2009-11-27

Nu jävlar ska vi bli friska!


Idag åker jag till mormor och stannar tills söndag, jag kommer alltså inte ha någon som helst itllgång till internet eller dator.. Men det kan vara bra att bli "renad" från det, haha.
Sitter och laddar ner musik som jag ska lägga in på mobilen nu så jag har någonting att lyssna på på vägen upp och hem!:)

Bussen går 13.15 så nu ska jag skynda mig lite, har nämligen varken packat eller gjort mig iordning än..

Julklappar till fler än bara familjen?


Jag tänkte ge ett förslag på en jättebra julklapp som gynnar andra än bara personen du ger den till.
Jag menar, varenda jul så köper man ju julklappar till familjen (om man nu har den traditionen) och de flesta sakerna behöver man egentligen inte.
Föräldrar, mor- och farföräldrar osv har ju redan allt dem behöver. Man kanske fixar en förstoring på sig själv/sin familj, köper en chokladask, någon ny och smart köksredskapsuppfinning eller ja, något sånt. Många säger ju också "det enda jag önskar mig är att få en fin jul med min familj" eller "en stor kram är det enda jag vill ha" så varför inte ge dem det plus någonting annat som garanterat får dem glada, på riktigt?
Dessa julklappar/gåvor kostar inte alls mycket utan som en vanlig julklapp!

Köp ett förlossningspaket för 150 kr t.ex! Detta paket innebär att du ger en kvinna i Kongo chansen att förlösa på sjukhus under uppsikt av läkare. Du som själv är gravid och läser detta, tänk efter. Det finns så mycket vi här i i-länderna tar för givet, ultraljus, besök för att se att barnets utveckling ser bra ut, fostervattensprov, mammakurser, hjälp för förberedelse, BB, läkare, sjuksköterskor, barnmorskor, undersköterskor - allt detta för att sätta DITT barn till världen. Tänk då att endast 150 kr kan ge en annan kvinna i en helt annan del av världen en möjlighet till att få en del av det vi får - en förlossning på ett sjukhus!
Denna present gav min lillebror David och jag i morsdagpresent till mamma och ja, hon blev jätteglad!

Det finns även så många fler gåvor och paket att köpa, du kan ge ett barn välling, vitaminer, mat till barnhemsbarn m.m. m.m. m.m.!

Fler exempel på biståndspaket:

- Glasögon 100 kr
- HIV/AIDS kurs 50 kr
- Kokkärl 50 kr
- Grispaket (3 suggor, 1 galt, foder i en månad, vaccionation) andel 250 kr, helt paket 2500 kr
- Kurs i ekologisk odling 120 kr/1440 kr
- Skolavgift 260 kr
- Traktor, andel 135kr


Det finns även förskolsbygge, skolfrukost, cyklar, microfinansieringar, kurs för fosterföräldrar, fårpaket, kycklingpaket, julfest för 4 gatubarn, julgris osv.

Då man köpt någon av dessa gåvor så får du designa ett gåvobevis/diplom där du får fylla i vem presenten är ifrån och namnet på den som ska få beviset.
Gör skillnad istället för att bara ta upp lite mer plats i farmors kökslådor i år!

Så, gå in på www.webaidshop.se eller på
min EGNA INSAMLING: http://www.webaidshop.se/insamling/insamling.aspx?id=81
På min egna insamling kommer jag försöka samla ihop pengar till p+rojektet att föda på sjukhus! Så kom igen, var med du också!

2009-11-25

Idag är det två månader tills min lille gubbe blir 30, japp, du hörde rätt, haha.
Mamma och jag har planerat som bara in i och jag vet vad jag ska köpa. Mamma har redan köpt tillbehören till det så jag hoppas det blir bra.

Idag har jag varit på jobbintervju för ett vik på 3 veckor och jag får svar imorgon ifall jag får det eller inte och jag håller tummarna! Skulle vara skit kul att komma ut lite och leka med barn och tjäna lite pengar lagom till jul!

Igår fick jag ju en ögoninflammation så Rei erbjöd sig så snällt igårkväll att slå till mig över andra ögat så det ser lite jämnare ut, gulligt av honom, haha. Han gick även och härmade mig hur jag lät. I förrgår lät jag som en hormonstinn tonåring med gräslig röst och igår lät jag som en nasal fågel, typ. Detta imiterade han och bara väntade på att få en smäll, eller som Kate i Jon & Kate + 8 säger, kärlekssmäll.
Ah det var typ det jag ville säga.

Hörs senare!

En månad kvar till julafton!

Ni som känner mig väl kanske vet att jag älskar grisar, och mamma vet att jag även velat ha en minigris sedan jag var runt 15 kanske, men jag fick ingen. Dels för att vi hade en katt (tror dock Ezter hade älskat en själsfrände) och sedan för att dom var tröga, smutsiga, leriga, stora, icke ett husdjur samt att vi hade trägolv vilket deras klövar tydligen skulle förstöra. Ja, de flesta anledningar kom mamma på, även sådana som inte var sanna. Grisar är nämligen smarta och lättlärda men har en egen vilja, som tydligen är ganska stark. Men okej, har inte katter det? Hm.
Jag ska i alla fall ha en gris någon dag, även att Rei inte heller gillar tanken. Den enda tanken som slår mig är att mamma och han kanske skulle passa bättre ihop.

