Fylld paprika

Receptet är på ca 5 portioner

Ugn ca 200 grader

Du behöver:
5 dl fullkornsris
1 röd lök
1 grön chilifrukt
Frusna blandade ärtor, majs och paprika
Förstekta champinjoner
1 paket fetaost eller Apetina
Örtsalt och svartpeppar
10-12 paprikor (ca 2-3 per person, beroende på storlek)


Såhär gör du: Koka 10 dl vatten och 2 grönsaksbuljonger och häll i 5 dl fullkornsris.
Skär av toppen på paprikan och kärna ur den.
Blanda i de övriga ingredienserna i riset och tryck i blandningen i paprikorna. Lägg dem på en plåt och låt dem tillagas i ugnen. Välj själv hur mjuk du vill ha paprikan.


Serveringstips: Servera med exempelvis ugnsstekt kyckling, fläckkött eller liknande. Gör en enkel tomatsallad bestående av hackad tomat och basilika som du saltar med örtsalt. Rör samman en kall sås, exempelvis tzatziki.

Nyttigare: Skippa fetaosten och välj Apetina som innehåller mindre fett. Såsen är inte heller nödvändig då paprikan i sig är väldigt saftig.
Självklart går ingredienserna att byta ut mot det du själv gillar bäst. Kanske tomat, vitlök, färska kryddor eller bönor är godare?


Kommentarer
Postat av: Anonym

2010-06-02 @ 10:23:46
Postat av: Felicia

OJ xD haha MUU/MS,. låter jätte gooott!!! och ser goottt ut,. det får jag nog testa :D



sv. går i ettan.. och skönt för dig 2 år kvar ... -.- xD nej men sommarloc ju så ska njuta



och ja det är ju kul ;)



PUSS

2010-06-02 @ 10:25:40
URL: http://fjaelkis.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0