Tillägnat Reinaldo



Jag älskar dig.
Inga ord kan på något sätt beskriva det bättre än vad jag känner för dig.
Att varje kväll få somna vid din sida för att varje morgon sedan vakna bredvid dig.
Att varje dag få höra din röst, känna din andetag och se dig. Jag älskar det.
Du är det där extra, det där jag älskar, det där jag inte vet hur jag klarat mig utan.
Jag älskar tryggheten jag känner när du ligger i min famn i soffan.
Jag älskar känslan när du håller om mig, när du kysser mig.
Jag älskar dig.

Nattens tankar

Min kropp är bra rolig. Imorse när jag vaknade så hade jag jätteont i högra halsmandeln. Det sitter kvar fortfarande och jag kan inte gäspa eftersom det gör så ont. Jag kan däremot prata som vanligt, vilket är mindre roligt för Rei.
Nu under kvällen har jag fått ont i örat med, det högra.
Vad är nästa sak? Ont i halva magen kanske?

Att fira Halloween med en tenta.

Nu SKA jag komma igång med tentan. Den har gnagit sönder mig totalt så har valde helt enkelt att utesluta den idag, tills nu.
Runt 15-16 idag fick Reinaldo för sig att åka ut på en biltur. Vi packade in oss i bilen med ett paket riskakor och åkte ut och kollade läget på Händelöp. Underbart fint ställe med de små båthusen och solnedgången bakom träden på andra sidan.

Nej, nu ska jag i alla fall ta tag i tentan, jag kom en liiiiten liiiten bit igår, men nu ikväll ska jag komma längre! Japp det ska jag. Wish me good luck!

Middag och film med Anna

Nu under kvällen har vi ätit fylld paprika i ugnen tillsammans med Reinaldo och snart ska vi se The boondock saints tillsammans med lite godis, ljus och filtar.
Syns imorgon!

Nagellacksmålning



Det syns verkligen jättedåligt på dessa bilder hur det egentligen ser ut!
I alla fall, "Pearly frost" nr. 103 från Isadora, Grafitti nail top "black tag" nr. 801 och "subway green" nr. 806 från Isadora samt överlack nr. 080 från Depend.

Halloween



Have a scary Halloween, haha

Smart facebook...

Kvalitet:


Smart föt att få folk avskräckta!

Kesospanskan

Bakade nyss nya muffins på receptet jag la ut igår.
Luktar underbart i hela lägenheten!

Nu har jag visat mina spanska färdigheter för Reinaldo, inte för jag vet om jag skrev rätt men jag litar på google translate till fullo!
Men beso!? (puss), det låter ju som keso! Usch

Nagelmålarverkstan

Har totalt glömt bort/förträngt att ta bort nagellacket för att sedan lägga på nytt. Lite sent att börja styra med det nu tyvärr.
Förra veckan kom i alla fall Bellan hit och visade bistert upp sina händer och berättade att nagellacket jag lagt på någon vecka tidigare var botta nu.
Hon gick bort till hyllan där hon uppenbarligen lärt sig att jag förvarar mina små färgglada skatter och bad mig ta ner dem så vi kunde måla på nytt. Hon gick sedan och satte sig på golvet, tog en tidning och la den på benen för att sedan lägga upp händerna på den - precis som bad henne göra sist, haha.
Sedan valde hon vilken färg (läs färger) hon ville ha och resultatet blev såhär:

De supersnygga naglarna!
Mörklila, korall och röd på lite slumpartat valda fingrar, eller ja, hon valde ju själv vilken färg som skulle vara på vilken nagel.

Muffins

Bakade muffins härom dagen som blev superfina och goda. Kom på att jag kan dela med mig av receptet här lite fort!

  • 2 st ägg
  • 1 1/2 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 dl mjölk
  • 4 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 nypa salt
  • 100 g smält smör
Sätt ugnen på 200°. Vispa ägg, socker och vaniljsocker poröst. Rör ner smält smör och mjölk. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt och rör ner i smeten. Fyll pappersformar till 2/3 med smet, gärna placerade i en muffinsplåt för styrseln. (recept och text från nätet)
Jag tryckte sedan ner ett stort hallon i varje form och lät dem grädda tills dem fått en gyllengul/brun och fin färg.