Läste i alla fall precis om de vanvårdade grisarna här på våra svenska farmar. Blir det en julskinka i år trots dessa bilder?
Att dessa finns är väl föga okänt men att detta resulterat i närmare 90 anmälningar är ganska mycket.

Och här kära vänner, har ni ännu en anledning till att jag hellre äter upp grisarnas mat istället för dem.


http://www.aftonbladet.se/webbtv/nyheter/inrikes/article6179007.ab



Nu sitter jag i alla fall och lyssnar på soundtracksen från New moon där bl.a. Lykke Li sjunger en låt som heter Possibility. Hur lugnande som helst!

Know that when you leave
Know that when you leave
By blood and by mean
You walk like a thief
By blood and by mean
I fall when you leave

So tell me when you hear my heart stop,
You’re the only who knows
Tell me when you hear my silence
There’s a possibility
I wouldn’t know

Tell me when my sigh is over
You’re the reason why I’m close
Tell me when you hear me falling
There's a possibility
It wouldn’t show


Har förresten fått ögoninflammation eller något annat roligt i högerögat. Lika bra att köra på allt man kan få när man ändå håller på, right?
Så idag orkar jag inte ställa mig och snora och laga mat så det blir troligtvis pizza och en film eller något idag, hörs senare!

Svinis?

Jag har legat sjuk sen torsdags natt. Som tur var mådde jag prima under filmen men på hemvägen började jag få ont i halsen och sedan eskalerade det och det slutade med att jag bara en dag efter låg i feber, led/muskelvärk, huvudvärk, yrsel, illamående samt halsont.
Ja idag har jag allt detta utom feber och illamåendet fast det andra är ju mycket bättre också! Önskar att jag kunde få testa mig och se ifall jag har haft svininfluensan för om jag haft det behöver jag ju inte vaccinera mig.

Har i alla fall varit hemma och sovit i bäddsoffan hos mamma hela helgen eftersom Rei är borta på kvällarna och nätterna och ifall jag skulle bli sämre så ville mamma att jag skulle ha "övervakning" haha.
Rei har i alla fall lagat god mat till mig och nu ska vi typ mysa, utan pussar.. hmpf.

Hörs när jag blivit bättre!

New moon!

Nu ska jag fixa iordning mig lite snabbt och vänta på att mitt RÖDA nagellack ska torka, sedan ska jag till Åhmans och möta Amanda och sedan vidare till banken och möta Liina! Wätt så jävla pepp! Känns som om jag ska åka utomlands eller något, har värsta "resfeberkänslan" haha.

Kör sköna kläder idag och rött läppstift för att få heeeela blodkänslan, moahaha!

Mitt hjärta ligger och sover på soffan, han har varit överlycklig att få vara själv ikväll, han säger att han ska vara uppe sent, äta vad han vill, se vad han vill och byta kanal när han känner för det. Jo, somna på soffan innan jag ens gått är väl en bra början, right? Haha



Måste bara säga en sak, när jag var liten så var indianer jättesnygga enligt mig, vet inte varför jag inte tycker det längre.. Kan vara för att indianerna som kommer hit på somrarna och blåser lite i sina rör till sin inspelade skiva håller på och raggar på mig jämt, och att jag oftast är minst ½ meter längre än alla..
Jaja, nu ska jag vidare, ha en bra kväll så hörs vi imorgon!

xo Sarah

För precis ett år sedan

Hittade min gamla kalender i en pärm nu och kollade vad jag gjorde för precis ett år sedan.

November 2008:

1. Var på akuten, Älin skjussade mig. (Ramlade i Stadsparken på Halloween, alltså dagen innan) Fikade med alla mina bröder, dvs David, Adrian och Herman + Älin. Såg film med henne på kvällen
2. Tog det lugnt hela dagen
3. Min praktik på IVS började
8. Bowling med Linn och hennes kompisar + krogen
9. Tog det lugnt, Lotta Weimer Lind fyllde år
10. Jag hade namnsdag. Var hemma från praktiken med huvudvärk och magont.
11. Hemma
12. Gick till praktiken och min kontaktpersons mamma tog kontakt med mig ang. kontaktpersonsuppdraget. Fikade med Richard på Sahara i flera timmar.
13. Hem från praktiken, mådde inte bra. Mamma fyllde år. Firade med pastasallad, haha.
14. Gymnasiefest på Stadt men var sjuk.
15. Sjuk. Mormor kom
16. Mormor åkte hem (snabbvisit)
18. Catrin som arbetar med diverse saker inom handikappsomsorgen, bl.a. kontaktpersonssakerna ringde mig och det blev klart att jag skulle börja.
19. Fika med Erika på Sahara. En massa prat och ett avslut på Frappé med en cider. (Dem hade tydligen tillståndet kvar då?)
21. Haha, den skum "fotografering" med Tony och Richard. Såg Heartbreak hotel efter. De första snöflingorna kom!
22. Snöade på eftermiddagen. Amanda hade födelsedagsfest i sin förra lägenhet. Var på Morella och Harrys och träffade Reinaldo för första gången!
23. Sov nästan hela dagen. Snö!
24. Snöade en hel del. Åkte till Lager 157 med Älin och köpte trosor. Fikade på Sahara.
25. Försov mig. Hade snöbollskrig på min praktik under lunchrasten. Träffade Richard och åkte och handlade.
26. UM och Lager 157 igen. Köpte en väska och fler trosor. Fikade på Morella. (Såg Rei för andra gången)
27. Hälsade på Lilian (mammas granne), åkte ner till stan eftersom det var tjejkväll. Åt en pommeskorg på Harrys.
28. Åkte till mormor och hjälpte henne med en sak inom Röda korset precis som jag ska i år. Köpte julklapp till david.
29. Åkte hem från mormor. Drog till Morella och Harrys med Ida och Älin. (Träffade Rei, denna gång bakom en bar, hm)
30. Julskyltning med mamma. Fikade med Markus

