Långpannebröd med färsk basilika och fetaost

Det här behöver du:
3 ägg
2 dl yogurt (turkisk eller vanlig)
1 dl olivolja
4 dl vetemjöl
1 dl grahamsmjöl
3 msk kruskakli eller vetekli (frivilligt)
3 msk fibrex (frivilligt)
2 tsk bakpulver
1 tsk örtsalt, havssalt eller vanligt salt
1 paket fetaost
1 paket färdigriven parmesan eller ½ dl som du river själv
1 paket fryst basilika eller ca 20 färska, hackade blad

Såhär gör du:

Börja med att sätt ugnen på 200 grader. Blanda äggen, yogurten och oljan i en skål. Blanda i en annan skål samman de övriga ingredienserna.
Häll i äggsmeten i den andra skålen och rör ihop allt till en jämn smet. Häll i smeten i en långpanna, dvs en form på ca 25x10 cm och ställ in den någonstans mellan mitten och nedre delen av ugnen i ca 20 minuter.

Serveringstips:
Servera tillsammans med en god och matig sallad och en god sås och ost. Passar även utmärkt som mellanmål, kvällsmat eller som helgfrukost.

Nyttigare:

Byt ut fetaosten mot Apetina som innehåller mindre fett. Byt ut 1 dl vetemjöl mot ytterligare 1 dl grahamsmjöl för mer fibrer. Parmesanosten tillsätts för smakens skull och vilken går att plocka bort helt. Oljan går att bytas ut mot vatten men oljan är nog att föredra.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0