Tankar 1/10

Tittade på Efterlyst igår på trean och något som gjorde mig så sinnes förbannad var inslaget om våldtäktsförsöken på flera unga tjejer. En ensam tjej på en nattbuss är väldigt utsatt, visst. Men utnyttja för fan inte det.
Inslaget handlade om en tjej som tog nattbussen hem och på klev en man ombord. Trots många lediga platser så satt han sig bredvid henne och började tafsa på henne. Till slut så skrek kvinnan på honom så hela bussen blev tyst, allt för att få honom att sluta. Den enda reaktionen var att hela bussen blev tyst, ingen grep in. Då kvinnan sedan gick av gick även mannen av. En annan kvinna på bussen hade sett allt detta och försökte gå av vid samma plats just för att "rädda" den förföljda kvinnan men hon hann inte av. Hon gick av vid nästa hållplats och sprang åt det håll hon såg att kvinnan gick åt. Väl där låg dem och brottades i gräset mitt utanför ett HYRESHUS. Ingen tittar ut eller ingriper.
Det sjuka nu, ett par månader efter denna händelse så åkte kvinnan som hjälpte till samma nattbuss. SAMMA man kliver ombord och tar sig samma friheter mot henne. Han sticker in handen under tröjan och känner på hennes mage och tafsar på övriga kroppen. Vid detta tillfälle åkte ett ungt par med bussen som uppmärksammade händelsen opch beslutade sig för att följa kvinnan hem. Efteråt gick det upp för kvinnan att hon blivit utsatt för precis samma man.

Min spontana tanke var hur fan folk kan tro att dom kan ta sig friheten. Vad gör att dom känner att dom äger dessa kvinnor som ensamma ska hem? Är det just för att dem verkar ensamma?
Hur tänker man ifall man helt utan uppmuntran sätter sig och kladdar på en annan människa och utan någon som helst respons?
Hoppas så grymt mycket att han hittas och ställs inför rätta så fler kvinnor inte råkar ut för honon!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0