Ja, det var det jag hade skrivit. Det var först den 5e december som jag pratade med Reinaldo för första gången och även bytte nummer med varandra. Sedan smsade vi en del och träffades den 8,9,10,11,13,14 osv osv osv och ja, nu sitter jag här.

Om man skulle ta och mysa lite med honom nu när han ligger och sover på soffan så sött. Har suttit här nästan hela tiden han varit hemma..

Ny bloggutstyrsel

Nu tror jag att jag har fått lite koll på hur man fixar bloggen. Kvar är bara att lista ut hur fan man gör en header, haha. Har nämligen inte Photo Shop och Paint är ju av sin egen kvalité..
Tittade just hur många sidvisningar jag haft idag och det var lite över 100, undrar hur många gånger det är jag som tittat ifall alla ändringar ser bra ut, haha.

Om det är någon som är haj på att göra en header's och vill göra en till mig så hojta till! :)
Får se hur länge jag tänkte ha den här färgen, vet inte ens om jag tycker om den..

Men nu känns det i alla fall som om klockan är tre på natten, jag har nästan bara suttit vid datorn sen jag kom hem förut vid typ 4.

Det var Jörgen som kastade!

Haha såg just på aftonbladet.se att man har letat upp killen som kastade den där frisbeen på den så kallade "skogsturken" för ett antal år sedan. Jörgen har tydligen flyttat till USA och Aftonbladet webbintervjuade honom samt hans kompis på "stället där allt hände" haha.
Dem hade även varit i kontakt med mannen i de vita kläderna som inte vill bli intervjuad, förståeligt kanske..

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article6145209.ab

Se och njut, äntligen har kastaren fått ett ansikte!

Facebooksnörd?

Sitter förövrigt och pratar med Rei på facebook nu.
Lite småkonstig känsla när han skriver, tänkte inte ens på att han inte var hemma..

Edit: Han är 3 våningar över mig, hos sin pappa

Debatt på svt 24

Sitter och tittar på Debatt just nu på SVT 24. Idag handlar det om de ensamkommande flyktingpojkarna som ska placeras i Vellinge utanför Malmö.
Från hemmet så talar fyra praktiga män, (2 i medelåldern samt 2 tuffa killar med armarna i kors) mot dessa pojkar som om dem vore någon illegal gangsterkvart som sprider en dödlig sjukdom genom sin närvaro.
Det har spåtts om att huspriserna kommer att sjunka i värde och att kriminaliteten kommer att öka.


Visst, det finns alltid två sidor av ALLT. Men jag kan med handen på hjärtat säga att om jag i framtiden fick chansen att ta hand om ett barn som kommit hit helt ensam, utsatt och vilsen med en bakgrund av exempelvis krig, svält, förstörelse, förföljelse m.m så skulle jag inte tveka på att ta den chansen. Människa som människa - oavsett nationalitet, språk, religion och uppväxt.

Min tanke är bara en sak: Vad skulle dessa gubbar hemma vid köksbordet säga ifall deras söner i samma ålder som de asylsökande pojkarna skulle behöva detta beskydd. Vänd på det.

HAHA! En sak nu bara, en kille i panelen kom hit som 3-åring från Irak. Han kom till en helt främmande familj och har växt upp här. Han sa att han inte valde, hans familj gjorde det inte heller, dem fick en chans att rädda sin son - och tog den. Men nu säger en av snillepojkarna vid köksbordet att "kunde ni inte bara ha stannat i t.ex. Danmark på vägen istället för att åka ända hit till Sverige?"
Och ett till citat på ett ungefär "Du, jag har träffat fler invandrare än du tror, jag har varit inne i Malmö jävligt ofta"
Ja, jag kände att dessa uttalanden var det enda som behövdes..

2009-11-18

Idag har jag varit ute med Chris och hennes pappa. Vi tog en promenad bort till Lidl och Rusta och de affärerna där borta i Allén. Jag skulle köpa en liten gran hade jag tänkt men den enda "verklighetstrogna" eller ska man säga, den enda som inte såg ut som en 4-årings verk var de granar som endast var utställningsex. Smart..
Så, jag försökte övertala Chris pappa att köpa den rosa, stora, fina granen och till den två ljusslingor i rosa och blå. Jag lovade att om han gjorde det så skulle jag ha den framme året om, men fick jag den? Nej nej, haha.