2010-10-27

Det mesta står helt still just nu, jag vet inte alls vad jag ska skriva! Kan bero på att inget speciellt har hänt så det skulle mest bli ett tråkigt "vardagsbestyr-inlägg" i stil med:
Idag har jag suttit vid datorn, kollat lite på TV, dammat i köket, dammsugit lägenheten, rensat garderoben, lagat mat, umgåtts med min pojkvän, läst och pluggat - yeah go get it!
Så ja, nu vet ni vad jag gjort i alla fall, haha. Intressant va? Kan ju säga att jag hittade ett smärre spindelhus bakom några växter i köket, mums.

2010-10-26

Idag har jag varit på möte ang. mitt "jobb" som kontaktperson/kontaktkompis och bokat upp ett till möte med två tjejer som jag kanske ska börja träffa. Vi kollade vilka intressen dem och jag hade och det verkade lovande så jag hoppas vi klickar personligt också!
På torsdag har jag seminarium om Barns rättigheter (Barnkonventionen & Jaunusz Korczak och barnens värld) och på fredag får jag min första hemtenta!
Bloggar när jag får mer inspiration, kanske senare idag, kanske imorgon!

2oo8


Jag saknar dem här tiderna, väldigt mycket!

Precis fyllt 18, alla bodde hemma, förfest i mitt sovrum hos mamma, Palladium, dans, glädje och inga som helst problem what so ever!

Reseplaneringen gick åt helv*te

Ja, rubriken säger väl det mesta.
Vi hade pratat om att planera in en resa mellan den 7-14 januari men nu har vi fått ut det nya schemat vilket visar att vi har tentor och examinationsseminarium just denna veckan. Vi kommer enligt schemat vara lediga torsdag-söndag under julhelgen och nyårshelgen för att sedan på måndagen (3 januari) efter nyår få ut hemtentan som ska vara inlämnad den 10 januari. Och sedan har vi ett seminarium dagen efter.
Kul, verkligen.
Nu får vi helt enkelt sätta oss ner och titta efter ett helt nytt datum som passar in för oss båda (vilket vi troligtvis inte kommer hitta).
Vet att jag låter pessimistisk och bitter men känns rätt ruttet att behöver plugga över jul och nyår OCH över den veckan då vi tänkt att åka bort.

Höst






En kvällsfundering

Jag har tänkt på en sak.

Malmö-skytten beskrivs som en man på 20-40 år.
Hur vet dem att det är en man?
Det var ju tidigare ingen som ens sett denne skytt. Eller?
Och hur kan man veta att det är en person i den åldern? Ser man det på skoavtrycken kanske?

Middag = kattbilder

Idag har Rei och jag varit hos mamma och ätit tacos. Med mig följde systemkameran och resultatet blev bilder på endast Ezter! Men eftersom hon är min sockersöta lilla hårboll så var det inget fel på lite fanbilder av henne, haha.




Hon ligget så sjukt sött i soffan när hon spanar på trafiken utanför. Hon ser ut som en gammal tant som sitter och smygtittar mellan blomkrukorna i köket typ. Mycket bättre än att själv gå ut, tycker hon uppenbarligen.

Mitt hår

Skulle ju egentligen klippa mig i Norrköping men p.g.a tiden och att vi inte hittade någon frisör överhuvudtaget så blev det helt enkelt inte av.
Här är i alla fall lite bilder som är tagna vid olika tillfällen den senaste veckan:





Fuldans.se

Kan inte sluta skratta, lät Reinaldo vara en dansande apa på fuldans.se och han är så söt!
http://fuldans.se/?v=ekqpqieymf

Gör en du med!
Älskar sången också!

