Barn är mer än ett substitut

Något jag irriterar mig på är att många nu för tiden verkar skaffa barn för att fylla något hål. Barn är mer än ett substitut för att göra en "lycklig". Det är ett enormt ansvar som kommer med det. Visst jag tycker det är jättesött med gravidmagar med gulliga tunikor över men det börjar gå överstyr! Många som stolt visar upp sina magar är inte mer än 18 år, bor hemma, haft det trasligt i tonåren och gör slut med sin pojkvän som kanske fått gravididiteten påtvingad.
En graviditet slutar med ett nytt liv, en ny uppväxt, en nu människa.
Vet flera som satt på IV (individuella programmet för dem som inte kommer in på gymn) eller komvux (plugga upp sina betyg eftersom man inte klarade av gymn) som blir med barn och helt plötsligt blev dem ansvarsfulla, mogna, viktiga föräldrar som kan allt och absolut vet sitt bästa för sitt barn.
I framtiden ska dem utbilda sig, skaffa hus, gifta sig, ha ett bra jobb, skaffa syskon till sin förstfödda osv. Ska bli riktigt intressant att se om ca 10 år hur många av dem som verkligen lyckats med det för jag menar, vem vill INTE att framtiden ska se ut så?

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0