Vi tittade vidare och jag hittade pricken över i:t som man säger. Vad sägs som att ha ett par flip-flops i guld hängandes i granen? Eller varför inte en cigarr, ett läppstift, parfym, nagellack eller ett ölglas med glittrigt skum i?

Min enda tanke: vart fan är julen på väg egentligen!?


Ballerinaskor i granen i år?

Eller kanske en ursnygg hammare?

Eller en kortlek för de spelberoende..

En fett läskig och ful gris maybe?

Fast egentligen, öl har väl allt att göra med jul, så det skulle väl vara fint att ha i granen trots allt?
Till höger en guldig väska.

Dessa, samt de rosa, vita och silvriga granarna finns på Rusta.

Tänker ni hänga på detta nya "julmode"?

Pepparkaksbak!

Nu har jag, Belli och Chris bakat pepparkakor och bröd. Belinda har styrt och ställt och resultatet är en numera halvnaken Belinda eftersom tröjan är full med mjöl.
Belinda är ju för er som inte vet min "bonusunge" som är framavlad av Jonathan (Reinaldos systerson) och Frida (http://friggidy.blogg.se/).

Laddar upp lite bilder på vår kväll med bakandet och allt som automatiskt ingår då man gör det med en tvååring.




De ljusa pepparkakorna är konst ala Reinaldo och Belinda, haha

Nu ska vi nog äta lite bröd och kanske se en film eller något för Bellan ska hem och sova!

Bilder från i söndags

Igår blev det inte att jag ens satt på datorn vilket inte sker ofta alls!
Tyvärr sovs det mest igår, sov länge, fixade lite här hemma, sov lite med Rei, lagade mat och såg en film och sedan sov vi igen. (jag låg dock vaken lite mer än en timma eftersom jag inte var trött, konstigt -.-)

Så nu tänkte jag ladda upp några bilder på Bellan som jag tog med Reis telefon.


Efterrätt med fruktsallad och grädde

Far och dotter

Bellan kan bli förbannad om hon vill, här utan anledning, haha

Sedan hittade hon en liten barnstol som hon skulle bära omkring på. Hon kom på att hon kunde ställa ner den mitt framför tvn och sitta där och titta på oss. Även att hon kunde sätta ner den så hon hade en fin utsikt över vad David gjorde i rummet och vad vi gjorde i vardagsrummet, haha

Spana på pojken

2009-11-15

Har just tittat på filmen Upp med Rei nu, somnade till lite när han gjorde något i köket men missade nog inget viktigt så jag kan nog säga att den var bra! Gullig film fast väldigt sorglig också, jag sa att jag skulle sätta på en barnfilm för att jag var så känslig att jag visste att jag skulle börja gråta annars och vad händer inte då? Jo, en får missfall, en annan dör osv, haha muntert muntert!
Men söt film, synd att pojken var så ful bara...

Idag har vi varit hos mamma och ätit lite kycklinggryta med ris och sedan fruktsallad. Jonathan och Bellan kom också och idag har Bellan upptäckt hur otroligt kul kulor är! Man kan kasta dom, rulla dom, sparka på dom, slänga in dem i Ezters klösbrädeleksak och sedan lägga i dem i påsen igen, detta helst 20 ggr vardera, minst! Haha
Hon vågade även vara själv med David för första gången och då hon väl var det fick han inte gå någonstans, så fort han gick nära dörren som hon hade stängt så vrålade hon NEJ!!! Så David satt där inne på rummet och gjorde typ ingenting, haha.
Hon hittade även en liten barnstol som hon skulle försöka bära omkring på och sa hela tiden ej o å, ej o å (hej och hå) och stönade och tog i, haha. Sedan satt hon sig på stolen mitt framför tvn som vi hade tittat på, antar att det var just därför också, för om man satt där syntes man ju bra, haha.
Hon fixk även ringa Frida och prata lite, hon var jätteduktig men pekade och nickade en del, men vad gör det liksom ;)

Nu ska vi i alla fall gå och lägga oss och jag ska hoppas (vilket jag alltid gör på söndagarna numera) på en bättre livssituation/förhållande/vecka/mående m.m.
Tänkte ladda upp lite bilder jag tog med men nej, jag gör det imorgon eller något istället! God najt

Söndag

Söndergråtna ögon, jag har vant mig.

Tankar eller verklighet?

Just nu slår mitt hjärta i hundratio. Vafan är det här?
Är det du eller jag egentligen, jag börjar verkligen undra just nu..

Åh så förbannad men ska inte göra något oförhastat..

2009-11-14

Idag känns det som en bra dag, känns som att klockan närmar sig 7  men den är bara 4! Wonderbart!

Idag så plockade Rei iordning lite här i lägenheten medans jag låg och försökte somna om vilket inte gick eftersom jag var så förnannat hungrig så jag gick upp och då hade han gjort iordning på vardagsrumsbordet och tänt ljus och lite så vi satt här och åt frukost och myste en massa. Nu ligger han och sover till lite lugn musik, låter jättemysigt när han tar sina djupa och tunga andetag, älskart!
Märkte att det blev många mysord idag men ja, jag hoppas att kvällen fortsätter såhär sedan eftersom Rei är ledig ikväll. Blir troligtvis potatisgratäng, film och en massa mys och kärlek vilket jag tror att vi båda behöver just nu, i alla fall jag!