Se på mig
Jag närmar mig dig
Skuttar framåt som en hund

En fot, ett ben
I ett enkelt system
Du verkar tycka jag ser dum... ut

Men jag kan inte dansa
Jag kan inte dansa så fint som du
Nej jag kan inte dansa
Det ser bara psykopatiskt ut

Som ett djur
En lycklig lemur
Trippar jag med lätta steg

Men jag kan inte dansa
Jag kan inte dansa så fint som du
Nej jag kan inte dansa
Det ser bara psykopatiskt ut

Sen gör jag...
...en "tant på stan"
...en "tyst indian"
Jag lufsar framåt som en gnu

Din blick den ber
Mig att tona ner mig
Men jag kan inte sluta nu

(tufft solo)

Jag kan inte dansa
Jag kan inte dansa så fint som du
Nej jag kan inte dansa
Det ser bara psykopatiskt ut


Läs mer: http://www.myspace.com/fulkultur#ixzz13GrVG1Wr

2010-10-23

Nu ska vi göra oss i ordning för att sedan dra till Norrköping över dagen!
Får se om jag uppdaterar något när jag kommer hem i kväll för Rei är hemma och ledig hela helgen! :D

Måste bara slänga upp en favoritbild eller två!



Dammsug Sverige!

Jag har tagit tag i projektet "städa under/bakom soffan" som vi pratat om i säkert över en månad.

Det var faktiskt mer damm och mindre saker än vad jag trodde. Med saker menar jag nu diverse matliknande substanser, jordnötter, vindruvor och annat som är bra på att rulla.

Jag blev dock förvånad över en sak - de FEM 50-öringar jag hittade. Hade väl känts bättre om det vara några 100-lappar istället!
Nu har jag i alla fall gjort min del i det andra projektet, Dammsug Sverige!

Ålderssenil?

Jag har var helt övertygad om att jag slängde upp ett inägg igår men tydligen så, näe?

Hur som så var jag i skolan på förmiddagen, åt lunch med Sofie på Morella, tog en runda på marknaden, köpte en brödranson för säkert resten av året, gick hem och gjorde ingenting, drog ner till Mejeriet vid 17 för en intervju, köpte korv på det sista maknadsståndet, handlade på Hemköp, gick hem och lagade mat, såg en film, vände mig i sängen för att slutligen somna.

Synd att jag blivit ålderssenil, annars kanske jag hade kommit ihåg alla roliga saker som hände och alla roliga saker som Rei ska igår. Jaja, jag vet att jag hade kul i alla fall!

Machete

Reinaldo fick, för en gångs skull, som han ville. Han ville se filmen Machete, sagt och gjort.

Den började med splash-ljud (när vi satt och åt mat, vilket förövrigt var röd tomatsås) som resulterade i blod och diverse andra kroppsvätskor.
Den fortsatte med fler kändisar (Jessica Alba, Lindsay Lohan mfl mfl mfl) och mängder med vapen, halvnakna tjejer, blod och bilar.
Lite spanska här och där. Mer halvnakna tjejer. Lite eld. Mycket blod. Macheteknivar genom huvud, mage, ben, arm, hals, bröst - yeah go get it.
Så, jag kan bara avsluta med vad filmen genomsyrades mest av - "manlighet" och allt det innebar.
Uppstylade bilar, blod, villiga och supersnygga tjejer som ville ha sex med högst avtändande killar, eld och ännu mer "manlighet". Bevisen för mina farhågor om att filmen endast skrevs av män bekräftades när vi såg namnet i slutet. Robert Rodriguez - du är en stjärna! Tänk att du kunde skriva, regissera, göra de "visuella effekterna" m.m.
Dock tog nog pengarna för filmprojektet slut någonstans i mitten av filmen. Eller ah, dom var nog slut i början med när jag tänker efter. Antar att de kända skådespelarna fick de mesta av pengarna. Stackarna som skrev kontrakt för en sådan film, haha.
Ja, jag tror jag har fått igenom allt.
Eller förresten, valfilmerna som visades där skulle troligtvis likna SD:s valfilmer om dem vågat gå hela vägen, haha.

Bilden säger väl det mesta?

Lovar att om du har en pojkvän som gillar att inta en 5-årings fantasi med Batman, Spindelmannen osv. så kommer denna film passa honom utmärkt!

