En aktör - ett helt folk skyldigt?

"Jag har varit helt sjukt nedstämd sedan bomberna smällde. En extrem obehagskänsla likt en klump i magen som vägrar lösa upp sig. Jo, jag tänker på mig själv. Och muslimer i Sverige som nu inte har en särskilt rolig tid framför sig. Jag tänker på alla unga muslimska killar som nu kommer få stå ut med säpos trakasserier. På alla fördomar som kommer ges uttryck i våld, förolämpningar och mobbing mot muslimska barn. På alla aktiva föreningsmuslimer som får slita dag och natt med att "ta avstånd" och förklara att islam inte förespråkar våld."
- cherinochmohammed.blogg.se

Jag skäms över att någon ens behöver känna en gnutta skuld över detta, bara för att dem har samma religion! Jag skäms över alla inskränkta svenskar med sin lilla, lilla världsbild som tittar, undrar och tar avstånd från muslimer då dem "faktiskt kan ha en bomb eller två därunder".

Tänk efter - hur många människor finns det på jorden och hur många av dem spränger sig varje dag?
Precis, en VÄLDIGT liten del.
Hur många människor slår sina barn, våldtar, dödar, hotar, super, knarkar, säljer droger till barn, krigar, förorenar, är korrupta, förskingrar, är otrogna, planerar nästa stormakt, utövar makt, torterar osv osv osv? Jo, betydligt många fler. Problemet med detta är bara att det sker överallt - i Sverige, Norden, Europa, USA, mellanöstern. Inom kristendom, islam, buddhism, judendom. I ditt hem och i grannens hem. Då är det inte lika roligt att prata om det, eller hur?

Snälla, tänk er för. Jag delade ju för fan namn med barnflickan i Knutby - inte var jag medskyldig eller på något sätt inblandad för det?
Hon är ju både svensk, religiös och störd - är inte alla svenskar det då?

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0