Så idag känns det som en bra dag!

Ska förresten ut och träffa M sedan vid 5 och se vad vi ska hitta på, så tråkigt nu när det är dåligt väder och så mörkt.. Sen är allt stängt med, vi hade tänkt att gå till Mejeriet men det är inte öppet på lördagar, men men, något hittar vi nog på i alla fall! :)

Vi hörs senare

Besatthet?

Jag kom just in på en blogg som ENBART handlar om den lilla flickan Suri Cruise, Tom Cruises dotter. Denna bloggare dokumenterar Suris outfit, i stort sett varenda dag och tar även reda på vart ifrån plaggen kommer. Är det ett intresse, ett fan eller bara ren besatthet?

http://suricruisefashion.blogspot.com/

Särskrivningar

Haha jag HATAR särskrivningar, speciellt när man förstår att det inte var en miss.

Beskrivningen på en facebookgrupp: en grupp för dom som badar hälst utan bad kläder

Ord som borde sitta ihop gör det inte, felstavning samt ord i fel ordning. Är det så konstigt att gruppen bara har 40 medlemmar?

Tre kannibaler sålde "kebabkött"

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article6121771.ab

Jag är ganska glad att jag är vegetarian när jag läser om det här, haha.

Tre män i Ryssland har slagit ihjäl en 25-årig man med hammare och åt sedan upp delar av honom för att sedan sälja andra delar till ett stånd som sålde kebab. Ganska äckligt..
Männen riskerar upp till 15 års fängelse för detta.

Idol 2009 - Eddie är ute



Alla är väl överens om att denna kille är grymt snygg men var han den som gjorde sämst ifrån sig ikväll?
Vad tycker du? Var det rätt eller fel person som fick lämna strålkastarljuset ikväll?

Idol 2009

Jag har tv:n på med Idol just nu och tittar lite vid sidan av Spindelharpan.
Rei och jag tittade på Reza sjöng och att dem sa till henne att hon bröt mycket och att honm sjöng ord som inte existerade. Då efter ett tag så säger hon att hon hade många känslor i kroppen eller något sånt och DÅ säger hon ett ord som vi starkt tvivlar på att det existerar nämligen KÖNSLÅR, inte känslor.. Sedan så sa dem att artisterna var topp sex. Rei blev frustrerad över hur många snuskiga ord dom försöker smussla in i en vanlig serie, haha.

Bagge har tydligen svininfluensan också, det var ju dumt att du inte vaccinerade dig, moahaha.

2009-11-13

Haha Rei är arbetsskadad, han svarade precis som han gör på jobbet i hemtelefonen precis!

___________________________________________________________________________


Idag fyller i alla fall min kära mor år, hur många lär bli en hemlighet om hon får bestämma kan jag tro, haha.




Nu ska jag nog ta och baka lite, måste göra något i alla fall! Mer uppdatering sedan! :)

Tonight

It´s something you can´t put your finger on.
It´s a silent voice, a feeling, a condition you just feel.
You feel it in your head, neck, stomach and arms.
It all make you sick - and right now - nothing can stop it from taking you down.

2009-11-11

Nu ska jag och Rei gå och lägga oss efter en myskväll framför tvn tillsammans, blev att titta på Public Enemies idag med en bit paj, sallad, smoothie med hallon och björnbär och så chips.
Nu blir det sängen, hörs imorgon!

Kommunalrådet hade gruppsex med minderårig flicka

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article6101860.ab

Ställer er och mig själv samma fråga som igår, hur kan någon människa anse sig ha rätten till någons annans kropp? Hur kan man tycka att det är okej att betala för att ha sex med en person som man inte känner och inte vet om denne har ett underliggande hot om våld eller liknande ifall denne inte utför det som personen "köpt".
Det var bl.a. en lärare och kommunalpolitiker som deltog i gruppsexet med den minderåriga flickan och i förhör har hon sagt att två av männen satt och tittade på porrfilm - strypsex, när flickan kom till kommunalrådets lägenhet.
Åke Blomqvist har tydligen kommit i kontakt med några män via internet som anordnar gruppsexträffar och att han då sagt att dem kunde vara hemma hos honom.

Att alla har fantasier, visst, men att ha sex med en flicka som bara är i tonåren då man själv är i medelåldern, eller som Åke, 67 år! Att han dessutom är en person med politiskt inflytande tycker jag inte förbättrar saken, tvärtom.
Läste nu även att ett samlag med flickan, vilket menas både vaginalt, analt samt oralt kostade 1500 kr.

Jag tänker inte säga mer om detta nu mer än att jag mår fruktansvärt dåligt då jag läser om det här, kan tänka mig att Åkes barn gör desamma då han har tre stycken i vuxen ålder..

2009-11-11

Sitter och tittar på Förlossningskliniken nu, som vanligt. Dock så är det ett avsnitt som jag redan sett så de nya har väl tagit slut eller något..