Svar på kommentar

Anonym om Another purple day:
Den 27 oktober är den lila dagen, inte imorgon. :)

Svar: Ja jag har också sett den 27e men nu går det en ny inbjudan, på svenska, som säger att det ska vara imorgon. Så ja, jag kör nog imorgon då jag har ett nytt plagg jag vill använda ;D

Another purple day

Hemsk uppdatering, I know.
Hur som så har jag varit hemma idag, utan att göra ett smack. Eller jo, jag snoozade i 2½ timma tills mamma ringde och jag vaknade på riktigt.
Sedan har jag kollat lite resor med.
Nu ska jag nog börja med maten snart, vad vet jag inte men något som gör mig mätt i alla fall.

See you another day.

Och just det. Imorgon ska jag ha lila på mig. Följer strömmen och bär lila för att visa att jag anser att alla är lika värda, och hedra de pojkar som tagit livet av sig p.g.a mobbning och utfrysning i skola och hem då de var homosexuella.
So, see you tomorrow in purple!

God natt

Bävar inför imorgon, tyvärr.
Hoppas allt går vägen och som jag vill.
Skulle kunna spy närsom men nej, jag väljer att gå och lägga mig och sova istället.
Så nu ska jag ta med mig gubben-i-sängen för vidare sömn.

Det piggar i alla fall upp att veta att vi KANSKE kommer iväg som planerat. Hoppas hoppas hoppas.
Sedan ska vi nog göra något i helgen som kommer med eftersom Rei är ledig då.
Måste verkligen komma bort lite för nya tankar!

Hoppas hoppas hoppas!

Jag vill verkligen komma iväg. Både på spa-weekend och utomlands. Hoppas!

Once you go black...


Bild från hv.se (min skolas hemsida)

Ja jag vet, jag har dålig humor. Kanske nästan totalt värdelös.
Men det här fick igång min humor. That's it!

Dör lite...




Hans ögon säger allt!

Och ja, jag vet, jag känner mig som den största fjortis som någonsin haft en blogg, MEN det får ni stå ut med!

Burned with desire

Om jag bara tänker så, är jag en dålig människa då?

2010-10-18

Har ytterligare en sådan där dag då jag bara tänker, och sover.
Hoppas min kropp och psyke återgår till sitt normala snart så jag får lite energi!

Tanken just nu är hur mitt liv skulle vara om jag träffade Edward i Twilight, haha. Hur skulle det kännas? Skulle jag ens vilja ligga och mysa med honom på kvällarna när han är iskall och stenhård? Well, jag kan väl bara säga att I bet something else is hard at him to! Haha
Synd att jag inte är kille eller bisexuell annars för Alice är ju så fruktansvärt söt annars!
Synd även att Carlisle är upptagen och gift, för han ser way much better ut än Edward - tuff sanning va?


Har fått min bok Vetenskapsteori för nybörjare nu med så jag tänkte väl sätta igång och läsa lite nu!
Mer uppdatering kommer nog senare när jag tröttnat på att plugga..

Höstbilder från Äppeldalen



Klicka för större format!

Svar på kommentar

Amanda om 2010-10-16:
du borde ha minneskortläsare på din nya dator fram på den eller sidan, så kan du ju bara ta ut minneskortet och stoppa direkt i datorn mycket smidigare


Svar: Haha smaaaart! Ja det har jag på datorn men hade faktiskt inte en tanke på det! Haha
Nu har jag ett nyladdat batteri i alla fall så får se det så! ;)
Men tack för att du påminde mig!

Har visst en tänkardag...

...för jag tänker på hur saker hade varit om jag gjort dem annorlunda. Hur hade mitt liv sett ut om jag gjort si eller så?
Kommer ju troligtvis aldrig få reda på det och försöker jag så kommer jag nog ångra att jag försökte och försökt gjort det ogjort.
Komplicerat? Då ska ni bara veta hur det känns inuti mitt huvud!

Sitter och tänker

Och kom på en rolig sak som hände för ett par år sedan.

