.
Haha, snacka om att förstöra innebörden av förlovning.

Förlovningsmissar/förstörare:

1. Rodney & Sanna
2. Micah & Kevin (15-åringen som blir tillsammans, gör slut, blir tillsammans, förlovar sig, gör slut, blir tillsammans igen och ja, gör slut?)

(Bilden är från kandisnytt.msn.se)

Om 4 veckor

Har jag satt ned min fot i New Delhi, Indien!
Känns fortfarande helt sjukt och overkligt. Snart är vi där, med fötterna på indisk mark i torrperiodens hetta. Snart står vi där nere i landet med över 1 miljard invånare, fina tyger, vackra färger, elefanter, kryddor, värme och Tuk-tuks!

Mitt lilla hjärta

Haha jag älskar när han sitter och pratar med sitt Xbox spel! Hans "soldat-kollegor" skrek på honom att komma så han ropade tillbaka: Men JA, jag är på väg! Haha

Idag har jag i alla fall spenderat större delen av dagen i skolan och en uppgift om lugn musik och dess inverkan på kor. Ah precis, kor. Sådana där stora skitsöta djur med spjuver. Låter ju väsentligt för mig som läser till Socialpedagog, eller hur?
Jag fick även tillbaka min tenta efter sisådär 7-8 veckor! Så sjukt dåligt lärarna sköter vissa saker! Något säger mig att det gått lite snabbare ifall vi inte studerat på distans.. Jag hade till och med glömt vad tentan handlade om men oavsett tid och ämne så försvann en stor sten ur ryggsäcken då jag klarade den.

Börjar även få en sådan grym resefeber och stress över allt vi ännu inte gjort! Vi måste fortfarande fixa visumet, boka inrikesflyg och kolla hotell. Det är ju redan mars och den sista drar vi!

Emmanuel Jal

"What would I be, if Emma didn't rescue me?"

Med hänvisning till inlägget jag skrev igår(?) så hittade jag nu Emmanuel Jal på Spotify för er som vill lyssna! Emma var alltså kvinnan som räddade och smugglade ut Emmanuel ur landet och på så sätt kanske räddade hans liv.

Emmanuel Jal - Emma

!!!

Åh! Varför kan inte jag länka youtube-klipp här längre!?

Vem/vilka grundar och upprätthåller normer egentligen?

Jag tänkte på en sak idag.
Här i Sverige så har vi en, enligt mig, väldigt udda alkoholkultur. Du är inte alkis om du dricker på helgerna - då är alkohol helt okej, oavsett mängd. Dricker du däremot ett par glas en vardag då jäklar har man helt plötsligt ett stort alkoholproblem - även om man är spiknykter fredag och lördag.

Vem säger egentligen vilka dagar det är lagligt, okej, accepterat eller bra att dricka och vilka som inte är det?
Vad grundar sig detta beteende i?

Dricker du 20 öl en helg så okej, fan vilken helg. Dricker du 20 öl mellan måndag-fredag så jävlar har du problem som heter duga.

Beroende som beroende. Missbruk som missbruk.
Eller nej förresten, på helgerna så är det ju OKEJ att missbruka alkohol för på helgerna kan man varken vara beroende eller missbruka. Eller?

RSS 2.0