Satt och tittade på Britneys nya musikvideo förut till låten 3 och något slog mig, hon känns inte alls lika fräsch och ung som hon gjorde tidigare, trots att hon bara är 27.. Eller är hon inte det? Född 81 är hon i alla fall.
Är det kändisskapet som gör såhär mot människor? Jag kommer ihåg att hon var så söt när hon var yngre och hon såg lycklig och mer hälsosam ut. Numera känns det bara som om hon står och dansar och rör sig mer och mer som typ Madonna möter Izza Waljus.

Här kommer två bilder:

Söt Britney


Bild från nya videon


Fastnade i både Izzas och Janes blogg, dem som var med i Mammas pojkar så nu har Jon & Kate med 8 barn börjat, haha.

"Den nya influensan"

BAH! Kan inte ALLA ANDRA gå och ta det där jävla vaccinet så jag slipper? Om alla gör det kan jag ju inte bli smittad heller tänker jag och det är ju bra för mig. Anledningen till att jag borde göra det enligt läkaren var att om jag blir sjuk så kanske jag inte får en respirator för att alla är upptagna men om inte KAN bli sjuk så är det ju bara att välja och vraka då jag behöver en!

Högt uppsatt politiker i Stockholmsområdet köpte sex av minderårig!

http://nyheter.se.msn.com/inrikes/article.aspx?cp-documentid=150787506

Läste just denna artikel på msn.se, hörde om det förut på nyheterna också. Hur tänker män egentligen? De flesta arbetar (trodde i alla fall jag) mot människohandeln men denna man indirekt stödjer den då han själv köper en flicka av en hallick, dessutom var hon minderårig.
Jag förstår inte hur man kan ens tända sexuellt på att ha sex med en person som man vet endast gör det för pengarna eller för det underliggande hotet hos dem som "sålt dem". Enligt mig gör inte riktiga män handlingar som dessa, dem våldtar, misshandlar inte eller på något annat sätt trycker ner kvinnor och barn heller.

Vad får män till att tycka att man har rätten till en annan kvinnas kropp under villkor som dessa?


2009-11-10

Idag har David varit här sen han slutade skolan men har åkt hem till mamma igen. Rei, jag, David och Jonathan åkte till Bellans dagis vid halv 6 och tittade på deras konstverk som dem målat, liv i luckan eller vad man säger, haha. Det var 10 kr i inträde och vi fick en jättegullig biljett som dem gjort.
Efter åkte vi och handlade vilket resulterade i att jag har gjort 4 matpajer varav 3 är med kött/kyckling i och en är vegetarisk.
David hjälpte till så vi lagade även mat tills idag vilket blev potatis, kycklingfiléer och bearnesås, skit gott!

Så nu ska jag varva ner, frysa ner pajerna i burkar och gå och lägga mig bredvid Rei.

Hörs imorgon, god natt! :)

Uppdatering: Länk till vt.se där dem skrivit om Björkens konstverksutställning. Belli är dock inte med..

http://vt.se/nyheter/artikel.aspx?articleid=5134345

2009-11-10

Är det någon annan än jag som blir så sinnes torr nu under vinterhalvåret?
Idag när jag går så sticker det i huden eller vad man ska säga när jag går just för att låren är torra och igår kremerade jag mig närapå med diverse krämer och olivolja (!!) då jag skulle gå till sängs. Känner mig som en torr MEN fettig tant...

Tankar och funderingar kring surrogatmammor/familjer

Jag har suttit och läst igenom i stort sett en HEL blogg som startades för nästan ett år sedan. Bloggen är: http://surraomsurro.blogspot.com/

I Sverige är det olagligt att genom surrogat hjälpa en annan barnlös familj att skaffa barn.
Då jag är både trött och hungrig just nu efter att suttit klistrad framför en blogg ett antal timmar så kommer jag uttrycka mig kort.

Jag tycker att det borde bli lagligt att hjälpa en familj genom att bära ett barn för att sedan adoptera bort det, så länge det sker frivilligt och humant. Kvinnan på bloggen har mannen i familjens sperma som hon inseminerat i hemmet och dem har en bra kontakt med varandra, den blivande familjen betalar läkarundersökningar, prover, vitamintabletter, mammakläder och sådana saker som behövs under en graviditet. Då barnet sedan är förlöst så säger hon upp föräldraskapet och överlåter vårdnaden helt till pappan som då är biologisk far till barnet. Därefter så ansöker hans flickvän/fru om att få adoptera barnet då hon tagit hand om det.

Detta händer i Sverige, även om det inte är lika vanligt som i USA och andra länder. I många delstater i USA är detta lagligt och många får betalt för sina "tjänster" eller vad man ska kalla det.

Min fråga nu: varför är det lagligt att adoptera ett barn som man inte har någon som helst biologisk anknytning till och som oftast kommer från en fattig eller utsatt miljö där modern inte av någon anledning inte kan, vill eller klarar av att ta hand om sitt barn (självklart finns det säkert andra anledningar också) än att genom sin fria vilja "låna ut" sin livmoder och bära en annans barn? En surrogatmamma kan ha sitt egna ägg, ett donerat ägg, donerade spermier eller den tänka faderns spermier.
Jag ser inte vad som är fel med det sistnämnda..