Jag var hemma hos mamma med en kompis och kollade i boken "Den som inte tar bort luddet ska dö", ni vet boken med arga lappar?
Vi satt och läste och jag bestämde mig för att "svara" på en av annonserna som var med om en kille som ville köpa ett regnställ inför en föreställning vid namn "Singing in the rain". Jag ringde upp då telefonnumret stod utskrivet och kommer till en kille som inte alls förstod vad jag pratade om. Jag förklarade att jag hittat annonsen och hade ett regnställ som kanske skulle vara intressant.

Han förstod inte vad jag menade då heller och frågade ytterligare en gång vart jag hittat annonsen i fråga. Jag sa då att den fanns i boken. Han skrattade och sa: jaha, den boken har jag skrivit!
Jag höll på att dö, fullständigt!
Han sa vad han hette och jag letade febrilt bland sidorna då jag inte kunde hitta hans namn. Efter ett tag så hittade jag det, medförfattare: hans namn. Jag dog lite till.
Han tyckte det var underbart roligt och sa att det aldrig hänt förut och att dem bytt telefonnummer för att inte hänga ut den här personen som från början skrivit annonsen.
Vi pratade lite och han frågade vart jag bodde då han och hans kompis satt och tog en öl på stan. Jag förklarade att det var lite väl långt att åka till Stockholm för en öl men någon jag inte kände men tackade för inbjudan.
Ja, efteråt skulle jag ju förklara för mamma och min kompis vad han sagt och ja, det var svårt för vi låg och tjöt av skratt!

Citat ur boken:
"Här städar vi efter oss - såväl svarta som vita."


Just nu -

så målar jag naglarna, nyser och fryser.
Vit bas med svart Graffiti lack över. Hoppas det blir bra!

2010-10-16


Eftersom min kamera laddade ur och vägrar laddas över datorn så kan jag tyvärr inte ladda upp dem här på bloggen än. Tog dock en bild med mobilen från Äppeldalen där Rei och jag var idag!

Snorungar!

Kom på en sak som jag såg när jag cyklade hem efter nattpasset i morse. Blev så förbannad så jag stannade och tog kort på detta onödiga och tråkiga "tilltaget".



ÅH! Har ni inget annat att göra än att förstöra sådana här simpla men fina saker?

Nu i skrivandet så slog mig något, det skulle inte alls förvåna mig om det inte ens är ungar som gjort det, kan mycket väl vara medelålders män med FÖR mycket alkohol i blodet...

2010-10-16

Inatt jobbade jag så jag har inte uppdaterat så mycket därför. Internet funkar ju på mobilen men jag kan inte publicera inlägg genom den tyvärr.
Nu ska vi göra oss i ordning lite och åka ut till Äppeldalen och gå en promenad!


Att välja rätt

Jag skulle jättegärna vilja ha tips och råd om en sak.

Jag funderar på att bli fadder igen och nu undrar jag vilken fadderorganisation man ska välja. Unicef, Plan, SOS-barnbyar, Barnfonden, Actionaid? Någon som har några erfarenheter om dessa eller något annat dem vill dela med sig av?

2010-10-14

Nu sitter jag och väntar på att mitt nagellack ska torka. Var nere på stan och köpte hem 3 nya igår, varav ett av dem tillhör Isadoras Graffiti-serie!
Så, morgonens lärdom, måla inte på ett tjockt lager, nagellacket spricker knappt då... Haha

Nej nu ska jag klä på mig, hörs senare!

Good evening

Nu sitter vi och slötittar på Paradise Hotel.
Brödet blev super! Graham, kruskakli, solroskärnor, linfrön och gojibär - det säger väl allt?
"Ledig" resten av veckan från skolan med, dock en jobbnatt mellan fre-lör.

Och förresten, nej Katta, jag har inte börjat äta kött igen, vad tror du om mig? ;) Qornkorv med bröd var gårdagens kvällsmat!
Nu ska jag gå och krama om min pojkvän lite igen, god natt!

2010-10-13

Nu är alla värmeljus tända i lägenheten igen och jag hade tänkt att baka bröd. Problemet är bara att jag har glömt receptet..
Inte min dag alls idag!

