Gårdagen - 25 januari

Igår fyllde ju som sagt Reinaldo 30 år vilket vi började fira redan dagen innan då han inte kunde vänta längre på att få se vad han skulle få av mig. Så klockan 23 så fick han sin present som var en Martello Espressomaskin från OBH Nordica.
Vi bakade även 2 tårtor som han tog med sig till jobbet.


Jag köpte till ett paket kapslar (Intenso) så att han skulle kunna testa den då han ville.
Vi rengjorde den på kvällen och på födelsedagsmorgonen testades den för första gången och resultatet blev bra!



Vi fuskade dock lite när vi gjorde dessa då vi köpte färdiga bottnar osv men en tårta nedifrån och upp innehöll:
Botten, mosade jordgubbar blandat med grädde, botten, marzánkräm/vaniljkräm, botten, grädde med jordgubbar, björnbär och blåbär.

Sedan igår så städade jag köket vardagsrummet. Jag och hans pappa åkte även till Blomsterlandet och köpte en blomma. Han fick en stor ros med brudslöja och "ormbunksgräs" eller vad det nu kan heta. Rosen luktar underbart gott varenda gång man går förbi den i hallen!
Efter att vi kommit hem gjorde jag tacos med fetaost, soltorkade tomater, smörstekta champinjoner med vitlök och alla de "vanliga" grönsakerna var förstås också med.
Sedan försökte vi göra en till tårta med egengjort marängbotten men det gick sådär om jag ska vara ärlig, haha. Vi fick pussla ihop bitarna då dem vägrade lossna från bakplåtspappret. Men det täckte vi för med grädde och bär. Och då vi gjorde detta kom vi på att vi kunde göra en söt liten gubbe av bären. Men när vi tog ut tårtan såg vi till vår besvikelse att grädden och bären glidit ner lite så det var ett väääldigt högt hårfäste honom.
Tårtan var i alla fall god, trots sitt hemska utseende.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0