Skriver mer sedan, nu SKA jag duscha
:)

Hemma igen

Nu har jag kommit hem efter en helg i Linköping hos Älin, var jätte kul att komma upp och hälsa på henne :)
Behöver gå och lägga mig snart så jag skriver bara ett kort inlägg nu, ville skriva av mig förut men då hade inte Rei med datorn kommit hem än så jag skrev i blocket istället, kanske slänger upp det sedan.
Nu har kriget i mig lagt sig igen, för denna gång. Hoppas dock det dröjer längre tills det kommer igen nästa gång. Tack Liza, Roger och Jonathan som fanns där för mig idag, vi får se vart det går men idag så slutar det i alla fall där det altid slutar..
Nog om helvetet nu i alla fall,  mitt huvud dunkar, min nacke och axlar värker och jag mår illa för att jag spänt mig och mina ögon svider så ja, nu blir det sängen och förhoppningsvis en lugn natt!

2009-11-04

Nu har jag pladdrat klart med Älin, hon fick agera klädråd vilket både hon och Rei var dåliga på och hon fick även vara med under min resa då jag rengjorde en flaska.
Jag har i alla fall packat ner sju par trosor på min fyra dagars tripp, kan ju vara bra ifall jag råkar kissa på mig eller något, haha.
Rei går omkring här och filosoferar och pratar med någon, kanske är det mig?

Ja imorgon blir det i alla fall att åka till Linköping till Älin och inviga hennes nya lägenhet! Skulle vilja åka till IKEA med och köpa lite småsaker och julgrejer. Och kanske en till tröja i annan färg som den jag köpte på Gina Tricot förra veckan. Har förresten inte lagt upp några bilder på några av kläderna men det kommer väl det med om ni vill.

Älin har förresten inte internet och datorn jag har nu kommer Rei snart tatta och packa ner inför imorgon då han också ska åka iväg, fast han drar till Stockholm och någon mässa. Så HAN som inte använder internet, HAN ska få internet, bah! Visserligen hans dator jag sitter vid nu, och internet.... Men i alla fall!

Hittat jättebra musik med dom jag fixat över till min bärbara hårdisk, för den ska i alla fall få följa med mig!

Nej nu ska vi irra omkring lite till och typ göra något, törstig som fan är jag, har druckit en massa de senaste timmarna men det hjälper inte för jag är sinnes sugen på coca cola, och det har vi inte.. Kommer springa uppe halva natten och kissa!

Nu ska jag förföra min pojkvän eller något, ha det bra så ses vim TIDIGAST söndag kväll! :)

Puss Sarah

New moon

Nu har jag äntligen bokat biljetter till New moon, åh vad jag längtar!
Så, vid 23.59 torsdagen den 19 november sitter jag, Lina och Amanda på 6e raden, laddade att se mer spänning, kärlek, snygga killar, konflikter och övernaturliga saker! :D

Längtar längtar längtar!


En flicka på 11 år - nybliven mamma

http://www.aftonbladet.se/wendela/barn/article6059557.ab

Jag läste just den här artikeln, den handlar om en flicka som födde en dotter, under bröloppet. Fint och mysigt kan ju tyckas, MEN flickan är bara 11 år! Enligt tidningen News of the world så har hon sagt "Det känns konstigt att vara mamma och ha en bebis. Nyss lekte jag med leksaker, men hon är min nya leksak."

Okej, ett barn kräver ansvar, mognad, omsorg, kärlek, uppfostran, tålamod, uppoffringar, tid, pengar, mat m.m. m.m.
Ett barn går inte att lägga undan som en leksak då man tröttnat på den, ett barn växer MEN man har fortfarande ansvar för det och ett barn behöver så mycket annat som leksaker såsom dockor klarar sig utan, undrar om hon har full insikt i det än?
Det står ju dock att mor- och farföräldrarna till barnet står tills vidare som vårdnadshavare till barnet då pappan ligger under utredning för att ha haft sex med minderårig vilket kan ge fängelse upp till sex år.

Jag blir ärligt talat inte förvånad längre, många verkar skaffa barn utan att helt ha insikt i hur mycket det faktiskt innebär och vilka uppoffringar det kräver.

Lycka till i alla fall, det tror jag ni kommer att behöva!

Haha!

http://www.aftonbladet.se/webbtv/nyheter/utrikes/article6060953.ab

Satt just och tittade på detta klipp på aftonbladet. En kille som råkade backa in med trucken i en hylla full med bl.a. whiskey, sprit för ca. 1,2 miljoner förstördes MEN mannen klarade sig med en stukad fot.


2009-11-03

Idag är det då 10 dagar kvar tills min moder fyller år, 13 nov.

Igår så gick Rei och jag och la oss och läste lite vid nio ungefär men jag blev så grymt trött så jag somnade vid halv 10 och sov i stort sett resten av natten, vaknade ju dock vid 6 och kunde inte somna om, ville vara lite gullig och skicka sms till Älin med och vips så var hon också vaken, haha. För att gottgöra att jag förstört hennes sista timma sömn så ringde jag upp henne och sjöng "När trollmor lagt de 11 små trollen" så 'fint' jag bara kunde, haha. Rei låg bredvid och han blev liiiika glad som Älin, moahaha. Vid halv åtta så somnade jag om och vaknade vid 12! Något måste ju vara fel!