2010-10-13

Hittat ett rätt skönt band på Spotify som absolut borde få lite uppmärksamhet här! Straight no Chaser heter dem och är ett band på 10 personer tror jag? Bara röster, inga instrument!

Förresten, jag höll precis på att få en hjärtattack! Det kom en och åkte förbi mitt fönster på en lift, haha! Står någon utanför oss annars ser man inte ens huvudet liksom.

2010-10-12

Idag har jag gått i skolan och jobbat hela dagen. Nu har jag precis ätit korv med bröd och ska slänga mig på soffan för lite mys med Rei.
Uppdaterar mer imorgon! Går i skolan mellan typ 13-16.

God natt!

Att gråta till nyheterna

Det är inte något jag vanligtvis brukar göra men förut under SVT:s nyheter rullade tårarna.
Anledningen var nyhetsinslaget om 58-åringen som tagit en 2-årig pojke som gisslan i två timmar. Han höll en kniv mot pojken och polisen släppte avledande chockgranater för att sedan storma byggnaden.
En polis kom sedan springande med pojken som han skyddade i sin famn.
Jag grät för jag insåg vilka men pojken kommer ha efter detta. Att ett barn ska få vara med om en sådan här sak är bara sjukt.

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article7938291.ab

Flowers


2010-10-11

Idag har jag sovit bort hela förmiddagen, av misstag!
Nu är jag i alla fall uppe och har ätit frukost. Sitter och tittar på Supernanny nu, helt sinnes!



Jag för ca 20 minuter sen

Tvättstugan nästa!


Randombilder från hårdisken





Minns ni:

Fanta Wild berries!?


Jag minns när jag var liten och hade den som bål på en av mina födelsedagsfester. Så fruktansvärd god!

Och nu har den kommit tillbaka! :D

2010-10-10

Idag är det alltså 10/10-10! Och detta firar vi med "ny" säng och Stora städardagen! Nu Vi håller på att gå igenom sovrummet och all tvätt just nu. Sen ska vi hämta sängen senare i eftermiddag! Så underbart att slippa den här äckliga och gamla sängen vi har nu! Rei har dock separationsångest och anledningen till det vill jag inte gå in på här! Haha

Äppelpaj serveras när allt står på sin plats här senare idag!

Just det, köpen från igår:

Datorväska
Bakplåtspapper, muffinsformar
Julklapp
Två tjocktröjor till Rei på Cubus
Sjal
Marknadsgodis
Bröd
Glögg
Mousserande fläderdricka
Krav- och närodlad potatis

Dålig uppdatering

Varit på marknad i Vimmerby idag med Rei och när vi kom hem gick jag och la mig vilket resulterade i att Rei också blev trött. Vaknade då det blivit mörkt och så var den dagen borta..
Nu ska jag fixa en omelett och försöka få liv i den som ännu ligger kvar i sängen!

Uppdaterar kanske senare med lite bilder och var vi köpte! :)

Titta vad som kom med posten idag!


Tack mormor! :D

Recept på dagens middag

Idag åt vi ugnsgratinerade grönsaker som jag tänkte skriva ut receptet till.


Gratinerad aubergine med ost

6 st "filéer"

Det här behöver du:
2 stora aubergine el. 3 mindre
1 gul lök
ca. 2 stora vitlöksklyftor
½ ask körsbärstomater
Fetaost el. Apetina
½ paprika
Riven gratängost
Salt och peppar
Om du vill: hackade champinjoner, kantareller, färska kryddor, purjolök m.m.




Såhär gör du: Börja med att skära 2 stora auberginer i tre delar på längden. Strö rikligt med salt på den och låt dem ligga och dra sig i ca. 20 minuter. Förbered så länge genom att skära lök i smala klyftor, skära körsbärstomaterna, finhacka paprikan och fetaosten. Sätt ugnen på 200 grader.
Skölj efter 20 minuter av auberginen under svalt vatten och torka ur den genom att försiktigt pressa/krama ur vätskan. Lägg dem på en plåt och strö över alla grönsaker, pressa över vitlöken, krydda och avsluta med osten.
Låt dem gratineras tills dem fått ett knaprigt skal och känns mjuk då man kör igenom en kniv.