Sitter och tittar på Förlossningskliniken nu och har ett efterlängtat chat-samtal just nu:)

Sen ska jag nog skriva mig en packa-ner lista till torsdag då det bär av till Älin som flyttat till EGEN lägenhet i Linköping! Så jag ska upp och ha en röjfest där så hon får flytta! Mihihi
Nej men jag ska ta med lite upp till henne tänkte jag och så kanske vi drar ut på tordagen då jag kommer upp, men får se va;)

Nu ska jag fortsätta prata, hörs senare!

Chokladbollar

När jag var liten så var chokladbollar det jag minns jag att jag bakade mycket, just för att det var enkelt och att jag fick rulla bollarna och hjälpa till. För någon vecka sedan blev jag sjukt chokladsugen så då testade jag det, jag gjorde även om det idag. Tänkte lägga ut receptet som jag hittade på nätet, skit enkelt och gott!

100 g rumstempurerat smör (jag micrar det en stund)
1,5 dl socker
3 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
2-3 msk vatten eller starkt kaffe
5 dl havregryn


Rulla bollarna i kokos eller pärlsocker och njut!

2009-11-01

Ny månad - nya möjligheter. Eller?

Nu har min Rei legat och sovit på soffan, som vanligt, i snart två timmar så tror det är dax att släpa in honom till sovrummet efter detta inlägg.
Igår så var jag ju som sagt ute och gick en promenad utåt Kulbacken och runt vid husen för att sedan gå tillbaka och ta oss en runda bland krogarna och människorna där. Jag kände mig som en pensionär, vilket Roger även påpekade så jag bara undrar, börjar jag bli gammal?
När vi gick förbi Mc Donalds sa jag något i stil med: Haha och där står tre fjortisar som inte kommer in på krogen utan hänger här utanför istället som på valborg, enda skillnaden är att dom är typ 100 gånger fler då..
Sen har jag varit hemma och SYTT tidigare på kvällen för att jo, för att jag TYCKER OM DET, haha. Pratar även hellre med människor i "övre ungdomen" typ 30, hellre än jag pratar med någon på gymnasiet. Tar hand om mina växter här hemma vilka jag ungefär en gång i veckan plockar bort vissna blad m.m. på. Jag gick även in på en bar igår i en stor stickad tröja och stans snyggaste frilla som kom till efter att Rei skulle massera min nacke tidigare på kvällen.
Hm, kanske ska skriva mig en lista snart på saker jag gör som även min mamma och mormor gör, då kan jag nog fastslå ifall jag behöver backa tillbaka lite så jag börjar bete mig som en 19-åring igen, haha.

Idag sov vi till typ två eller tre vilket kan förklaras av att vi somnade vid sju, lyckat.
Rei och Jonathan släppte sedan av Bell och mig så vi kunde terra WIllys lite. Bell var så duktig och fick sitta/stå i vagnen och hjälpa till att plocka i och ha koll på varorna. Hon ville dock INTE köpa salamin till Reis pizza men däremot så ville hon ropa efter Keson som vi först inte hittade, haha. Hon är skit rolig!
Hon ville även strippa eftersom hon upptäckt hur kul dragkedjor är, problemet var ju att jag redan tagit av henne alla ytterkläder så hon hade bara en långärmad med dragkedja kvar, den åkte ner ett antal ggr så halva Willys har numera sett sig en glimt av Bells mage.
Att tillsäggas är också att pizzan blev gudomligt god! På pizzan blev det överdrivet många champinjoner, grön paprika, ionlagda vitlöksklyftor, tomat i skivor, lök och ost och ja, salami på ena halvan då med.



Ja, jag är medveten om att jag kan vara lite smått ondskefull ibland men jag bara älskar denna bilden.
Och Rei älskar bara soffan... Tur att vi står ut med varandra i alla fall :)

Imorgon:

- Titta efter fler jobb
- Tvätta
- Ev. hämta in lite höstutstyrsel som jag kan göra fint med här hemma
- Grovstäda + dammsuga

Najt najt!

Halloween

Kalla mig tråkig eller vad som men idag hade jag ingen som helst lust att gå ut eller ens anstränga mig. Såhär har det varit den sista månaden nu. Jag har suttit hemma själv denna helg och sytt och pysslat lite. Tycker det är skönt så nu undrar jag, börjar jag bli gammal? Haha

Pratade en del med Ro igår så vi ska nog snart gå ut och ta en promenad, förbi genom stan och titta lite, haha. Inte alls mobbat!
Tittade på en film nu med där Simon Barker (Jane i The Mentalist) spelade huvudrollen, någon skräckfilm från 2005 som var gaaanska lik Dawn of the daed, med andra ord, ganska underhållande under vissa perioder!

Tänkte slänga upp en grymt het bild på mig som togs hemma hos mamma förra helgen! Ungefär såhär brukar jag se ut när jag inte gjort mig iordning, fråga Rei och mina kompisar;)


"Utseendet är inte allt"

RSS 2.0