Gratinerad zuccini med grönsaker

Det här behöver du:
1 zuccini
1 gul lök
½ ask körsbärstomater
ca. 2 st vitlöksklyftor
Fetaost el. Apetina
Trattkantareller el. vanliga gula (förstekt)
Salt och peppar
Riven gratängost
Om du vill: hackade champinjoner, färska kryddor, purjolök m.m.




Såhär gör du: Skiva zuccinin i smala skivor på längden, ca. 6-8 st. Täck botten på en form med skivorna och strö sedan över alla grönsaker och kantareller, pressa över vitlöken, krydda och avsluta med osten. Ställ in det i ugnen på ca 200 grader tills den fått ett knaprigt skal och känns mjuk då man kör igenom en kniv.


Gratinerad blomkål och champinjoner

Det här behöver du:
½ blomkålshuvud
4 stora champinjoner
Riven gratängost
1 liten lök
1 vitlöksklyfta
Salt och peppar
Om du vill: Broccoli, kantareller, grön sparris, paprika m.m.




Såhär gör du: Skär blomkålshuvudet i bitar och lägg dem på plåten. Skär sedan champinjonerna på mitten för att sedan dela dem igen så det blir 4 delar sammanlagt. Krydda. pressa över vitlöken och strö över osten. Låt det gratinera i ca. 200 grader tills kålen känns mjukare och osten är knaprig.


Hoppas det smakar!

Nu...

... drar "vi" och handlar! ;)




2010-10-07

Kom hem från en föreläsning i Pedagogik för någon timma sedan. Nu har jag börjat varva ner, blivit hungrig och jättetrött så jag tänkte ta mig en powernap för att återkomma senare!


Typ såhär stort och tungt känns mitt huvud just nu!

HAHA!

Jag har hittat min webkamera och ni kan inte ana hur roligt man kan ha med den! Här får ni några bildbevis:


Bredaxlad?


Whaaaaaat!?




Undrar vem som nappar först?


Das utveckling continues

Spotify, Open Office och Utorrent är nedladdat.
Bakgrundsbilden ändrad, facebook och bloggen inloggad med sparat lösenord.
Ja, jag tror jag börjar komma framåt! :)

Nu ska jag bara hitta webkameran också..

My computer is finally here!

Min Dell Inspiron är äntligen här i säkert förvar hos mig! :D
Sitter och fyller i lite användarnamn, lösenord osv och hoppas jag ska kunna reda ut kommande själv.
Snygg är den i alla fall! Slänger upp bilder senare!

Ang datorn:

Bella (bella.nu) om Att köpa dator...:
Vad ska du ha datorn till?
Jag köpte min billigt, för 4000, funkar jättebra! Jag använder datorn till, facebook, banken, bloggar, blogga, photoshop osv.

Svar: Jag har precis beställt en nu för ca 4500:-. Jag ska använda den till samma saker som du + skolan och skolarbeten. Jag fick hjälp över med allt om processorer, minne, RAM-minne, något 32/64 osv osv så jag tror jag klickade hem en hyfsad dator för en rätt bra peng! :)

haha, var bara tvungen!


2010-10-04

Bullarna jäste och blev fina! Dock så glömde jag pärlsockret på första satsen så ja, man ser ju skillnad på vilka som är kardemumma och vilka som är kanel i alla fall! ;)

Nu ska jag gå och lägga mig, och jag ska sova gott som bara den, fy vad utmattad jag är!


Nu funkar det att ladda upp bilder igen! (Gammal bild jag tagit)

Bland tåg och stökiga ungdomar

Idag har jag hunnit med mycket, i alla fall enligt mig själv. Jag har varit i skolan, tagit en powernap, gått och kollat på Blomsterlandet med Sofie, handlat på Willys, lagat mat till Reinaldo, träffat M, lagat mat till oss, kollat på tåg, varit på Mejeriet där vi har fikat och spelat biljard samt startat upp miniprojektet "städa toan" då det, någonstans ifrån, luktar. Intressant att veta, eller hur?

Nu hade jag tänkt att dra igång bullbaket och invänta Reinaldo för TV och bullmys nu i det kalla och mörka höstvädret. Sist jag fick för mig att baka bullar så gick det käpprätt åt helv*te. Varför? Jo för att jag, troligtvis, värmde mjölken och smöret för varmt så att jästen i sin tur dog (?) eller något liknande för den jäste inte ett smack! Belinda kom också och hjälpte till. Lite trist då vi tittade in i ugnen och ingenting hände förutom att dem blev bruna, haha.
Denna gång ska dem dock bli suuuuupergoda!

Funkar inte att ladda upp bilder, av någon anledning. Bara så ni vet!

Att köpa dator...

... innebär bara siffror, bokstäver och total nollställning!
Jag tror snart jag spyr på allt med grafikkort, hårdisk, minne, processorer och RAM att göra!

Slutplädering

Vygotskij var en klock men ack så komplicerad och tråkig man.

Svar på kommentar

Mor om 2010-09-30:
Mycket fina kort du har tagit, är det med kameran eller mobilen ?


Svar: Jag har tagit bilderna med kameran, mobilkameran är inte sååå bra! ;)

Facebooks automat-taggar

Facebook har ju något system som letar upp ansikten i bilder som inte är taggade. Satt igår och kollade igenom några random-bilder då jag fick syn på en rätt rolig sak, enligt mig:

Ett riktigt stone-face?

2010-10-02

Vaknade imorse och mådde sämre, IGEN! Kände att det kvittade vad jag gjorde så jag satt mig helt enkelt och rensade svamp i närmare 5 timmar.
Tänker inte röra en enda svamp mer idag (ja, jag har nästan halva korgen kvar!!!) utan bara ta det lugnt.
Reinaldo tycker jag borde döpa om min blogg till svampbloggen, haha, det kanske vore något?
Nej nu ska jag gå ut och hämta lite mer glass och fortsätta leva upp till min tjockis-lördag!

Mammas och min eftermiddag

Idag begav mamma och jag oss ut för att plocka svampt på mitt och Reinaldos super-svampställe!
Efter ca 10 minuter hade vi plockat runt 1 liter och så fortsatte det tills vi bestämde oss för att åka hem, även om svampen inte var slut!

Haha, hade det varit vinter och snö ute så hade jag garanterat smält in med min fantastiskt bleka hy!






Ja, nu vet ni väl självklart vad jag gör ikväll, imorgon och resten av den kommande veckan.. Ja precis, rensar svamp!

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Så förbannad nu så jag vet inte vart jag ska ta vägen! Jag skakar och jag fantiserar om vad jag skulle göra om jag hade chansen nu!
Du förtjänar fan inte livet, du har ju just förstört två!

Wall street och grekiskt

Igår kväll bjöd jag ju som sagt ut Reinaldo på restaurang och bio.
Vi gick ner till stan, bland alla tjejer och redan då fick Rei känslan av att han liksom hamnat fel. Tjejkvällen på stan var i full gång och väl inne på restaurangen El Greco fick han samma känsla igen, han hade kommit fel. Det var ca 20 medelålderskvinnor, några yngre tjejer som satt och pratade över ett glas vin - och vi två. Ensam kille, tufft!
Maten var super och sällskapet likaså.
Drog oss vidare genom den fortfarande tjejdominerande stan för att se filmen Wall Street - money never sleeps.
Jag rekommenderar INTE filmen, tyvärr. 100 kr för en film endast bestående av pengar, miljardärer och girighet. Det var ingen action, inga speciellt spännande händelser eller något annat man vaknar till av. Detta resulterade i att jag satt och vred mig i stolen medan Rei somnade ett par gånger, haha.

Gårdagens betyg:

+ God mat och sällskap
Biopopcorn
Egentid (Rei och jag)
Det superfina höstvädret!

- Filmen
Gödselstanken i stan

Between earth and heaven




What doesn't kill you..




RSS 2.0